Bob

Categorie 1 - De categorie geeft aan op welke manier er gereageerd kan worden op de hond. In de werkwijze kunt u meer informatie vinden hoe u uw belangstelling kunt tonen.

Gedrag in huis:

Bob zit graag bij je op de bank en wil graag alle aandacht voor hem zelf. Kiest er soms ook voor om lekker rustig in de bench te liggen. Als de bel gaat staat hij vooraan en laat zich soms duidelijk horen hij accepteert niet iedereen in zijn omgeving. Hij is erg gehecht aan zijn baasjes en zal deze bewaken. Hij speelt graag met een kong bal alleen maar ook samen. Een echte voetbal is ook zeer favoriet maar is binnen 5 minuten lek. Speelt er nog steeds mee totdat hij in stukjes ligt. Touw trekken samen is ook erg leuk. Na spelen is er niks lekkerder dan snurken op de bank.

Gedrag buiten huis:

Bob is graag in de tuin. Spelen en liggen en alert zijn. Poezen zijn zeker niet welkom in zijn tuin. Buiten de tuin is Bob angstig en onzeker. Samen lopen en zijn behoefte doen is voldoende. Als er geen andere honden zijn kan hij ook een langere wandeling maken en heeft hij het best naar zijn zin. Een rustig bos om in te wandelen vindt hij heerlijk. Als je een balletje bij je hebt is hij daar gefocust op en afgeleid.

Gedrag aan de lijn:

Loopt rustig mee, totdat er mensen of honden langslopen, dan wordt de spanning hoger. Wij houden hem altijd kort. Hij uit zijn angst vaak uit in aanvallend gedrag. De lijn staat strak en gromt en maakt nerveuze geluiden. Echt kennis maken met andere honden gebeurd dus niet.

Gedrag tijdens het loslopen:

N.v.t.

Gedrag naar andere honden:

Wij hebben nog twee Engelse Buldoggen. Deze horen bij de familie en is oké, zolang zij maar niet te veel aandacht krijgen. Deze komt Bob anders opeisen en zal dit duidelijk laten merken. Honden van visite zijn niet welkom.

Gedrag naar katten:

Kan hier niet mee omgaan.

Gedrag naar kinderen:

Goed, totdat wij de kinderen een knuffel geven. Bob heeft liever de aandacht voor zichzelf. Bob kan moeilijk delen. De kinderen kunnen wel met hem knuffelen en spelen. Buiten zijn onbekende kinderen net zoals onbekend mensen spannend.

Gedrag naar onbekende mensen:

Hij vindt onbekende mensen spannend en interessant te gelijk. Hier ligt het ook erg aan de persoon hoe deze Bob benaderd. Ben je een zeker persoon zal hij dit sneller accepteren.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Hij gaat rustig slapen in de bench. Hij is niet vaak alleen meestal is er wel iemand thuis. Het is wel eens voor gekomen dat hij 5 uur alleen is.

Gedrag in de auto:

Gaat rustig liggen of rond kijken.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Spelen, slapen, knuffelen, eten en in de tuin zijn.

Waar de hond moeite mee heeft:

Aandacht delen. Veel prikkels om zich heen.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 01-10-2019
Woonplaats eigenaar: Zuid-Holland, Zoetermeer
Reden van herplaatsing: Bob is hier niet op zijn plaats. Hij heeft het niet naar zijn zin in een druk gezin met 2 bullen en 3 kinderen. Wij hebben al 2 honden coachen in huis gehad. Wij hebben vele adviezen opgevolgd en hebben al veel angsten bij Bob weggenomen. Toch blijft het allemaal erg moeilijk voor Bob. Wij zoeken 1 iemand of 2 volwassenen voor Bob waar hij alle aandacht en rust krijgt voor hem zelf.
Vergoeding: 0
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Nee
Naam: Bob
Ras: Engelse Bulldog
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 10-06-2015
Laatste inenting: 14-03-18
Kan met honden: Nee
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Nee
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Nee
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja