Stroef (Gereserveerd)

Het eerste contact met geïnteresseerden verloopt via HHIN.
In de werkwijze op de site kunt u meer informatie vinden hoe dit in zijn werking gaat.

Gedrag in huis:

Leuke, lieve en speelse hond. Als je zegt dat hij moet gaan liggen dan doet hij dat. Hij is niet onrustig en of té aanwezig.

Gedrag buiten huis:

Als een blije puppie. Snuffelt graag rond en komt altijd met een stok om te gooien. Een keer fluiten en hij staat weer naast mij.

Gedrag aan de lijn:

Eerst even blij en onrustig maar naar 2 minuten lopen loopt hij mooi mee. Ik heb hem ook meestal los gehad, m.u.v. het gedeelte in het dorp zelf, dan heb ik hem wel aan de riem. Stroef steekt niet zomaar de weg meer over. Hij gaat altijd netjes bij stoeprand zitten, moet hem wel eens aan herinneren.

Gedrag tijdens het loslopen:

Bijna altijd los gelopen. Hij gaat niet gelijk weg rennen. Hij blijft binnen een straal van 15 meter en geeft niet veel om andere honden. Hij speelt op hem zelf.

Gedrag naar andere honden:

Binnen huis heeft hij eigenlijk nooit andere honden mee gemaakt maar door de omstandigheden heeft hij nu al 3 maanden doordeweeks in pension gezeten en daar gaat het super goed met andere honden. Hij is rustig op hem zelf maar kan ook leuk spelen met andere honden.

Gedrag naar katten:

Ik heb zelf nooit katten gehad. Bij het zien van katten blaft hij 3 keer, maar vliegt er eigenlijk nooit achteraan.

Gedrag naar kinderen:

Onbekende kinderen is hij heel lief voor maar hij moest van mij ook altijd af voor dat de kinderen hem mogen aaien. Het blijft een grote hond dus ik vind dat dat aan de baas is om daar met voorzorg mee omgegaan gezien dat kinderen altijd onverwachte dingen doen.

Gedrag naar onbekende mensen:

Het is een hele lieve hond en zal niet snel kwaad willen maar is wel waaks op spullen die van zijn baas zijn.
Een inbreker kan binnenkomen en alles bij de deur zetten maar naar buiten komt hij niet en dat vind ik een goede eigenschap. Buiten huis kan iedereen gewoon hem aanhalen en zal hij nooit kwaad doen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Hij is bij mij heel vaak gewoon alleen thuis gebleven heb nooit klachten van de buren gehad dat hij blaft. Het is een rustige hond en gaat voor raam liggen naar buiten kijken.

Gedrag in de auto:

Ik had mij eigen bedrijf en nam hem altijd mee dus in de auto geen probleem. Hij vindt het prachtig.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Zwemmen, het is een echte waterrat. Maar als het niet mag dan luistert hij daar ook naar. Rennen, zwemmen en gooien met de bal wordt hij gelukkig van.

Waar de hond moeite mee heeft:

Hij heeft wel moeite mee als ik iemand op visite heb, dan is hij wat jaloers en vraagt dan weleens om aandacht dat hij denkt dat hij te weinig krijgt. Maar een keer zeggen "mand" en dan gaat hij ook met een hele grote demonstratieve zucht in zijn mand liggen.

Extra informatie:
Stroef krijgt 1x per maand een spuitje voor zijn allergie. Deze kan je zelf toedienen.

Nog op zoek: Alle geïnteresseerden die een belafspraak hebben staan zullen worden gebeld. Daarna worden alle geïnteresseerden voorgelegd bij de eigenaar. Het is vanaf nu (15-04-2019 - 17.15 uur) niet meer mogelijk om een nieuwe belafspraak aan te vragen voor Stroef.
Woonplaats eigenaar: Friesland, Grou
Reden van herplaatsing: Er zijn privé onverwachts wat dingen veranderd waardoor ik helaas genoodzaakt ben om voor Stroef een ander adres te zoeken.
Vergoeding: 150
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Nee
Naam: Stroef
Ras: Oud Duitse herder
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 26-04-2016
Laatste inenting: 06-2018
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja