Skuimpie (Gereserveerd)

Categorie 2 - De categorie geeft aan op welke manier er gereageerd kan worden op de hond. In de werkwijze kunt u meer informatie vinden hoe u uw belangstelling kunt tonen.

Gedrag in huis:

Skuimpie is in huis een hele lieve hond. Wil graag knuffelen en is graag bij je. Geen overdreven drukke of onrustige hond. Wel angstig voor onbekende dingen, maar met wat geduld is hij daar zo overheen.

Gedrag buiten huis:

Skuimpie houdt veel van zwemmen, wandelen en meegaan vindt hij heerlijk.

Gedrag aan de lijn:

Hij loopt netjes mee aan de lijn. Bij het zien van andere honden kan hij fel reageren en hard trekken.

Gedrag tijdens het loslopen:

Loslopen gaat prima. Waar wij de honden uitlaten komen we heel incidenteel andere honden tegen en dan zorgen we altijd dat we de honden bij ons en vast hebben.

Gedrag naar andere honden:

Skuimpie leeft hier samen met 3 andere honden. Dat is altijd goed gegaan. Tot een paar maanden geleden hij begon te vechten met onze andere bulldog. Die is nu 10 maanden. De gedragstherapeute (bekend met deze honden) is bij ons thuis geweest en vertelde dat Skuimpie niet op zijn plek zit bij ons. Hij kan zijn stress door zijn onzekerheid niet kwijt, wat hij op onze andere hond afreageert. Met de andere 2 honden zijn er geen problemen. Ze adviseerde herplaatsing, iets waar we zelf ook al bang voor waren. Ik denk dat het beter is om Skuimpie niet bij andere honden te plaatsen.

Gedrag naar katten:

Hij kan heel goed met katten. We hebben er zelf 5, en daar loopt hij vaak mee te knuffelen. Ook hebben we hem geleerd de katten van de buren met rust te laten, en dat gaat goed.

Gedrag naar kinderen:

Geen probleem. Wil graag met ze spelen (balletjes gooien).

Gedrag naar onbekende mensen:

Normaal gesproken geen probleem. Alleen moeten vreemde mensen geen rare bewegingen (wapperen met handen) maken of dreigend doen. Dan wordt hij fel. Hij heeft nog nooit echt dreigend gedaan, maar ik denk dat hij dat wel kan.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Dan gaat hij rustig liggen.

Gedrag in de auto:

Prima.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Zwemmen, balletjes en frisbee gooien. Skuimpie is een heel actieve hond, kan uren bezig zijn met zijn balletje (op de bank, af de bank, en dat de hele tijd door). Hij is gek op mannen!

Waar de hond moeite mee heeft:

Skuimpie kan niet goed omgaan met drukte en stress. Hij kan zijn stress niet kwijt, stapelt dit op. Hij heeft een rustige omgeving nodig.

Status herplaatsing: Gereserveerd i.v.m. uitblijven van een reactie.
Woonplaats eigenaar: Gelderland, Gameren
Reden van herplaatsing: Hij vecht met onze andere bulldog. Op dit moment lopen beide honden als ze bij elkaar zijn met een muilkorf om. Dat is een onhoudbare situatie. Volgens de gedragstherapeute is hij niet op zijn plaats in ons drukke gezin en daar staan we volledig achter, hoe moeilijk we dit ook vinden.
Vergoeding: 150
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Nee
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Nee
Naam: Skuimpie
Ras: Old English Bulldog Mammut
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 12-10-2017
Laatste inenting: 14-12-2018
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja