Cleo

Het eerste contact met geïnteresseerden verloopt via de eigenaar.
In de werkwijze op de site kunt u meer informatie vinden hoe dit in zijn werking gaat.

Gedrag in huis:

Cleo is rustig in huis. Cleo is een zeer zachtaardige hond is die zeer graag meewerkt. Ligt graag bij je en vindt het fijn om geaaid te worden. Krabbelen op haar kop vindt ze heerlijk, ze legt haar kop dan op je schoot. Als je bezig bent in huis blijft ze meestal liggen en ze reageert niet op alles, maar houdt het wel in de gaten.
Als ik thuis werk, ligt ze de hele dag naast m'n stoel. Het is een hele relaxte hond in huis.
Ze is gewend zeker 3 keer en meestal 4 keer per dag uitgelaten te worden. Na een flinke wandeling kan ze uren liggen slapen. Als ze te weinig uitdaging krijgt, of je let te weinig op, dan gaat ze rondlopen in huis en 'op zoek' naar de kattenbak, vuilnisbak, een tas die ze leeghaalt. (Ze doet veel voor eten) Als ze voldoende wandelt en een kluif krijgt is ze een zeer brave huishond.

Gedrag buiten huis:

Ze ligt graag in de tuin en loopt ook regelmatig een rondje door de tuin. Een ruime tuin wordt zeker door haar gewaardeerd. De tuin moet goed afgezet zijn. Wij hebben een hek van 1.40 en een stenen rand eronder. Ze graaft en springt goed en is eerder eens ontsnapt toen de poort open stond, dan komt ze wel zelf terug, maar niet nadat ze een ronde rent. Hier moet je goed opletten.
Ze blaft niet naar mensen en kwispelt vriendelijk naar voorbijgangers. Blaft/piept wel naar katten en sommige honden die buiten de tuin langslopen. Als er te veel prikkels buiten zijn dan kan ze wel onrustig worden, dan doen we haar altijd naar binnen. Tegen onbekende dieren reageert ze wisselend, ze heeft eens een vogel in de tuin gevangen en ze is niet te vertrouwen met schapen, konijnen, kleine huisdieren.
Op straat kan ze druk reageren met piepen en trekken als er kinderen rennen, schoolpleinen en sportterreinen zijn te druk voor haar. Ze ziet van veraf al of er ergens met een bal gespeeld wordt. Als je doorloopt en haar beloont met een voertje om mee te lopen is er overigens geen probleem.

Gedrag aan de lijn:

Ze loopt erg braaf aan de lijn. Ze trekt gewoonlijk niet en is een lange lijn van 8 meter gewend. Ze kan wel trekken als ze andere dieren ziet of als er een bus/vrachtwagen dichtbij langs rijdt. Ik vraag haar dan te zitten en te wachten voor een snoepje, dan doet ze dat braaf. Of we lopen even een andere kant op als er bv elders kleine hondjes loslopen of net een bus aan komt rijden op een smalle weg.

Gedrag tijdens het loslopen:

Ze heeft bij ons de eerste jaren heel veel losgelopen bij mijn paarden en in de natuur. Ze gaat dan makkelijk haar eigen gang en blijft jou in de gaten houden. Ze heeft heel veel jachtinstinct en daarom mag ze alleen los op bekend terrein met overzicht omdat ze anders op jacht gaat en molshopen en muizenholletjes gaat uitgraven. Als ze een konijn ziet dan gaat ze erachteraan. Daarna komt ze wel terug, maar niet direct op commando. Bij de paarden loopt ze wekelijks los en ze is dan erg blij en doet met alles wat je doet mee. Ze komt gemakkelijk terug en laat zich zonder probleem weer aanlijnen.

Gedrag naar andere honden:

We hebben zelf nog een klein hondje van 10kg, daar is ze erg lief mee. Ze likken elkaars oren schoon en slapen samen. Alleen met eten moet ze apart. Ze beschermt haar eten tegen andere dieren, niet tegen mensen.
Buiten huis reageert ze minder goed op kleine honden. In het verleden heeft ze ooit een klein hondje gebeten, dit is de reden dat we haar nu met muilkorf uitlaten in de woonwijk. Ze ziet kleine honden vermoedelijk als prooi. Er zijn hier heel veel kleine hondjes die ook loslopen en ik wil voorkomen dat als er één naar haar toe rent ze raak bijt.
Ze is naar honden vanaf formaat beagle/labrador, met name reutjes, erg lief. Ze heeft vaste vriendjes waar ze graag mee speelt. Op de hondenschool gaat het goed met alle honden die groter zijn dan formaat beagle/labrador. Ze negeert de andere honden als je met haar bezig bent.
Bij de oppas is ze samen met een greyhound en 2 friese stabij's dit gaat goed. Bij zwemles is ze samen met mastiffs, dit gaat ook goed. In ons huis is wel eens een sharpei en een keer een labradoodle op bezoek geweest, dat ging ook goed. We lieten ze dan buiten kennis maken en daarna samen naar binnen. Ze is dan iets opdringerig, maar wel vriendelijk.

Omdat Cleo gewend is om samen met een andere hond te wonen weten we niet hoe ze het zou doen als enigste hond. Cleo matcht het beste met een grotere reu.

Gedrag naar katten:

Ze woont met twee katten en een klein reutje. Eén van de katten mag alles van haar, de andere wilt ze niet in de buurt. Dat is wisselend.

Gedrag naar kinderen:

Ze is over enthousiast naar zowel bekende als onbekende kinderen. Vanwege haar gewicht laat ik haar niet los bij kinderen omdat we denken dat ze ze omver kan lopen. Ik heb wel eens een wandeling gemaakt met de kinderen van mijn broer (toen 1 en 3 jaar) die negeerde ze zodra ze los mocht lopen. Maar dit raad ik niet aan in huis. Beter enkel met oudere kinderen die rustig met haar omgaan. Gillen, springen, trampoline en skeelers etc. is te druk voor haar dan wil ze meedoen/ ertussen komen.

Gedrag naar onbekende mensen:

Ze is naar vreemde mensen extreem vriendelijk, en iets te enthousiast (kwispelen, piepen, likken, eventueel op de rug gaan liggen). Ik vraag bezoek dan ook haar te negeren, dan is het met 3 minuten over het gaat ze haar eigen gang.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Rustig liggen slapen/wachten. Ze is gewend overdag 2x 4 uur alleen met een andere hond te zijn. Tussen de middag komt iemand ze beide uitlaten. Als we 1 hond meenemen geven we de andere een kluif, zodat ze afgeleid is. Ze vindt het niet leuk om helemaal alleen achter te blijven, dan gaat ze voor het raam zitten. Ze gaat wel op zoek in huis naar eten. Je huis, vuilnisbak, kattenbak etc. moet hond-proof zijn.

Gedrag in de auto:

Ze gaat heel graag in de auto mee, los op de achterbank en gaat liggen slapen als je lang rijdt.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Wandelingen met veel tijd om te snuffelen. Balspelletjes, touw trek spelletjes, graven, zwemmen. Ze zwemt heel graag, overal.

Waar de hond moeite mee heeft:

Je moet oppassen met eten in huis, als ze iets kan pakken vreet ze het op. Maar als je 'nee' zegt laat ze wel meteen los en blijft ze er af. (Tenzij je wegloopt, dan eet ze het alsnog op)

Nog op zoek: Laatste bevestiging was op 21-03-2019
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. De mensen die in het systeem staan kunnen deze informatie wel zien.
Reden van herplaatsing: Ze komt uit een in beslag name van een broodfokker en heeft een slechte start gehad. Wij hebben haar met 4 maanden geadopteerd.
Mijn partner en ik zijn uit elkaar, eerst deden we alle zorg samen, maar nu sta ik er alleen voor. Ik heb een fulltime baan en ben kleiner gaan wonen. Ze is van een heel groot huis met grote tuin in de natuur naar een klein rijtjes huisje in een woonwijk verhuisd. Dat is niet zo leuk voor haar. Ik vind dat ze te kort aandacht krijgt. Ze is beter af met iemand met meer tijd en een grote tuin. Het kleine hondje dat ik ook heb is al oud en kan mee naar mijn werk (daar zijn meer honden), maar i.v.m. Cleo haar jachtinstinct naar kleine dieren en haar gevoeligheid voor de drukte kan ze niet mee naar mijn werk.
Vergoeding: 100
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Nee
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Nee
Naam: Cleo
Ras: Rottweiler
Geslacht: Teef
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 15-08-2015
Laatste inenting: 15-3-2019
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja