Vivo (Gereserveerd)

Categorie 1 - De categorie geeft aan op welke manier er gereageerd kan worden op de hond. In de werkwijze kunt u meer informatie vinden hoe u uw belangstelling kunt tonen.

Gedrag in huis:

Komt regelmatig zijn aandacht halen door met zijn kopje tegen je aan te gaan staan en wil dan gekroeld worden. Hij kan dit lang volhouden en bij iedereen ophalen.
Hij komt het beste tot zijn recht in een rustige omgeving met voldoende overzicht. Vivo is namelijk een alert hondje, wil alles in de gaten houden waardoor hij moeite heeft met ontspannen. Vivo houdt van vaste routines.

Gedrag buiten huis:

Buitenshuis is hij rustig maar alert met name op andere honden. Als deze er niet zijn gaat hij zijn eigen gangetje.

Gedrag aan de lijn:

Hij loopt goed mee. Loopt vaak wat voor je uit, want hij gaat graag zijn neus achterna / snuffelt graag.

Gedrag tijdens het loslopen:

Tijdens het loslopen kan hij opeens zijn neus, een andere hond of vogel achterna willen gaan. Hij is dan lastig terug te halen, maar afhankelijk van hoe erg hij gefocust is kan je hem hier wel voor afleiden en terughalen.

Gedrag naar andere honden:

Vivo lijkt niet veel van hondentaal te snappen. Hij is snel bang voor andere honden en gaat dan een baas opzoeken om zich daar veilig te voelen.
Buitenshuis kan hij in eerste instantie wat piepen als hij vreemde honden ziet. Als het tot een ontmoeting komt vertoont hij onzeker gedrag en kan hij uitvallen naar de andere hond.
Teefjes is hij heel geïnteresseerd in. Als er een teefje op visite komt dan loopt hij deze hond jankend achterna, totdat hij wordt afgesnauwd door de andere hond.

Gedrag naar katten:

Vivo is van pup af aan opgegroeid met in ieder geval 2 katten en kan het met 1 af en toe goed vinden en met de andere totaal niet. Als hij alleen is met de katten blaft hij naar ze als hij vindt dat ze ergens lopen dat in zijn territorium ligt. Dit ging in het verleden tot en met aanvallen toe. Buitenshuis vindt hij katten een enkele keer interessant en zal gaan piepen als hij er een ziet.

Gedrag naar kinderen:

Vivo vond kinderen altijd leuk maar sinds 2 jaar is zijn gedrag aan het veranderen en lijkt het erop dat hij moeite heeft met hun enthousiasme en zijn ze voor hem moeilijk te begrijpen waardoor hij kan uitvallen naar ze.

Gedrag naar onbekende mensen:

Hij wil vreemden op zijn eigen manier kunnen begroeten en als mensen hier te enthousiast (hoge stem) op reageren kan hij dit met snauwen of een uitval afstraffen. Deze eenkennigheid is pas van de laatste 2 jaar.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Vivo kan alleen gelaten worden in een voor hem vertrouwde omgeving. Ook moet hij weten wat er gaat gebeuren, dus in een bepaald patroon afscheid nemen.

Gedrag in de auto:

In de auto is hij tegenwoordig rustig maar wil wel graag zien waar we naartoe gaan.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Vivo vindt het leuk om dingen voor zijn baas te doen. Dus een balletje ophalen of met een speeltje spelen of een zoekspelletje. Hij houdt ook heel erg van muizen zoeken en heeft de mooiste tijd als hij in hoog gras kan ravotten en graven.

Waar de hond moeite mee heeft:

Vivo is erg gevoelig voor geluiden en veranderingen.
Vindt het heerlijk om te kroelen, maar echt aaien vindt hij minder fijn.

Status herplaatsing: Proefperiode loopt tot 04-11-2019
Woonplaats eigenaar: Zuid-Holland, Berkel en Rodenrijs
Reden van herplaatsing: Toen Vivo als pup kwam waren we een regelmatig levend gezin met schoolgaande kinderen. 4 jaar geleden zijn we verhuisd en werd het gezinsleven onregelmatiger. Ook was er een oudere teef die 2 jaar geleden is overleden. Het lijkt erop dat hij hierdoor onzekerder of angstiger is geworden wat zich bij hem uit in agressie. Het vertrouwen van ons in hem heeft hierdoor behoorlijke deuken opgelopen. Wij hebben hiervoor ook met een gedragstherapeut gesproken en tips en trucs gevraagd. Deze hebben tot op zekere hoogte geholpen. Maar we zien we dat wij hem niet de regelmaat/zekerheid kunnen bieden die hij nodig heeft. Wij hopen dat er mensen zijn die zien dat er met Vivo een leuk samenzijn mogelijk is en kunnen voldoen aan zijn behoefte aan duidelijkheid en veiligheid.
Vergoeding: 0
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Vivo
Ras: Kooikerhondje
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 04-10-2010
Laatste inenting: 28-06-2017
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja