Wammes (Gereserveerd)

Categorie 1 - De categorie geeft aan op welke manier er gereageerd kan worden op de hond. In de werkwijze kunt u meer informatie vinden hoe u uw belangstelling kunt tonen.

Gedrag in huis:

Wammes is in huis erg graag bij mij in de buurt, daar waar ik ben is hij ook. Hij maakt graag fysiek contact met je. Als dit gedrag mij teveel wordt geef ik hem het commando te blijven en dan doet hij dat ook. In huis is ie verder rustig, blaft weinig.
Wammes trekt meestal naar 'n man als ik in gezelschap ben. Dat doet ie al z'n hele leven.

Gedrag buiten huis:

Buitenshuis rent ie op honden af om te rauzen of te spelen maar dit duurt maar even en dan gaat ie weer z'n eigen gang. Z'n neus leidt hem dan al snel af. Ik neem hem ook mee naar stad, winkels, visite, mee naar cursus (daar waar ik kan, neem ik hem mee).

Gedrag aan de lijn:

Trekt niet, loopt mooi naast je. Aan de riem is ie niet altijd zo vriendelijk, alsof ie dan het gevoel heeft zich niet te kunnen verdedigen door belemmering van de lijn, hierdoor kan hij wat snauweriger zijn, dit is zijn onzekerheid.

Gedrag tijdens het loslopen:

Als Wammes los loopt hoef ik hem eigenlijk niet in de gaten te houden. Hij houdt mij in de gaten. Als ie weer aan de lijn moet, geef ik het commando blijf, hij staat dan stil, ik kan dan weer aanlijnen.

Gedrag naar andere honden:

Gedrag buitenshuis gaat meestal, wil lekker snuffelen of even rauzen met andere honden. Heel enkel snauwt ie een hond weg.
In z'n eigen omgeving is ie niet al te vriendelijk naar andere honden toe, is erg verdedigend en beschermend.

Gedrag naar katten:

Hij is opgegroeid met 'n kat. Sliep met 'm in een mand. Buitenshuis rent ie alleen achter de katten aan als die wegrennen. Hij ziet dat meer als 'n uitdaging. Als de kat stil staat en dreigt met hoge rug en staart, dan blijft Wammes ook stil staan.

Gedrag naar kinderen:

Wammes heeft als pup 'n nare ervaring met kleine kinderen, vermijd kinderen, loopt er met 'n grote boog omheen of probeert ze weg te grommen/snauwen.

Gedrag naar onbekende mensen:

Als mensen hem normaal benaderen en Wammes rustig de tijd geven om kennis te maken dan gaat het goed. Als onbekenden hem plotseling benaderen en op hem af duiken dan schikt hij en zal dan eerder grommen dan zich laten aaien.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Hij kan goed alleen zijn.

Gedrag in de auto:

Zit het liefst achterin de auto. Dit gaat goed. Voorin de auto vindt ie niet fijn. Duikt dan eerder onder het dashboard.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Hij vindt het heerlijk om speurspelletjes te doen. Achter 'n bal aan te rennen. Zwemt graag en dan ook nog het liefst achter je aan.

Waar de hond moeite mee heeft:

Heeft moeite met kinderen. Als iemand te onverwachts mij wil benaderen. Is erg beschermend.

Extra informatie:
Krijgt bij alleen vlees als voer.

Status herplaatsing: Op 16-10-2019 staat er een afspraak gepland met een geïnteresseerde.
Woonplaats eigenaar: Gelderland, Nijmegen
Reden van herplaatsing: Anderhalf jaar geleden ben ik door privé-omstandigheden op 'n flatje met klein balkon komen te wonen. Om financieel rond te komen ook meer gaan werken. Ik vind het vreselijk dat Wammes zoveel alleen zit. Ik heb het 1,5 jaar aangezien en ben tot de conclusie gekomen dat ik m'n eigen belangen aan de kant moet zetten. Ik gun Wammes meer dan deze summiere aandacht. Ik hoop 'n baasje voor hem te vinden die er meer voor hem kan zijn.
Vergoeding: 0
Paspoort aanwezig: Nee
Foto paspoort ontvangen: Nee
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Nee
Naam: Wammes
Ras: Friese Stabij x Heidewachtel
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 05-09-2012
Laatste inenting: 12-2018
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Nee
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Ja, zowel met als zonder lift
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja