Janneke

Het eerste contact met geïnteresseerden verloopt via de eigenaar.
In de werkwijze op de site kunt u meer informatie vinden hoe dit in zijn werking gaat.

Gedrag in huis:

Janneke kan heel rustig zijn thuis, maar ook spelen met onze andere hond en dus druk zijn. Uit zichzelf aan een restant bot beginnen zal ze niet snel doen, tenzij onze andere hond dat ook gaat doen.
Janneke knuffelt graag, maar geeft zelf aan wanneer ze dit wil. Ze komt graag bij je op de bank liggen om te knuffelen/geaaid te worden. Als ze het (te) warm heeft, gaat ze vanzelf weer op de grond liggen.
Ze is overal graag bij (al van pup af aan). Ze loopt je het liefst de hele dag achterna (naar de keuken wat drinken halen, naar boven voor de was op te halen). Overdag slaapt ze ook regelmatig, maar dan wel met één oog half open om maar niets te missen van wat de baas doet.

Gedrag buiten huis:

Janneke snuffelt veel tijdens het wandelen buiten en in het bos doet ze d'r eigen ding. Andere mensen vallen haar eerder op dan andere hondjes. Je kan aan d'r oren zien of ze er vandoor dreigt te gaan, dit is goed te zien en je kan er goed op anticiperen.
Voor Janneke is lopen functioneel en niet voor de leuk, vaak als ze d'r behoefte gedaan heeft draait ze weer om terug naar huis.

Gedrag aan de lijn:

Janneke kan met halsband en/of met tuig uitgelaten worden. Beiden worden geaccepteerd. Ze loopt wel graag aan het einde van de lijn (net niet/wel trekken).

Gedrag tijdens het loslopen:

Janneke snuffelt en loopt graag 5-10 meter voor je uit. Je hebt als baas het idee dat ze je niet in de gaten houdt, maar dat doet ze echt wel. Als je in het bos een pad ingaat, komt ze je achterna.
Janneke heeft apporteren nooit gesnapt (ondanks veel oefenen) dus dit doen wij niet tijdens het uitlaten/spelen buiten.

Gedrag naar andere honden:

Janneke stelt zich vrij snel onderdanig op naar andere honden. Ze staat dan met d'r staart tussen d'r poten of gaat op de grond liggen.
Ze speelt wel graag met andere honden (groot en klein).

Gedrag naar katten:

Janneke is van pup af aan gewend met katten samen te wonen. Één kat is dominant over haar en weet ze dat ze weg moet blijven, met de andere kat speelt ze en accepteert dat die heel dichtbij komt. Ze valt ze niet aan, tenzij de kat het uitdaagt dan zal ze ermee willen spelen.

Gedrag naar kinderen:

Janneke komt uit een gezin waar regelmatig kleine kinderen en een baby zijn. Ondanks dat kleine kinderen pas vanaf haar 3e jaar in haar leven zijn is ze meteen beschermend en altijd in de buurt van de kinderen. Ze gaat graag tussen de spelende kinderen liggen.
Het onbeheerde speelgoed van de kinderen is dan wel een gemakkelijk doelwit om mee te gaan spelen.

Gedrag naar onbekende mensen:

Janneke vindt alle mensen leuk en is naar iedereen enthousiast. Ze is niet schuw/bang van mensen. Ze zit het liefst met mensen samen op de bank of ligt aan hun voeten.
Janneke blaft bij iedereen die binnenkomt/aanbelt, daarin maakt bekend/onbekend niet uit. Dit blaffen is puur enthousiasme, zit geen kwaad/waaks in.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Janneke is los als ze een korte periode (1-2 uur) alleen gelaten wordt en slaapt dan op de bank/grond of ligt op de bank te wachten tot je weer thuis komt. Als Janneke langer alleen is (bijv. dagje uit/werkdag), doen wij haar in de bench.

Gedrag in de auto:

Janneke kan zowel in de kofferbak als op de achterbank. Ze gaat naar buiten zitten kijken of liggen. Als je op plaats van bestemming bent (zeker als ze herkent waar ze is), wordt ze heel enthousiast (blaft).

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Behendigheid vindt Janneke leuk om te doen. Met name een parcours afleggen (slalommen, om tonnen heen, over paaltjes heen) vindt ze leuk om te doen. Kleine puzzelwerkjes (bijv. bakjes openmaken, deurtjes dichtmaken) heeft ze (tot nu toe) het geduld niet voor getoond.

Waar de hond moeite mee heeft:

Alleen blijven als de baas thuis is; bijvoorbeeld alleen naar de wc of ze niet mee naar boven/buiten nemen (in dit soort situaties kan ze wel eens binnen plassen).
Op haar beurt wachten vindt ze ook lastig; alles moet nu.

Omdat Janneke kans heeft om overprikkeld te raken, is een huishouden zonder kinderen of andere huisdieren aan te raden.
Janneke is opgegroeid met katten en kinderen om zich heen en doet dit super goed. Maar wie weet doet ze het zonder kinderen en anderen huisdieren om zich heen nóg beter !

Extra informatie:
Janneke krijgt CaroCroc Skin Support voor een gevoelige huid (op visbasis).

Nog op zoek: Laatste bevestiging was op 19-02-2019
Woonplaats eigenaar: Noord-Brabant, Oss
Reden van herplaatsing: Janneke heeft veel meer aandacht en tijd nodig en de mate waarin Janneke die nodig heeft kunnen wij haar niet bieden. Wij hebben al veel geprobeerd qua cursussen, gedragstherapeuten (voor het blaffen), veel wandelen of juist veel spelen, maar ze blijft om aandacht vragen.
Wij zoeken dus een baas die actief met Janneke bezig wil zijn en op zoek wil gaan naar haar uitlaatklep. Ze is ontzettend lief, knuffelig en leergierig, maar ook onzeker en prikkelgevoelig en blaft hierdoor veel.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Nee
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Janneke
Ras: Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Geslacht: Teef
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 23-11-2012
Laatste inenting: 02-02-2018
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Ja, zowel met als zonder lift
Zindelijk: Ja
Waaks: Nee