Beaudy (Gereserveerd)

Categorie 1 - De categorie geeft aan op welke manier er gereageerd kan worden op de hond. In de werkwijze kunt u meer informatie vinden hoe u uw belangstelling kunt tonen.

Gedrag in huis:

Beaudy is een rustige hond. Mechelaars kunnen soms wat zenuwachtig zijn, maar dat is Beaudy totaal niet, die gaat gewoon lekker liggen en doet haar ding. Ligt veel op haar "eigen plek", komt soms aandacht halen en vragen door bij je te gaan zitten. Ze wil dan geaaid worden, zakt dan langzaam door haar poten van genot, draait zich op haar rug en vindt dit dan heerlijk!
Verder merk je niet tot nauwelijks dat ze er is.

Gedrag buiten huis:

Wanneer Beaudy los kan lopen op een plek die is afgezet en ze er niet weg kan is ze op haar best. Rennen en spelen wil en doet ze nog graag. Ze zal dan proberen om te jagen op evt. wild (konijnen, muizen etc) wat er dan loopt.
Beaudy bewaakt haar terrein goed. Wanneer er iets of iemand langs loopt en ze is buiten, begint ze te blaffen. Door haar imposante kop, schrikt dit best af. Wanneer er een omheining is met poort, zal ze zodra deze open gaat iemand liefdevol begroeten en kun je met alle plezier binnen komen. Ze doet dus geen vlieg kwaad.

Gedrag aan de lijn:

Beaudy heeft haar diploma's, is op cursus geweest. Ze kent haar commando's, kan goed volgen. Alleen doet ze dit niet meer zodra ze een andere hond ziet. Ze begint dan erg te blaffen en te trekken aan de riem. Dit is voor ons een groot probleem.

Gedrag tijdens het loslopen:

Wanneer er geen andere honden in de buurt zijn, gaat dit prima. Omdat ze zo fel reageert op andere honden is loslopen bij ons niet geoorloofd.

Gedrag naar andere honden:

Beaudy is opgegroeid met een andere hond. Dit was "haar alles". Deze hond is twee jaar geleden overleden, het leek wel of ze daarna depressief werd. Om haar een nieuw maatje te geven is er een andere hond bij gehaald, een pup. In het begin ging dit moeizaam, ze wist niet wat ze met zo'n kleine hond aan moest. Liep daarvoor dan weg en ging op haar eigen veilige plek liggen. Deze pup is inmiddels anderhalf jaar, nu gaat het goed en accepteren en spelen ze soms met elkaar.
Op andere honden buitenshuis reageert ze erg fel, blaft dan enorm en begint te trekken aan de riem. Wandelen is daardoor ook (voor ons) niet meer prettig.

Gedrag naar katten:

Niet bekend. We houden haar daar bij voorbaat bij weg i.v.m. haar felle karakter.

Gedrag naar kinderen:

Een super lieve, trouwe hond. Is opgegroeid met kinderen. Ze gaat er rustig bij liggen. Wij zeggen hier altijd, als je bang bent voor honden moet je Beaudy een week in huis nemen, dan weet je hoe lief een hond kan zijn.

Gedrag naar onbekende mensen:

Lief, ze doet niets. Je kunt (wanneer ze aan de riem loopt) gerust op haar aflopen en haar gaan aaien. Ze doet niets.
Op eigen terrein blaft ze eerst enorm, wanneer je de deur opent is ze alleen maar blij dat je er bent.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Ze gaat rustig liggen slapen. Dit kan ook gerust een aantal uren achter elkaar.

Gedrag in de auto:

Ze is niet gewend om veel in de auto te zitten. We namen haar wel eens mee, dan in de kattenbak; dit is geen succes. Ze is dan erg nerveus. Op de achterbank gaat dit beter en gaat ze rustig liggen.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Rennen! Konijnen vangen. Bij je zijn en dan het liefst buiten. Dat is wat ze graag wil en doet.

Waar de hond moeite mee heeft:

Andere honden. Harde knallen zoals vuurwerk, dit is ze niet gewend.

Status herplaatsing: Gereserveerd i.v.m. uitblijven van een reactie.
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. De mensen die in het systeem staan kunnen deze informatie wel zien.
Reden van herplaatsing: We hebben Beaudy als pup uit een nest van 11 honden gekregen. Super blij waren en zijn we nog steeds met haar. We woonden op een boerderij, alles was afgezet en Beaudy kon samen met haar maatje Luna, het terrein onveilig maken. Blaffen naar mensen die over de weg liepen en nog harder blaffen als ze een hond bij zich hadden.
Sinds twee jaar hebben we de boerderij verkocht en wonen we in een nieuwbouw woning in een dorp. Beaudy is dit niet gewend. Nadat ook nog haar maatje overleed, vindt ze het bij ons niet zo fijn meer merken wij.
Het is voor (met name) mij moeilijk om met haar te gaan wandelen gezien haar felle karakter. Ik kan haar niet meer de baas. Ze wordt nu ongeveer 4x per dag ongeveer 100 meter uitgelaten. Dat is voor haar veel te weinig. We doen haar hier echt te kort door haar hier te willen houden. We zijn nu al anderhalf jaar aan het dubben, wat te doen. We hopen voor haar een plek te vinden, bij mensen, die de tijd maar vooral ruimte voor haar hebben. Waar ze lekker kan rennen en de vrijheid heeft die ze hier mist.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Beaudy
Ras: Mechelse herder
Geslacht: Teef
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 31-12-2010
Laatste inenting: 23-07-2018
Kan met honden: Nee
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Nee
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja