Dribbel (Gereserveerd)

Het eerste contact met geïnteresseerden verloopt via HHIN.
In de werkwijze op de site kunt u meer informatie vinden hoe dit in zijn werking gaat.

Gedrag in huis:

Alleen met de baas(jes) is Dribbel een super hond! Komt vaak knuffels halen, ligt het liefst naast je en is erg op haar gemak. Zo gauw de deurbel gaat schrikt Dribbel en blaft af en toe. Als we visite verwachten doen we Dribbel een kwartier van te voren in de bench met iets lekkers waar ze zich een tijdje mee kan vermaken en om haar af te leiden. Zo gauw de rust weder gekeerd is doen we de bench open en kan Dribbel er uit.

Gedrag buiten huis:

Dribbel is bang voor al het onbekende dus ook het uitlaten is niet Dribbel haar favoriet. De ene keer gaat het wandelen perfect en heeft ze er zichtbaar plezier van, maar de andere keer is ze bang en blaft ze naar alles wat ze tegen komt.

Gedrag aan de lijn:

Dribbel loopt netjes mee en trekt bijna niet.

Gedrag tijdens het loslopen:

Als ze los loopt blijft ze netjes bij je in de buurt en houdt je goed in de gaten. Ze loopt absoluut niet weg. Zo gauw ze wandelaars/fietsers/kinderen tegen komt word Dribbel angstig, gaat in de aanval en vliegt er op af en begint te blaffen/springen/happen.

Gedrag naar andere honden:

Honden die ze kent is niks mis mee. Als we allebei aan het werk zijn haalt mijn schoonmoeder Dribbel op en brengt haar ook weer thuis. Mijn schoonouders hebben ook een hond, een kruising Berner Sennen/Friese Stabij. Het zijn dikke maatjes geworden.
Bij onbekende honden is het wisselend. De ene keer wil ze er graag mee spelen en de andere keer gaan de nekharen overeind en wil ze in de aanval.

Gedrag naar katten:

Geen ervaring mee.

Gedrag naar kinderen:

Ze wil er niks van weten. Als een kind in huis speelt maar niet in de buurt dan komt ze steeds dichterbij om te kijken wat het kind aan het doen is. Gaat de aandacht dan naar Dribbel en komt het kind te dichtbij, wil ze wel eens happen als waarschuwing.

Gedrag naar onbekende mensen:

Verschillend. De ene keer doet ze er niks, maar de andere keer heeft ze ook wel eens gehapt uit angst.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Ze kan prima alleen blijven. Ze gaat netjes op haar plekje liggen en wacht tot we thuis komen.

Gedrag in de auto:

In het begin probeert ze je aandacht te trekken maar als je haar negeert gaat ze netjes liggen.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Het liefst is Dribbel de hele dag bij je of speelt buiten waar ze de ruimte heeft en zichzelf kan vermaken.

Waar de hond moeite mee heeft:

Onbekende dingen/gebeurtenissen/mensen.

Nog op zoek: Op 24-02-2019 staat er een afspraak gepland met een geïnteresseerde.
Woonplaats eigenaar: Overijssel, Wijhe
Reden van herplaatsing: Toen we Dribbel opgehaald hadden en we thuis kwamen merkten we direct dat ze erg angstig was. In plaats van op onderzoek uit te gaan verschuilde Dribbel zich achter de bank. Ze schrok van alle onbekende geluiden en als we haar uitlieten en er kwam een fietser aan dan rende Dribbel weg naar haar veilige omgeving, ons huis. Dit gedrag vonden wij geen normaal puppy gedrag en via de Facebook zijn we er achter gekomen dat Dribbel bij een broodfokker vandaan komt en in een kennel heeft gelegen en dus totaal niet gesocialiseerd is (iets wat wij van te voren NIET wisten). Vol goede moed zijn wij met Dribbel dingen gaan ondernemen om de verloren socialisatie in te gaan halen. Dit ging niet vooruit. We hebben een gedragsspecialist ingeschakeld en gevraagd of zij ons kon helpen. We hebben een aantal tips gehad, waaronder als er visite komt Dribbel in een bench te doen zodat ze dan een veilige plek heeft, dit werkt goed. Maar we zien dat Dribbel erg veel stress heeft als we buiten aan het wandelen zijn, of als er visite komt. Omdat we door de bomen het bos niet zagen hebben we de GT weer gebeld en samen hebben we de moeilijke beslissing moeten maken om Dribbel te laten herplaatsen, omdat Dribbel zich eigenlijk alleen in huis veilig voelt en er in onze vriendenkring/familie steeds meer kinderen geboren worden en we zelf ook een kinderwens hebben, en we Dribbel niet vertrouwen met kinderen, en bang zijn dat het een keer mis gaat. We zoeken voor onze Dribbel een nieuw gouden mandje met baas(jes) die alle tijd en ruimte voor haar hebben, en kunnen zorgen dat Dribbel zo stress vrij mogelijk haar leventje kan leiden.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Dribbel
Ras: Kruising Kooikerhondje
Geslacht: Teef
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 06-04-2018
Laatste inenting: 10-08-2018
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Nee
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Ja, zowel met als zonder lift
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja