Rocky

Het eerste contact met geïnteresseerden verloopt via de eigenaar.
In de werkwijze op de site kunt u meer informatie vinden hoe dit in zijn werking gaat.

Gedrag in huis:

Rocky is een hele lieve hond en is erg aanhankelijk. Wil heel graag contact en houdt je steeds in de gaten. Als je zelf rustig zit dan komt hij lekker bij je liggen en kan heel lang ook rustig zijn. Maar zo gauw je opstaat dribbelt hij vaak achter je aan. Als er bezoek komt dan blaft hij hard maar is altijd heel blij. Als hij zo enthousiast is dan luistert hij niet zo goed. Verder luistert hij heel goed naar het commando "liggen". Hij ligt graag op de bank, wij hebben een kleedje voor hem op de bank en daar mag hij op liggen. Alleen wil hij ook wel graag op de rest van de bank liggen dus als wij er niet bij zijn dan leggen we kranten op de bank. Als je thuiskomt of 's morgens in de kamer komt dan is hij zo blij en wild, dan pak ik hem even vast en maan hem tot rust. Dat helpt wel. Beste is daarna negeren dan blijft hij wel rustig.

Gedrag buiten huis:

Rocky is ondanks zijn leeftijd een heel fit hondje die heel graag met je speelt en hard kan rennen en hoog kan springen. Het is een heel blije hond. Maar hij kan ook wel heel rustig zijn, ook als hij een dag wat minder beweging heeft gehad. Bij ons in de tuin wil hij heel graag spelen en kan dan ook wel veel blaffen van enthousiasme. De tuin moet wel omheind zijn. Hij is bij de vorige baas gewend op een flat, dus zonder tuin.
Rocky kan wel goed mee naar drukkere omgevingen. Wij hebben hem wel mee gehad naar een restaurant en dan ligt hij rustig onder de tafel. Ook is hij in de trein geweest en dat gaat ook prima.

Gedrag aan de lijn:

Rocky loopt meestal mee zonder te trekken, maar als hij iets wil ruiken of wil plassen dan kan hij wel even trekken. Hij reageert verder prima op mensen en andere honden als hij aan de lijn is.

Gedrag tijdens het loslopen:

Rocky vindt het prima aan de lijn maar vindt het ook heerlijk om af en toe lekker los te lopen. Dan blijft hij goed in de buurt en als hij toch wat verder vooruit loopt en je roept hem dan komt hij meteen heel blij naar je toe. Wij laten hem meestal los bij ons in de polder, niet bij de weg.

Gedrag naar andere honden:

Rocky kan prima met andere honden, zowel binnen als buiten huis. Wij hebben zelf een grote hond en dat gaat heel goed al vanaf het eerste contact. Buiten huis wil hij nog weleens rijgedrag vertonen op sommige honden. Bij onze hond doet hij dat helemaal niet, ondanks dat het een vrouwtje is.

Gedrag naar katten:

Met katten is ons niet bekend. Als hij op straat een kat ziet lopen dan wil hij er wel naartoe, maar wij hebben dat alleen nog maar meegemaakt als hij aan de lijn loopt.

Gedrag naar kinderen:

We hebben Rocky nog niet bij kleine kinderen gehad, maar gezien zijn lieve en blije karakter denken we dat het goed zal gaan. Maar het blijven kinderen, je weet niet hoe ze met dieren omgaan, dus het is altijd belangrijk om het in de gaten te houden; met welke hond dan ook!

Gedrag naar onbekende mensen:

Het gedrag naar onbekende mensen is prima, wel blaffen maar altijd van blijdschap.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Rocky is bij ons nog niet echt alleen geweest omdat onze hond er altijd bij is. Hij kan wel af en toe wat blaffen en als het 's morgens wat te lang duurt voordat we beneden komen blijft of jankt hij ook wel eens. Toen hij net bij ons was ging het de eerste nachten wel moeilijk; zijn we eerst maar even op de bank gaan slapen. Hij moest wel wennen aan zijn nieuwe omgeving en situatie. Was nl. gewend dat hij bij baasje sliep. Vooral de laatste tijd dat hij nog bij zijn vorige baasje was, die was nl. ernstig ziek en kon niet meer naar buiten. Dus Rocky was gewend dat hij altijd bij hem was. Toen kreeg Rocky ook bijna geen beweging meer. Het zal denk ik bij een nieuwe baas wel weer even wennen zijn om alleen te zijn.

Gedrag in de auto:

In de auto gaat prima, helemaal geen probleem. Gaat lekker liggen slapen. We hebben al een lange autorit met hem gemaakt en je merkt niet dat hij mee is.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Rocky vindt het heel leuk om met de bal te spelen of met andere speeltjes. Rent er snel achteraan en springt omhoog om de bal op te vangen. Hij daagt je graag uit. Je maakt Rocky erg gelukkig met veel aandacht. Hij kan ook heel leuk zelf spelen met een knooptouw, dan draait ie allemaal rondjes met het touw in z'n bek.

Waar de hond moeite mee heeft:

Ik denk dat Rocky toch wel wat moeite heeft met alleen zijn, dus dat zal even tijd en geduld kosten.

Nog op zoek: Laatste bevestiging was op 01-07-2019
Woonplaats eigenaar: Groningen, Haren
Reden van herplaatsing: Wij hebben Rocky tijdelijk in huis genomen (nu ca. 6 weken) omdat vorige baasje ernstig ziek was en naar een hospice moest. Rocky miste zijn baasje erg in het begin maar hij was al snel goed vertrouwd met ons. Hij is bij ons wel heel erg opgeknapt. Z'n vacht ziet er veel beter uit en hij is weer veel fitter geworden en z'n spieren zijn ook weer veel sterker. Het is nu weer een hele fitte blije hond.
De reden dat wij afstand moeten doen van Rocky is dat wij hem echt als opvang hebben genomen en het niet de bedoeling is dat hij bij ons blijft. Onze eigen hond blaft veel en nu blaffen ze samen, ze stoken elkaar op. Als de 1 begint gaat de ander ook blaffen. We hebben wel gemerkt dat Rocky niet begint te blaffen als er bv mensen langslopen, maar onze hond wel en daar reageert Rocky dan weer op. Wij hebben aan 1 hond genoeg. Dus we hopen van harte dat er een lief baasje is die het ziet zitten met Rocky en die heel goed voor hem zal zorgen. Dat ze samen nog een paar mooie jaren met elkaar zullen hebben. Het is zo'n lieve hond en zo trouw en aanhankelijk, je zal er snel een goede band mee opbouwen.
Vergoeding: 25
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Rocky
Ras: Kruising boerenfox
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 15-03-2008
Laatste inenting: 08-05-2019
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Heel even
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Ja, zowel met als zonder lift
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja