Okke (Gereserveerd)

Het eerste contact met geïnteresseerden verloopt via HHIN.
In de werkwijze op de site kunt u meer informatie vinden hoe dit in zijn werking gaat.

Gedrag in huis:

Okke is bij ons thuis nerveus. Ze wilt alles voortdurend in de gaten houden maar is wel onzeker daarin. Ze gaat daardoor weinig lekker op haar mandje liggen. Dit is het laatste jaar uitvergroot door onze moeilijke thuissituatie. Voorheen was ze een stuk relaxter en sliep ze uren op haar mandje. Okke is een knuffelkont, doet graag trucjes en speelt graag met je. Vooral zoekspelletjes vindt ze erg leuk. Ze eigent dingen wel gauw toe, dus speelgoed op de grond laten liggen kan niet, dan rent ze er gauw grommend op af en als je niet uitkijkt hapt ze naar je. Dit doet ze ook met spullen van jou die ze stiekem heeft gepakt [handschoen, sok, iets eetbaars] en als ze op het kleed ligt. Dit gedrag is niet altijd zo sterk aanwezig geweest. Verder is ze redelijk waaks, ze blaft naar de deurbel en de brievenbus. Ze is wel heel goed te trainen.

Gedrag buiten huis:

In de tuin is ze erg waaks, ze blaft niet veel maar stuift op de schutting af, en is vrijwel continue bezig met haar omgeving. Ze kan ook lekker dutten in de zon. Wij laten haar niet alleen in de tuin. Ze zal zeker uitproberen de tuin uit te gaan als ze haar kans schoon ziet. Ze kijkt hoever ze kan gaan. Als je doet alsof je er niks om geeft komt ze meestal al sloffend weer terug, ga je er achteraan dan rent ze weg. Op een piepspeeltje komt ze gegarandeerd terug. We hebben haar als jonge hond veel meegenomen, in het ov en naar drukke plekken. Ov vindt ze geen probleem, drukke plekken heeft ze nooit echt leuk gevonden maar ze kan prima mee.

Gedrag aan de lijn:

Ze loopt rustig mee aan de lijn, geen problemen daar. Ze zit aan een tuig met flexilijn of vaste lijn.

Gedrag tijdens het loslopen:

Ze kan los mits er geen gevaar voor haar is [auto's] want ze kan zich soms als een ware eigenwijze terriër gedragen buiten en besluiten niet naar je te luisteren. Overigens blijft ze wel altijd in de buurt, loopt niet weg en komt doorgaans gewoon terug. Als ze los loopt is ze eerder geneigd andere honden te ontmoeten en met hen te spelen. Ze houdt van hard rennen, in het gras rollen en pootje baden. Met een stok spelen is ook goed.

Gedrag naar andere honden:

Ze is over het algemeen onzeker in de buurt van andere honden. Als andere honden heel druk en opdringerig op haar af stuiven dan laat ze dat horen met een grom en een hap. Ze vecht niet, daagt niet uit maar kan niet met elke hond door de deur. Met hondjes van hetzelfde kaliber gaat ze graag rondjes rennen [en wint nagenoeg altijd]. We hebben wel wat logeerhonden gehad en het gaat vaak goed maar er staat wel altijd spanning op. Nou waren dat ook vaak honden met gebruiksaanwijzing.

Gedrag naar katten:

Katten vindt ze erg interessant maar daardoor is ze druk dus de meeste katten vinden dat niks. Inmiddels is ze al eens gemept door een kat en loopt ze er met een grote boog omheen. Binnenshuis hebben we nooit katten gehad, maar ik zou het niet aanraden.

Gedrag naar kinderen:

Door haar onzekerheid/angst kan ze waarschuwingssignalen naar kinderen afgeven in de vorm van grommen en/of happen. Ze zoekt ook niet haar rust op maar blijft heel de tijd in de buurt 'zenuwen', hoe langer het kind in huis is hoe hoger het risico wordt dat het fout gaat. Ze hapt bijvoorbeeld als ze zich in een hoek gedreven voelt, ergens ligt terwijl het kind dat doorkruist, het kind eten heeft of te druk/onverwachts doet.

Gedrag naar onbekende mensen:

Ze vindt mensen vaak erg leuk, zo lang ze haar maar op haar initiatief naar zich toe laten komen, dat gaat altijd wel vlot. Op sommige mensen is ze direct verliefd. Ze laat zich dan heel graag aanhalen en knuffelen. Ze wordt onrustig als er gewerkt wordt in huis, denk aan timmeren, heen en weer lopen etc.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Ze gaat dan gewoon slapen in haar mand of op de vloer.

Gedrag in de auto:

Licht nerveus, maar vindt het ook leuk omdat we altijd ergens heen gaan waar het leuk is voor haar. Ze kan prima in de auto, ook lange stukken.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Goed wandelen, los lopen in het bos/op het strand, pootje baden, knuffelen, trucjes doen en nieuwe dingen leren, zoekspelletjes in huis. Rust en regelmaat is belangrijk voor haar.

Waar de hond moeite mee heeft:

Drukte in huis [kinderen, veel bezoek], onzekerheid, spullen en plekken toe-eigenen, stress [van jou en van onbekende gebeurtenissen] in de buurt zijn van eten wat ze niet mag pakken, Oost-Indisch doof zijn als het haar uitkomt. Ze is een echte terriër en gedraagt zich ook zo.

Extra informatie:
Okke krijgt Vers Vlees bij ons te eten.

Nog op zoek: Op 21-04-2019 heeft een geïnteresseerde de contactgegevens doorgekregen van de eigenaar.
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. De mensen die in het systeem staan kunnen deze informatie wel zien.
Reden van herplaatsing: Wij hebben onze terriër met heel veel geduld, tijd en liefde opgevoed. Het is een pittige dame en dus moet je er ten alle tijden veel aandacht aan schenken. Dat hebben we altijd gedaan en dan is ze een redelijk relaxte en een leuke hond. Door een onverwachte heftige situatie thuis hebben wij veel stress gehad en weinig tijd voor de hond. Dit uit zich direct in ongewenst gedrag en Okke is op dit moment bij ons zichtbaar niet gelukkig. Wij zijn hier heel verdrietig over maar zien ook niet in hoe we het op korte termijn beter voor haar kunnen maken. Ze moet dus niet weg, maar als we een fijner huis voor haar kunnen vinden met iemand die weer echt tijd voor haar heeft dan maken we haar een stuk gelukkiger.
Vergoeding: 0
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Nee
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Nee
Naam: Okke
Ras: Welsh Terriër
Geslacht: Teef
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 30-06-2011
Laatste inenting: 02-08-2017
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja