Ziggy (Gereserveerd)

Het eerste contact met geïnteresseerden verloopt via de eigenaar.
In de werkwijze op de site kunt u meer informatie vinden hoe dit in zijn werking gaat.

Gedrag in huis:

Ziggy is een heel lief aanhankelijk knuffelhondje die overal bij wil zijn en graag helemaal tegen je aan kruipt op de bank, dat doet ie dan ook het liefst en is over het algemeen erg rustig in huis. Daarnaast is ie wel energiek en houdt hij ook erg van spelen met de flos of iets dergelijks en vaak stoeien we samen en daar geniet hij heel erg van.

Gedrag buiten huis:

Ziggy is gewend overal te komen en is allerlei soorten omgevingen gewend en schrikt nergens van. Is nooit bang, alleen dol enthousiast en nieuwsgierig.

Gedrag aan de lijn:

Aan de lijn is Ziggy minder voorbeeldig. Hij loopt graag op je vooruit en loopt het liefst zigzaggend over de stoep heen. Dit komt mede omdat ik hem dit niet goed heb aangeleerd omdat aan de overkant van mijn huis altijd een uitlaatveld is geweest wat voor ons een paar stappen lopen was.

Gedrag tijdens het loslopen:

Met loslopen luistert Ziggy heel goed. In de bossen zal hij wat voor je uitrennen maar hij gaat niet uit het zicht en wacht altijd even een paar seconden tot je weer wat dichterbij bent. Met korte stukjes los lopen bijvoorbeeld vanaf de voordeur naar de auto heeft hij ook geen moeite en luistert altijd goed.

Gedrag naar andere honden:

Ziggy is naar andere honden toe altijd heel erg enthousiast. Hij wil heel graag spelen en er zit geen kwaad in hem. Het kan soms wel zijn dat hij een andere hond iets te lomp benadert in al zijn enthousiasme, maar zijn bedoeling is altijd spelen.

Gedrag naar katten:

Toen Ziggy een pup was heeft hij wel eventjes met katten in huis gezeten, dat ging goed maar dat is al meer dan 2 jaar geleden, dus hoe dat nu gaat met katten is onbekend.

Gedrag naar kinderen:

Met kinderen is Ziggy ook goed en lief, maar ik blijf er altijd bij en laat ze voor de zekerheid zelden alleen met elkaar, maar dat geldt voor elke hond met kinderen.

Gedrag naar onbekende mensen:

Ziggy is met iedereen heel erg goed, hij vindt iedereen leuk en wil door iedereen geknuffeld en geaaid worden. Hij zal altijd kwispelend naar personen toelopen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Wanneer Ziggy alleen is zal geen buurman last van hem hebben, je hoort hem nooit. Ziggy blaft eigenlijk sowieso nooit, alleen misschien een keer tijdens het spelen met de flos maar zelfs dan al bijna niet. Wel zit Ziggy het meeste in een bench als hij alleen thuis is, maar hij zal in een bekende omgeving ook prima los kunnen.

Gedrag in de auto:

Ziggy is gewend om in de auto te zitten, gewoon los op de achterbank. Hij gaat overal mee naar toe, dichtbij of ver weg, geeft geen enkel probleem.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Het leukst om te doen vindt hij toch knuffelen en stoeien/spelen met zijn baasje. Ook vindt Ziggy het leuk buiten met een stok te spelen en in het bos laat ik hem altijd door middel van een stok hoog te houden, in bomen klimmen om de tak te pakken. Hier geniet hij altijd van en kan hij lekker zijn energie kwijt.

Waar de hond moeite mee heeft:

Hij heeft moeite met niet trekken aan de lijn.

Nog op zoek: Op 19-02-2019 heeft een geïnteresseerde de contactgegevens doorgekregen van de eigenaar.
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. De mensen die in het systeem staan kunnen deze informatie wel zien.
Reden van herplaatsing: De reden dat ik Ziggy weg moet doen is omdat ik bij mijn vriend ben ingetrokken. Naast dat mijn vriend niet bepaald van nature een hondenmens is, heeft Ziggy met deze verandering veel moeten inleveren, waaronder zijn tijd en aandacht van mij. Ik kan hem niet meer geven wat hij gewend is en bovenal wat ik vind dat hij verdiend! Ziggy is echt een fantastisch lieve makkelijke hond die heel erg aanhankelijk en knuffelig is het doet mij daarom ook heel veel verdriet dat ik afscheid moet gaan nemen van mijn beste vriendje. Hij verdient een heel warm mandje, een plekje waar hij weer meer aandacht en tijd, knuffels, speelmomenten en boswandelingen krijgt.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Nee
Naam: Ziggy
Ras: American Pitbull
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 01-07-2016
Laatste inenting: 16-06-2017
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Ja, zowel met als zonder lift
Zindelijk: Ja
Waaks: Beetje