Hannibal (Gereserveerd)

Categorie 1 - De categorie geeft aan op welke manier er gereageerd kan worden op de hond. In de werkwijze kunt u meer informatie vinden hoe u uw belangstelling kunt tonen.

Gedrag in huis:

Hannibal heeft heel veel energie en speelt heel graag. Hij brengt vaak speeltjes naar ons toe. Als hij moe is gaat hij rustig slapen op de bank of in de bench. Als hij een slechte dag heeft (want hij heeft nog te veel energie) wordt hij weleens chagrijnig als niemand met hem wil spelen. Dan blaft hij totdat iemand speelt. Hannibal is redelijk waaks, dit merk je vooral omdat mijn woning extreem gehorig is (studentenhuis). Als mensen hard praten op de gang blaft hij naar ze.

Gedrag buiten huis:

Hannibal is heel nieuwsgierig en loopt altijd aan alles te snuffelen buiten. Hij speelt heel graag met de bal of met een stok om te gooien. Na een tijdje wil hij soms niet meer spelen en dan loopt hij rond om aan dingen te snuffelen, of om gewoon even in het gras te liggen.

Gedrag aan de lijn:

Als Hannibal nog veel energie heeft trekt hij vaak in het begin. Dit is vooral als ik hem 's middags uit laat als ik terug kom van mijn werk. Na het spelen buiten loopt hij rustig aan de lijn, maar wil hij nog steeds aan alles snuffelen.

Gedrag tijdens het loslopen:

We lopen niet met Hannibal los op straat, alleen op een veldje of een rustig pad. Als hij een andere hond of mens ziet gaat hij daar namelijk op af. Hij is altijd erg gericht op de bal of een ander speeltje, waardoor hij altijd komt als je die oppakt. Als je de bal in je hand houdt blijft hij alleen maar naar de bal kijken en negeert hij andere honden en mensen. Hij komt ook als je hem roept, maar dat duurt vaak iets langer.

Gedrag naar andere honden:

Hannibal is begin 2019 gebeten door een andere hond en sindsdien gaat hij lastig met andere honden om. Hij rent altijd vol enthousiasme op ze af om te spelen of hallo te zeggen, maar vervolgens vindt hij ze soms eng, dan blaft hij en hapt soms richting ze. Hij heeft nog nooit een hond gebeten. Als we hem afleiden met een bal of stok doet hij dit niet en soms gaan ze dan toch samen spelen. Als hij een hond al kent blaft hij meestal niet en kan hij leuk met ze spelen.

Gedrag naar katten:

Hannibal gaat best redelijk om met de kater bij ons in huis. Hannibal weet dat hij afstand moet houden en dat probeert hij wel, maar hij wil wel altijd graag spelen en loopt dan druk rond hem heen. Desondanks laten we ze niet samen in een kamer alleen, maar wellicht zou hij samen met een kat kunnen wonen.

Gedrag naar kinderen:

Hannibal houdt heel erg van mensen, en dus ook van kinderen. Hij rent vol enthousiasme op ze af om geaaid te worden of om ze te likken. Als kinderen dit eng vinden wordt hij rustiger en gaat hij soms op z'n rug liggen zodat ze hem kunnen aaien. Hij speelt heel goed samen met mijn nichtje van 11, maar ook met mijn nichtje van 3, alhoewel zij minder samen spelen omdat ze hem te druk vindt.

Gedrag naar onbekende mensen:

Hannibal houdt heel erg van mensen en rent altijd vol enthousiasme op ze af om geaaid te worden of om hun gezicht te likken. Als mensen dit niet leuk vinden luistert hij en laat hij ze met rust. Hij wil altijd gelijk met mensen spelen en brengt dan zijn bal of speeltjes naar ze toe. Hij luistert ook naar commando's van andere mensen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Hannibal heeft wat last van verlatingsangst, wat erger is geworden sinds een verhuizing. Als hij doorheeft dat we weggaan blaft hij. Hij houdt hier meestal na een minuut mee op, maar als hij dan papier vindt (wc-rol of tissues) trekt hij deze weleens uit elkaar. Als hij niet door heeft dat we weggaan gaat hij rustig slapen terwijl we weg zijn.

Gedrag in de auto:

Hannibal is heel rustig in de auto en gaat meestal gelijk slapen of naar buiten kijken. Hetzelfde in de trein/bus.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Hannibal speelt het liefst met de bal, hij brengt hem heel graag naar je toe en brengt hem meestal ook weer terug. Ook trekspelletjes met een touw vindt hij leuk. Nadenkspelletjes (snoepjes verstoppen in een handdoek/speeltoestel) doet hij ook heel graag.

Waar de hond moeite mee heeft:

Hannibal heeft heel veel energie, en als hij die niet kwijt kan wordt zijn verlatingsangst, angst voor andere honden en waaksheid erger. Als hij goed moe is zijn deze problemen veel minder.

Extra informatie:
Hannibal heeft een verlaagd gehemelte, waardoor hij knort tijdens het rennen. Verder geen last van volgens de dierenarts. Als het verergert is een operatie misschien nodig.

Status herplaatsing: Proefperiode loopt tot 17-11-2019
Woonplaats eigenaar: Gelderland, Wageningen
Reden van herplaatsing: Hannibal heeft te veel energie voor ons. We denken dat hij gelukkiger is een gezin met een tuin, waar hij veel aandacht van mensen krijgt en veel kan rennen. Dit kunnen wij hem niet bieden.
Vergoeding: 0
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Nee
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Nee
Naam: Hannibal
Ras: Yorkshire Terriër x Jack Russel terriër (6,5 kg)
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 04-10-2016
Laatste inenting: 03-2019
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Vanaf 5 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja