Fien

Het eerste contact met geïnteresseerden verloopt via de eigenaar.
In de werkwijze op de site kunt u meer informatie vinden hoe dit in zijn werking gaat.

Gedrag in huis:

Fien heeft 1,5 jaar bij ons binnen gewoond. Na de verhuizing loopt ze 24/7 buiten. Ze heeft daar een grote kennel met nachthok. Binnen deed ze het altijd heel goed (zindelijk). Ze kon makkelijk af en toe langere tijd alleen thuis zijn zonder problemen. Ze blafte niet binnen o.i.d.

Gedrag buiten huis:

Fien verblijft nu 2 jaar buiten. We hebben een grote tuin. Deze is gescheiden van het verharde erf. Als Fien in de tuin is vindt ze dat leuk, vooral kuilen graven. Vandaar dat we besloten om het te scheiden. Als er iemand voor het hek staat overdag is Fien nieuwsgierig en afhankelijk van het gedrag van de onbekende zal ze kwispelen. Auto’s met een zwaar ronkende motor zal ze tegen blaffen. ‘s Nachts is Fien waaks. Als ze slaapt en wij komen thuis komt ze haar hok niet uit. Als er een ‘ vreemde ‘ het erf op zou komen slaat ze aan.


Fien is sinds dat ze rustig af woont niet meer gewend aan stadse situaties. Onze dierenarts zit nog in Utrecht centrum. Als we hier wel eens heen moesten voor enten bijvoorbeeld merkte je aan Fien dat ze aftastend op straat is. Niet zo zeer bang maar gewoon voorzichtig.

Gedrag aan de lijn:

Fien links aan de lijn aan ‘uitgaan in het bos’ ze zal zodra ze een halsband om krijgt direct in je auto springen. Als ze aangelijnd uit de auto wordt gehaald zal ze de neiging hebben om te gaan trekken.
Fien weegt 55 kg en dit is voornamelijk spier. Mijn vrouw weegt 60 kg, die kon haar niet aangelijnd mee nemen naar het bos want dan trok ze haar het pad over.

Gedrag tijdens het loslopen:

Fien loopt in het bos rond. Door op mijn vingers te fluiten komt ze 9 van de 10 keer. We nemen wel altijd een zakje mee met brokjes en een plakje vleeswaren (voor de geur) mee. In geval van nood/ongehoorzaamheid hoef ik alleen het zakje te laten ritselen en dan komt ze aangestormd.

Gedrag naar andere honden:

Bij het uitlaten heeft Fien alle honden wel een keer gezien. Ze heeft het niet zo op kleine keffertjes (bangig voor). Ze kan heel goed met reutjes van haar eigen formaat.
Momenteel logeert ze tijdelijk als tussen oplossing bij de buren, die hebben 2 Reutjes (bordeaux dogs) daar is ze de prinses.

Gedrag naar katten:

Onze buren hebben katten. Daar blaft ze tegen. Ze heeft er nog nooit een aangevallen.

Gedrag naar kinderen:

Wij hebben zelf 3 kinderen. Fien is opgegroeid met kinderen. Als de kinderen weten hoe ze zich moeten gedragen in bij zijn van een hond dan is Fien rustig en aaibaar. Als de kinderen gillen en rennen dan ziet ze het als een spelletje en kan ze de kinderen omver lopen/springen uit enthousiasme.

Gedrag naar onbekende mensen:

Zowel binnen als buitens huis geldt zolang er een bekende bij is zal Fien nooit fel reageren. Overdag zal een onbekende ook geen felle Fien aantreffen (mits juist gedrag van de onbekende). ‘s Nachts is een ander verhaal.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Fien is gewend om alleen te zijn. Ze is gemiddeld 6 uur alleen overdag.

Gedrag in de auto:

De auto linkt Fien aan lopen in het bos dus ze zal er zo inspringen. Ze wordt niet ziek in de auto en is lekker rustig

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Lopen, graven, botten kluiven. Achter ballen aan rennen.

Waar de hond moeite mee heeft:

Niet kunnen rennen.

Nog op zoek: Laatste bevestiging was op 10-05-2019
Woonplaats eigenaar: Utrecht, Snelrewaard
Reden van herplaatsing: We hebben 3 kinderen. Onze dochter is zeer angstig voor Fien de laatste tijd.
Vergoeding: 0
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Nee
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Nee
Naam: Fien
Ras: Boerboel
Geslacht: Teef
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 14-11-2015
Laatste inenting: 15-02-2019
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja