Otis

Het eerste contact met geïnteresseerden verloopt via de eigenaar.
In de werkwijze op de site kunt u meer informatie vinden hoe dit in zijn werking gaat.

Gedrag in huis:

Otis is een hond met een gouden karakter, een knuffel, een blij ei. Hij is super lief en aanhankelijk in huis.
Omdat Otis toen hij bij ons kwam (na zijn socialisatie periode waarin hij helaas niet gesocialiseerd was) niet zindelijk was en wij op een flat wonen hebben wij hem eerst zindelijk gemaakt op een matje. Dit doet hij nog steeds, al doet hij het ondertussen ook buiten. Hij is dus nog niet helemaal zindelijk maar doet als hij binnen iets doet het netjes op een matje.

Gedrag buiten huis:

Extreem veel angst voor verkeer. Auto's, fietsers en scooters gaat nu redelijk goed. Vrachtwagens, bussen en andere zaken op wieltjes nog niet.
Angst voor vreemden, veel angst voor kinderen.

Gedrag aan de lijn:

Kan trekken, dit gaat de laatste tijd door veel trainen al beter.

Gedrag tijdens het loslopen:

Otis kan nog niet los, omdat hij zo extreem bang is voor alles buiten vertoont hij vluchtgedrag.

Gedrag naar andere honden:

Binnenhuis enthousiast naar de andere honden. Buiten met de meeste honden ook, maar hij blaft ze in enthousiasme soms van verre al aan. Dit gaat door de training al steeds beter waardoor het niet meer altijd gebeurd. Eenmaal bij de hond in kwestie is hij erg (soms te) enthousiast en wil graag spelen.

Gedrag naar katten:

Als de kat rustig is, is Otis soms wat nieuwsgierig en snuffelt de kat graag af of hij negeert ze. Als de kat vlucht / rent dan rent hij er graag achteraan maar hij doet de kat niets.

Gedrag naar kinderen:

Otis is extreem bang voor kinderen. Hij blaft ze al aan als hij ze ziet aankomen en verstopt zich achter je.

Gedrag naar onbekende mensen:

Erg angstig en gereserveerd.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Als hij eventjes alleen gelaten wordt gaat hij in de bench, dit gaat goed.

Gedrag in de auto:

Autorijden vindt hij heerlijk. Ligt op zijn gemak aan een tuigje op de achterbank.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Spelen met andere honden. Spelen met de baas. Otis is een overenthousiast blij ei en als hij je eenmaal kent en vertrouwd ben je zijn vriend.
Daarnaast is hij dol op eten! Hij staat dan ook graag tegen het aanrecht op om te zien of er iets te stelen valt. Dit staan we uiteraard niet toe maar het blijven proberen zit in zijn aard.

Waar de hond moeite mee heeft:

Verkeer, vreemden, kinderen.

Nog op zoek: Laatste bevestiging was op 19-04-2019
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. De mensen die in het systeem staan kunnen deze informatie wel zien.
Reden van herplaatsing: Wij hebben de hond nu bijna 3 maanden in huis. De vorige eigenaar had de hond als pup van zijn dochter gekregen maar wilde hem niet. Deze meneer had geen zin in een hond. Wij hebben de hond toen overgenomen omdat hij daar binnen weg zat te kwijnen en er niets met de hond werd gedaan. De hond is daardoor ook niet gesocialiseerd. Wij hoopten hem een warm mandje bij onze andere honden te kunnen geven en hem toch nog langzaam aan wat te socialiseren.
Zelf moeten we helaas ook op zoek naar een nieuw adres voor Otis. In eerste plaats het contact met onze oudere honden in huis. Otis is over enthousiast naar de oudere honden. Daardoor vinden de andere honden hem juist " too much " en grauwen en snauwen ze wat af tegen hem. Otis begrijpt dit niet want hij wil graag spelen en blijft dus naar hun toekomen en kan daarbij erg lomp zijn. Het grauwen en snauwen en blaffen tegen hem wil maar niet beter worden. Daarbij wonen wij in een flat en beginnen de onderburen te klagen over het lawaai wat hierbij ontstaat.
Ook wisten wij niet dat Otis zo extreem bang zou zijn voor verkeer waardoor wandelen buiten bemoeilijkt wordt terwijl Otis erg veel energie heeft en dit zo niet goed kwijt kan. Hoewel het met auto's en fietsers nu een heel stuk beter gaat zijn er nog veel zaken buiten die hem in een trillende hond met staart tussen de benen doen veranderen met veel vluchtgedrag. Hoewel we hier al 3 maanden aan trainen en zeker vooruitgang hebben geboekt, wij niet de expertise om dit goed te begeleiden. Het gaat ons aan het hart dat wij Otis niet het mandje kunnen geven wat wij hoopten.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Otis
Ras: Schapendoes x Friese Stabij
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 01-10-2018
Laatste inenting: 01-03-2019
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Heel even
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Nee
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Beetje