Jack

Het eerste contact met geïnteresseerden verloopt via HHIN.
In de werkwijze op de site kunt u meer informatie vinden hoe dit in zijn werking gaat.

Gedrag in huis:

Jack is een 12 jaar oude lieve mensenvriend met een behoorlijk rugzakje. Wij hebben Jack ruim een jaar geleden uit het asiel gehaald. Over zijn verleden is niets bekend. Gedurende het jaar is er een enorm, door ons niet op te lossen gedragsprobleem ontstaan. Dit heeft dusdanige vormen aangenomen dat wij Jack helaas niet meer op onze bovenwoning kunnen houden. Jack heeft een extreme vorm van verlatingsangst ontwikkeld die zich uit in het blaffen bij de minste tekenen van het weggaan van huisgenoten en bezoekers. Als wij na een wandeling weer thuiskomen raakt Jack al overstuur en gaat blaffen. Ook schijnbaar ‘zomaar’ kan Jack het op een blaffen zetten. Mogelijk is er sprake van dementie. Als hij alleen thuis wordt gelaten legt Jack zich na een paar minuten neer bij de situatie en stopt hij met blaffen en gaat slapen. Het is dus niet zo dat hij niet alleen thuis kan zijn. Uiteraard hebben wij alles geprobeerd om dit gedrag af te leren en daar ook diverse gedragsdeskundigen bij ingeschakeld. Dit helaas zonder resultaat. (Verbale) Correcties werken averechts! Jack raakt dan volkomen overstuur. Hoe meer Jack onder druk gezet wordt om te luisteren/stil te zijn hoe erger het gedrag wordt. Consequent negeren is niet mogelijk i.v.m. overlast voor de buren. Jack heeft via de dierenarts medicatie gekregen om rustiger te worden maar ook dit heeft geen effect gehad. Daarom zoeken wij een tehuis voor Jack zonder buren met een afgesloten tuin/erf, waar Jack veel buiten kan zijn, maar ook de aandacht van mensen krijgt die hij nodig heeft.

Gedrag buiten huis:

Buiten is Jack helemaal in zijn element. Hij is gek op wandelen, snuffelen, scharrelen en spelen in het water. Zijn grootste hobby is takjes uit het water halen. Hier kan hij uren mee bezig zijn! Jack raakt nooit in problemen met andere honden. Ook eenden, ganzen etc. laat hij met rust.

Gedrag aan de lijn:

Jack loopt aan een lange lijn, waardoor hij veel bewegingsruimte heeft. Hij vindt het leuk om andere honden te begroeten. Jack is een enorme snuffelaar. Als hij iets interessanters ruikt negeert hij andere honden.

Gedrag tijdens het loslopen:

Hij snuffelt en scharrelt lekker rond. Als Jack zijn neus achterna gaat is hij 'Oost-Indisch doof'. Jack raakt wel eens gedesoriënteerd tijdens het loslopen. Hij ziet je dan niet meer goed en loopt dan de verkeerde kant op. Je moet dus goed op hem letten tijdens het loslopen!

Gedrag naar andere honden:

Zowel binnen als buiten kan Jack goed overweg met andere honden. Soms gaat hij blaffen als een andere hond te veel aandacht krijgt.

Gedrag naar katten:

Wij hebben geen ervaring met katten binnenshuis. Buiten is zijn gedrag wisselend. Als een kat rustig is reageert hij niet of nauwelijks. Als hij een kat ziet rennen wil hij erachteraan rennen.

Gedrag naar kinderen:

Jack is dol op mensen, jong en oud, bekend en onbekend. Jack geeft wel heel duidelijk aan wat zijn grenzen zijn. Hij vindt het heel vervelend als er iemand aan zijn kleedje zit en gaat dan grommen en kan ook een snauw geven. Hij heeft ook een hekel aan opgetild worden. Daarom kan Jack niet bij kinderen.

Gedrag naar onbekende mensen:

Jack is dol op alle mensen, ook onbekenden worden enthousiast begroet.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Jack raakt volkomen overstuur als hij vermoedt dat er iemand weggaat (ook visite), ongeacht of hij daarna alleen is of niet. Hij heeft dus echt moeite met het komen en gaan, niet zozeer met het alleen zijn. Als hij alleen wordt thuisgelaten stopt hij al na een paar minuten met blaffen en gaat dan liggen slapen.

Gedrag in de auto:

Jack kan gaat graag met de auto mee en kan ook even alleen zijn in de auto. Dan gaat hij liggen slapen. Opgetild worden om bijv. achterin de auto gezet te worden vindt Jack vreselijk. Hij gaat dan grommen een snauwen, en dit doet erg bedreigend aan. Idem als je hem in een fietsmand wil zetten. Het kan zijn dat dit hem pijn doet.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Knuffelen met mensen. Jack vindt het heerlijk om geaaid te worden, maar is daarin een beetje dwangmatig. Hierin moet je zelf je grenzen stellen.
Pootje baden in ondiep water en daar takjes uit halen vindt hij het leukste wat er is. Lekker lang buiten zijn, spelen met een balletje en met stokjes, wandelen, snuffelen en scharrelen, lekker in het gras liggen: buiten is Jack ontspannen en happy.

Waar de hond moeite mee heeft:

Onrust in huis. Komen en gaan van mensen. Alleen thuis gelaten worden. (Verbaal) Gecorrigeerd worden. Optillen, bijv. om hem in de fietsmand of auto te zetten. Zijn kleedje aanraken als hij erop ligt.

Extra informatie:
Jack heeft last van stijve gewrichten in zijn rechter achterpoot. Heeft na het rusten moeite met overeind komen. Als hij eenmaal in beweging is heeft hij daar geen last meer van.
Jack heeft last van chronische diarree. In verband met chronische diarree krijgt Jack speciaal dieetvoer, an-allergenic van Royal Canin. Hij doet wel gewoon altijd netjes buiten zijn behoeften.

Nog op zoek: Laatste bevestiging was op 03-06-2019
Woonplaats eigenaar: Noord-Holland, Amsterdam
Reden van herplaatsing: Overlast voor de buren i.v.m. overmatig blaffen. Jack heeft zeer veel stress, mogelijk door ervaringen uit het verleden. Ondanks dat we heel veel met hem wandelen is Jack duidelijk niet gelukkig op ons bovenhuis. Wij zoeken een huishouden van één of twee personen waar weinig reuring is. Een boerderij of vrijstaand huis met een afgerasterde tuin of erf zou ideaal zijn. Maar het is absoluut niet de bedoeling dat Jack de hele dag buitengesloten wordt. Hij heeft ook nabijheid van mensen nodig en een warm mandje binnenshuis!
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Jack
Ras: Kruising Jack Russell terriër (12 kg)
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 07-09-2006
Laatste inenting: 17-09-2018
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Nee
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja