Floyd (Gereserveerd)

Categorie 1 - De categorie geeft aan op welke manier er gereageerd kan worden op de hond. In de werkwijze kunt u meer informatie vinden hoe u uw belangstelling kunt tonen.

Gedrag in huis:

Ontzettende knuffelkont. Lief en gehoorzaam in huis en dol op aandacht en contact. Hij is ook heel zelfstandig en loopt je dus niet de hele tijd achterna. Hij “lacht” met een rimpelsnoet uitbundig als je thuiskomt. Floyd is gewend aan andere hondjes in huis, daar speelt hij goed mee en rusten dan samen uit in 1 mandje.
Floyd is waaks, bij de deur houd ik hem altijd achter de tussendeur als de postbode komt. Hij houdt niet van onbekend bezoek als postbode, collecte, deurverkopers.

Gedrag buiten huis:

Lieve hond, luistert goed en houdt ervan om met mensen op pad te gaan.

Gedrag aan de lijn:

Aan de riem trekt Floyd de ene keer wel en de andere keer niet. Dat geldt ook voor uitvallen of reageren op andere honden aan de lijn. Hij komt uit een woonomgeving waar hij veel minder prikkels had dan in zijn huidige omgeving, onze woonwijk na verhuizing is heel anders. Er lopen veel honden aan de lijn rond in onze wijk en Floyd is daardoor heel alert. Ook op ons plein is het druk. Voor Floyd is een rustige omgeving (minder prikkels) nabij natuurgebied veel fijner.

Gedrag tijdens het loslopen:

Loslopen in het bos, strand en duinen, of natuurgebieden vindt Floyd geweldig. Hij heeft een echte speurneus maar komt altijd meteen terug als je roept of het hondenfluitje gebruikt. Wij belonen hem dan altijd met wat lekkers. Loslopen met Floyd is een feestje, andere honden vindt hij dan heel leuk, speelt er gezellig en gelijkwaardig mee.

Gedrag naar andere honden:

Binnen gaat het heel goed, hij is het van puppy af gewend.
Buiten is Floyd selectief naar welke hond wel en niet “leuk” is en een bedreiging vormt.

Gedrag naar katten:

Binnen in het verleden 2 jaar met poes geleefd. Ik weet niet hoe dat nu zal gaan. Buiten rennen katten vaak weg en dan neemt zijn speurneus en jacht instinct het natuurlijk over.

Gedrag naar kinderen:

Lief voor kinderen. Hij kan wel een broodje uit de handjes pakken, als kindjes te klein zijn. En hij houdt er niet van als ze aan zijn staart of pootjes zitten. Daarom denk ik dat heel kleine kindjes minder geschikt zijn om net Floyd te leven. Hij is wel kindjes vanaf 5 jaar gewend. Die kunnen ook wel leren hoe ze met een hondje moeten omgaan.

Gedrag naar onbekende mensen:

Soms blaffen in huis, als ik dan vrolijk zeg dat het goed is komt hij kennismaken en een knuffel halen. Soms is het meteen kwispelen en kennismaken.
Floyd houdt niet van onbekend bezoek als postbode, collecte, deurverkopers.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Hij kan goed alleen zijn met een lekker warm mandje.

Gedrag in de auto:

Goed.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Rennen in het bos, spelen met de bal, uren knuffelen en geaaid worden.

Waar de hond moeite mee heeft:

Vreemde honden aan de lijn passeren.

Status herplaatsing: Er is momenteel contact met een geïnteresseerde.
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. De mensen die in het systeem staan kunnen deze informatie wel zien.
Reden van herplaatsing: Ik heb Floyd aangeschaft met mijn toenmalige partner. Na de scheiding is Floyd meegegaan met mijn ex. Door omstandigheden is hij later weer bij ons komen wonen. We merken echter aan Floyd dat onze omgeving tot teveel prikkels leidt voor hem.
Vergoeding: 100
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Nee
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Nee
Naam: Floyd
Ras: Beagle (23 kg)
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 26-03-2015
Laatste inenting: 31-10-2018
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Vanaf 8 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja