Timo (Gereserveerd)

Categorie 2 - De categorie geeft aan op welke manier er gereageerd kan worden op de hond. In de werkwijze kunt u meer informatie vinden hoe u uw belangstelling kunt tonen.

Gedrag in huis:

Altijd lief en aanhankelijk. Knuffelig en speels. Ook lief voor bezoek. Houdt van aandacht.

Gedrag buiten huis:

Vrolijk en speels, nieuwsgierig en op straat soms nog een beetje onzeker door zijn leeftijd van 6 maanden.
Puppycursus 1 goed afgerond. Training wordt voortgezet in puppycursus 2.

Gedrag aan de lijn:

Loopt al netjes naast, en is dit nog verder aan het leren uiteraard. Stopt en zit bij het oversteken. Luistert goed. Is nieuwsgierig naar andere honden, kan dan trekken als hij erheen wil en is dan af te leiden met brokjes. Sommige honden vindt hij minder leuk en andere honden weer juist heel leuk.

Gedrag tijdens het loslopen:

In het bos is Timo geweldig. Hij houdt je altijd in de gaten, blijft in contact en komt meteen terug bij het roepen of bij gebruik het hondenfluitje. Dan volgt natuurlijk een beloning. Hij kan heerlijk spelen met andere honden. Het ras maakt dan niet uit.

Gedrag naar andere honden:

Ligt samen met zijn huisgenootje (beagle) op 1 kussen, tegen elkaar aan. Speelt vrij en gelijkwaardig en wederkerig met andere honden.

Gedrag naar katten:

Wij hebben geen kat. Op straat negeert hij ze als hij ze op afstand ziet en krijgt bij het negeren een brokje. Als de kat voor zijn voeten de bosjes instuift dan is dat een trigger natuurlijk. Maar hij herstelt zich heel snel als je hem afleidt.

Gedrag naar kinderen:

Dol op kinderen, groot en klein. Hij stuift er niet op af. Timo vindt het goed als ze hem aaien.

Gedrag naar onbekende mensen:

Hij stuift niet op mensen af, de begroeting kan hij netjes afwachten zoals geleerd in de trainingen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Aan het begin vond hij dat lastiger maar wordt daar steeds sterker in. Hij piept eerst zachtjes als een klein vogeltje en dat stopt al snel. ‘S nachts slaapt hij alleen in de bench.

Gedrag in de auto:

Springt er vrolijk in en wacht tot hij eruit mag. Ook als de klep open is.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

In het bos wandelen, strand wandelen (niet teveel zout water laten drinken) en balspelletjes. Knuffelen en tegen je aan slapen. Dan knort hij altijd van plezier.

Waar de hond moeite mee heeft:

Hij is nog wat onzeker op straat als hij andere hond tegenkomt aan de lijn. We helpen hem hierbij door te leren de andere hond te negeren en op het baasje gefocust te blijven met brokjes en extra lekkers. Zoals geleerd in de hondentraining. Soms is het op straat zo leuk en spannend dat hij vergeet te plassen of poepen. Het helpt dan om wat langer op hetzelfde stukje te blijven staan met hem zodat hij dat in ieder geval eerst doet. Hij is nog maar een puppy.

Status herplaatsing: Op 17-10-2019 heeft een geïnteresseerde de contactgegevens doorgekregen van de eigenaar.
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. De mensen die in het systeem staan kunnen deze informatie wel zien.
Reden van herplaatsing: Wij hebben Timo toen hij 11 weken was in huis genomen nadat het nestje was in beslag was genomen bij een fokker door de dierenbescherming. We hebben hem een thuis geboden en verder gesocialiseerd en getraind op cursus. We wilden hem graag houden maar wisten niet precies hoe groot hij zou worden. Omdat wij een huis hebben met de woonkamer op de eerste verdieping moet Timo veel trappen lopen. We kunnen hem niet langer tillen. Timo komt beter tot zijn recht in een ruim huis op de begane grond met een tuin.
Vergoeding: 200
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Timo
Ras: Rhodesian rigdeback x Labrador retriever x Podenco (50 cm / 24 kg)
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 09-03-2019
Laatste inenting: 20-06-2019
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Beetje