Bailey (2)

Categorie 1 - De categorie geeft aan op welke manier er gereageerd kan worden op de hond. In de werkwijze kunt u meer informatie vinden hoe u uw belangstelling kunt tonen.

De (2) achter de naam van Bailey geeft aan om welke hond het gaat. Dit omdat er meerdere honden op de site staan met de naam Bailey.

Gedrag in huis:

Bailey is in huis erg rustig, slaapt veel en houdt van geaaid worden. Als de bel gaat blaft hij, dan sturen we hem naar zijn plaats. Bailey houdt van speeltjes en je kunt met hem binnenshuis zoekspelletjes doen. Daar wordt hij erg blij van.
Zoals eerder benoemd is Bailey erg rustig, maar je kunt hem zo 'druk' maken als wenselijk. Ben je zelf hyper in de interactie, dan wordt Bailey dat ook.

Gedrag buiten huis:

Bailey kent alle basiscommando's en gedraagt zich goed buitenshuis. We hebben hem aangeleerd waar hij wel en niet mag komen in de tuin en hier houdt hij zich heel braaf aan. Het is een erg gehoorzame hond.
Bailey is buitenhuis nieuwsgierig en enthousiast naar nieuwe dingen.

Gedrag aan de lijn:

Bailey kan zonder trekken aan de lijn lopen. Bij de vorige eigenaar was hij het gewend om aan een flexilijn te lopen. Binnen 3 maanden liep hij bij ons netjes naast ons. Bailey vindt andere honden erg interessant en zou het liefst naar hen gaan om contact te maken. Wij doen dit alleen als de reactie van de andere hondeigenaar positief is. Vaak is dit helaas niet zo.
Er zijn een aantal andere reutjes waar Bailey tegen blaft of gromt en dan trekt hij wel.

Gedrag tijdens het loslopen:

We lopen niet vaak los met Bailey, alleen op stukken waar wij ver genoeg vooruit kunnen kijken. Bailey gehoorzaamt goed, zeker wanneer je snoepjes meeneemt. Hij komt meteen als je hem roept.
Wanneer we langs het bos lopen wil hij nog wel eens een bosje inspringen als hij daar iets heeft gezien of gehoord.

Gedrag naar andere honden:

Bailey heeft tot maart 2019 in een huis gewoond met nog een andere reu. Dit ging vaak niet goed, de honden hadden veel ruzie met elkaar. Dit gebeurde sinds de eigenaar is gaan samenwonen met zijn huidige vriendin.

Bailey is over het algemeen helemaal oké met andere honden en is afwachtend. Hij maakt bij contact met een reu nooit de eerste echte 'move' maar laat niet over zich heen lopen. Bij een aantal honden reutjes probeert hij ze weg te jagen door te grommen en te blaffen.

Gedrag naar katten:

Bailey toont niet enorm veel interesse in katten op straat of katten die in de tuin komen. Af en toe wil hij er wel naartoe. Wij staan het voor de zekerheid nooit toe.

Gedrag naar kinderen:

Wij hebben vaak visite over de vloer en bij kinderen gaat hij sinds een aantal maanden in een kennel buiten.
Bailey gromt en blaft tegen kinderen of bange mensen. Zijn haren staan dan recht overeind alsmede zijn staart.

Gedrag naar onbekende mensen:

Bailey is alert en waaks wanneer de bel gaat. Als de visite binnenkomt, dan komt hij snuffelen als de baas zegt dat het mag.
Onbekende mensen laten wij Bailey negeren totdat hij rustig en onderdanig is en er een poosje verstreken is. Als Bailey zelf toenadering zoekt, laten wij de visite hem aaien als ze dat willen. Visite die hem meteen wil aaien vindt hij niet fijn. Dit gaat uiteraard om onbekende visite en niet de mensen die hij al langer kent of vertrouwt.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Bailey kan heel goed alleen zijn, maakt niks stuk, eet niks van de tafel of aanrecht. Blaft of jammert niet. (Alleen wanneer de bel gaat of wanneer er iemand de oprit op loopt).

Gedrag in de auto:

Bailey is altijd heel blij als hij in de auto mag. Hij luistert goed en wacht geduldig tot we op de bestemming zijn.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Stammen hout "pellen" is zijn hobby. Rond rennen met een speeltje of een stok (het apporteren gaat niet altijd even goed), zoekspelletjes geniet hij enorm van. Verder gaat hij graag achter een zaklamp aan om het licht ervan te vangen en vindt hij het leuk om naar water uit de tuinslang te happen. Bailey wordt erg druk van gemotoriseerde voertuigen (grasmaaier, motor, quad). Hij vindt het leuk om erachter aan te rennen. Bij ons gaat hij in de kennel tijdens het grasmaaien.

Waar de hond moeite mee heeft:

Bange mensen en kinderen en niet trekken aan de lijn wanneer hij een andere hond tegenkomt (dit gaat heel wisselend). Verder is hij af en toe wat schrikkerig, bijvoorbeeld bij een hard of onbekend geluid.

Loslaten van een tak of speeltje kost hem af en toe ook wat moeite. Het liefst wil hij samen stoeien ermee in plaats van het speeltje af te geven. Spelen met een touw is daarom een echte aanrader.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 13-10-2019
Woonplaats eigenaar: Limburg, Haelen
Reden van herplaatsing: Wij hebben Bailey sinds maart 2019. Wij hebben Bailey sinds maart 2019. De vorige eigenaar moest afstand doen van Bailey, omdat hij teveel ruzie had met de andere reu in huis. Deze problemen zijn begonnen toen de eigenaar is gaan samenwonen met zijn huidige vriendin. Daarvoor, met alleen de eigenaar, was er wel harmonie in huis.
Bailey is onze eerste hond is bij ons gekomen toen ik al zwanger was, maar dit nog niet wist. Wij merken dat wij niet ervaren genoeg zijn en Bailey nog niet lang genoeg in huis hebben om hem goed te kunnen begeleiden bij de omgang met kinderen.

We geloven erin dat hij bij een andere baas wél kan leren met kinderen om te gaan, of dat de problemen er misschien helemaal niet zullen zijn. Wij geloven ook dat wij zelf met hem dit zouden kunnen leren, maar durven het niet aan qua ervaring maar ook qua tijd/ toewijding,
Vergoeding: 0
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Nee
Naam: Bailey (2)
Ras: Amerikaanse Pitbull
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 28-10-2013
Laatste inenting: 17-09-2018
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Nee
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Beetje