Binkie (Gereserveerd)

Het eerste contact met geïnteresseerden verloopt via de eigenaar.
In de werkwijze op de site kunt u meer informatie vinden hoe dit in zijn werking gaat.

Gedrag in huis:

Binkie is rustig in huis, ligt voor een groot deel van de dag op de bank of gewoon op de vloer te luieren. Probeert wel te blaffen als er iemand binnenkomt dus is wel waaks. Reageert altijd vriendelijk en vrolijk op bekenden.

Gedrag buiten huis:

Binkie is opgegroeid bij oude mensen en is niet echt heel goed gesocialiseerd. Nieuwe dingen buiten vindt hij spannend, maar met vertrouwen van de baas gaat hij wel met je mee. Hij durft bijvoorbeeld moeilijk over een bruggetje, maar als je dit steeds met hem doet krijgt hij vertrouwen en gaat hij gewoon mee.

Gedrag aan de lijn:

Binkie loopt aan een rollijn van 8 meter, op straat wordt deze kort gehouden maar bijvoorbeeld op de weide of langs het kanaal heeft hij de vrijheid. Trekt soms aan de lijn, doet dit meer uit enthousiasme omdat hij graag buiten is en gaat wandelen. Kan van bangheid naar sommige andere honden blaffen aan de lijn.

Gedrag tijdens het loslopen:

Kan loslopen als er geen andere prikkels zijn (bijv. andere loslopende honden, schapen of auto's). Huppelt rustig iets vooruit maar zal je altijd in de gaten houden, komt wel terug als je hem roept. Hij heeft in het verleden niet veel los gelopen, maar ik laat de hond nu regelmatig uit en laat hem dan loslopen Je ziet dat hij er nu echt aan went en dat hij goed op mij reageert als ik hem terugroep.

Gedrag naar andere honden:

Hij kan met onze boxer goed samen in huis, maar hij kan niet met alle honden overweg. Binkie is meestal niet degene die begint. Als een andere hond gaat blaffen of grommen dan wordt hij bang en gaat hij het terugdoen. Binkie is als pup ook aangevallen door grote hond en dit heeft hem helaas wel getekend in zijn gedrag. We laten hem buiten nooit los bij andere honden, dus we weten niet hoe dat gaat. Aan de lijn houd hij het liefst wat afstand van de andere hond.

Gedrag naar katten:

Hij wilt wel op katten af, dus een kat in huis lijkt me geen goede combi.

Gedrag naar kinderen:

Is wat terughoudend, maar als kinderen rustig zijn dan laat hij zich wel aaien. Hij is veel in contact geweest met ons 8 jarig zoontje, die is wel rustig met hem. Hij neemt koekjes van hem aan, huppelt achter hem aan, gaat naast hem liggen op de bank. Of hij dit ook doet bij onbekende kinderen weet ik niet.

Gedrag naar onbekende mensen:

Hij zal zich niet snel laten aaien. In huis zal hij eerst onder tafel gaan. Als iemand rustig is en bijvoorbeeld op zijn hurken gaat zitten dan zal hij sneller geneigd zijn om toenadering te zoeken. Het verschilt echter echt per persoon.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Kan zeker 4 uur alleen zijn. Is nooit langer geprobeerd omdat mijn schoonouders nooit zolang van huis zijn. Hij is dan los in huis, heeft nooit in een bench gezeten.

Gedrag in de auto:

In de auto is Binkie wat angstig, bibbert dan, maar gaat niet blaffen, braken ed. Bij mijn schoonouders zat hij altijd voorin tussen de benen, dat gaat goed. Als ik hem meeneem gaat hij in de achterbak. Ik leg hem dan wel aan de riem want zodra je de klep open doet schiet hij eruit en is hij weg.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Wandelen! Ondanks soms zijn angsten vindt hij het heerlijk om te gaan wandelen. In het bos vindt hij het ook leuk, lekker overal aan snuffelen. Spelen doet hij niet, hij kent het ook niet echt, is nooit met hem gedaan.

Waar de hond moeite mee heeft:

Met vreemde nieuwe dingen, bijv. een bruggetje over gaan, bouwplaten die op de stoep liggen waar hij overheen moet ontwijkt hij liever.
We hebben hem 1x in de kennel gedaan i.v.m. ziekenhuis opname van mijn schoonvader. Ze hebben hem daar veel aandacht gegeven maar hij bleek wel ontzettend bang/nerveus te zijn.

Nog op zoek: Op 17-06-2019 staat er een vervolg afspraak gepland met een geïnteresseerde.
Woonplaats eigenaar: Noord-Brabant, Terheijden
Reden van herplaatsing: Binkie moet helaas, met veel pijn in hun hart naar een nieuw baasje omdat mijn schoonouders hun gezondheid erg hard achteruit gaat en naar een verpleeghuis moeten verhuizen. Ze kunnen hem zelf ook niet meer uitlaten dus zal hij een nieuw baasje moeten krijgen.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Binkie
Ras: Boerenfox x Jack russel
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 02-10-2011
Laatste inenting: 19-03-2019
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Vanaf 8 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Ja, zowel met als zonder lift
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja