Cleo

Het eerste contact met geïnteresseerden verloopt via de eigenaar.
In de werkwijze op de site kunt u meer informatie vinden hoe dit in zijn werking gaat.

Gedrag in huis:

Cleo is een rustige, brave hond in huis. Ze is perfect zindelijk en blaft weinig.
Ze is gewend zeker 3 keer en meestal 4 keer per dag uitgelaten te worden. Na een flinke wandeling kan ze uren liggen slapen. Als ze te weinig uitdaging krijgt, of je let te weinig op, dan gaat ze rondlopen in huis en 'op zoek' naar de kattenbak, vuilnisbak, een tas die ze leeghaalt (Ze doet veel voor eten). Als ze voldoende wandelt en een kluif krijgt is ze een zeer brave huishond.

Gedrag buiten huis:

Cleo is een rustige zelfverzekerde hond. Ze ligt graag in de tuin en loopt ook regelmatig een rondje door de tuin. Een ruime tuin wordt zeker door haar gewaardeerd. De tuin moet goed afgezet zijn. Wij hebben een hek van 1.40 en een stenen rand eronder. Ze graaft, zwemt en springt goed.
Ze blaft niet naar mensen en kwispelt vriendelijk naar voorbijgangers. Blaft/piept wel naar katten en sommige honden die buiten de tuin langslopen.
Als er te veel prikkels buiten zijn dan kan ze wel onrustig worden, dan doen we haar altijd naar binnen (bijvoorbeeld als buurkinderen een balspel gaan doen). Tegen onbekende dieren reageert ze wisselend, ze heeft eens een vogel in de tuin gevangen en ze is niet te vertrouwen met schapen, konijnen, kleine huisdieren, etc. Ze heeft eens een klein hondje gebeten, hier moet je voorzichtig mee omgaan.
Op straat kan ze druk reageren op rennende kinderen.

Gedrag aan de lijn:

Cleo trekt niet, tenzij ze andere dieren ziet. Ze is een lange lijn gewend, maar loopt aan een korte lijn ook rustig naast je mee.

Gedrag tijdens het loslopen:

Ze heeft heel veel jachtinstinct en daarom mag ze alleen los op bekend terrein met overzicht omdat ze anders op jacht gaat. Als ze een ander dier ziet dan gaat ze erachteraan. Daarna komt ze wel terug, maar niet direct op commando. Elders laten we haar alleen los met muilkorf om of aan een lange lijn.

Gedrag naar andere honden:

Cleo moet rustig geïntroduceerd worden aan andere honden anders kan ze uitvallen. Ze gaat goed met reuen van formaat labrador of groter. Ze kan niet bij kleine honden en klikt ook niet goed met teefjes.
Buiten huis reageert ze minder goed op kleine honden. In het verleden heeft ze ooit een klein hondje gebeten, dit is de reden dat we haar nu met muilkorf uitlaten in de woonwijk. Ze ziet kleine honden vermoedelijk als prooi. Er zijn hier heel veel kleine hondjes die ook loslopen en ik wil voorkomen dat als er één naar haar toe rent ze raak bijt.
Cleo is gewend is om samen met een klein reutje te wonen. We hebben zelf nog een klein hondje van 10kg, daar is ze erg lief mee. Ze likken elkaars oren schoon en slapen samen. Alleen met eten moet ze apart. Ze beschermt haar eten tegen andere dieren, niet tegen mensen. We weten we niet hoe ze het zou doen als enigste hond. Cleo matcht het beste met een grote reu.

Gedrag naar katten:

Ze woont nu met twee katten. Met 1 kat gaat goed, met de andere niet. Ze is snel jaloers naar andere dieren. Buiten gaat ze achter katten aan. In een nieuw huis moet ze apart worden gehouden van katten tot er een relatie is opgebouwd. Een huis zonder andere kleine dieren heeft de voorkeur.

Gedrag naar kinderen:

Cleo is te enthousiast en lomp om te plaatsen bij kinderen. Gillen, springen, trampoline en skeelers etc. is te druk voor haar dan wil ze meedoen / ertussen komen.
Ze wordt enkel geplaatst bij volwassenen. En kinderen van 14 jaar of ouder.

Gedrag naar onbekende mensen:

Cleo is heel vriendelijk naar alle mensen. Ze kan wel opspringen bij bezoek, maar als je hier van te voren op let doet ze dat niet.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Rustig liggen slapen/wachten. Ze is gewend overdag 2x 4 uur alleen met een andere hond te zijn. Tussen de middag komt iemand ze beide uitlaten.

Gedrag in de auto:

Ze gaat heel graag in de auto mee, los op de achterbank en gaat liggen slapen als je lang rijdt.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Wandelingen met veel tijd om te snuffelen. Voetballen, touwtrek spelletjes, graven, zwemmen. Ze zwemt heel graag.

Waar de hond moeite mee heeft:

Je moet oppassen met eten in huis, als ze iets kan pakken eet ze het op. Ze luistert wel goed naar ‘nee’.

Nog op zoek: Laatste bevestiging was op 14-05-2019
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. De mensen die in het systeem staan kunnen deze informatie wel zien.
Reden van herplaatsing: Ze komt uit een in beslag name van een broodfokker en heeft een slechte start gehad. Wij hebben haar met 4 maanden geadopteerd.
Mijn partner en ik zijn uit elkaar, eerst deden we alle zorg samen, maar nu sta ik er alleen voor. Ik heb een fulltime baan en ben kleiner gaan wonen. Ze is van een heel groot huis met grote tuin in de natuur naar een klein rijtjes huisje in een woonwijk verhuisd. Dat is niet zo leuk voor haar. Ik vind dat ze te kort aandacht krijgt. Ze is beter af met iemand met meer tijd en een grote tuin. Het kleine hondje dat ik ook heb is al oud en kan mee naar mijn werk (daar zijn meer honden), maar i.v.m. Cleo haar jachtinstinct naar kleine dieren en haar gevoeligheid voor de drukte kan ze niet mee naar mijn werk.
Vergoeding: 100
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Nee
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Nee
Naam: Cleo
Ras: Rottweiler
Geslacht: Teef
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 15-08-2015
Laatste inenting: 15-3-2019
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja