Bodhi

Categorie 1 - De categorie geeft aan op welke manier er gereageerd kan worden op de hond. In de werkwijze kunt u meer informatie vinden hoe u uw belangstelling kunt tonen.

Gedrag in huis:

Bodhi is graag bij je in de buurt. Naast je op de bank/stoel of op de grond vlak bij je. Hij staat het grootste deel van de tijd op om te kijken wat je gaat doen en loopt mee naar waar je heen gaat. Hij is dol op aandacht en knuffelen. Af en toe zoekt hij ook meer zijn eigen plek op.
Bodhi reageert op veel geluiden van buitenaf. Mensen die met herrie langslopen, fietsbellen, hard gepraat en spelende kinderen.

Gedrag buiten huis:

Met mooi weer als de deur open staat ligt hij graag in de tuin in de zon. Bodhi is een wat angstig aangelegde hond en heeft daarin begeleiding nodig. Door zijn angst reageert hij op geluiden buiten de tuin die dichtbij zijn en zijn waaksheid oproepen. Wanneer er plotseling (bekende of onbekende) mensen op het terrein zouden staan slaat hij heel hard aan. Bij bekende neemt dat rustig weer wat af, maar onbekende kunnen in de kuiten gebeten worden.

Gedrag aan de lijn:

Bodhi kan netjes aan de lijn lopen, maar is snel afgeleid. Met name als hij angstig is of overprikkeld is kan hij gaan trekken aan de lijn.

Gedrag tijdens het loslopen:

Bodhi loopt vaak los in losloopgebieden en bossen. Hij kan redelijk zijn eigen gang gaan, want blijft eigenlijk altijd wel bij je in de buurt. Loslopend reageert hij heel veel beter op andere honden. Meestal met een fluitje of een commando is hij snel bij je. In het begin had ik nog koekjes om te lokken, maar deze zijn eigenlijk nooit meer nodig.

Gedrag naar andere honden:

Reageert goed om honden die hij kent vanaf pup. Alle overige honden in de wijk vindt hij spannend. Het contact lijkt in eerste instantie goed te gaan, maar de spanning wordt toch snel te groot en dan kan hij gaan grommen / snappen.
Een ontmoeting op onbekend terrein gaat beter. En als beide honden loslopen gaat het over het algemeen goed. M.u.v. honden met lang haar in het gezicht. Heel hard rondrennen in rondjes om honden die hij tegenkomt tijdens de losloop wandelingen vindt hij leuk. Lekker uitdagen om achter hem aan te komen. Hij is echt supersnel.

Gedrag naar katten:

Bodhi woont vanaf dag 1 samen met 2 katten. Dit gaat prima. De katten zijn de baas en 1 van de twee is echt super dikke vrienden met hem. Ligt graag samen met de katten bij elkaar op de bank.
Op bezoek bij mensen met katten gaat niet goed. Dan is hij angstig of gaat er juist achteraan.

Gedrag naar kinderen:

Ik heb zelf geen kinderen of kleinkinderen. Mede daardoor is Bodhi weinig in contact geweest met kinderen. Omdat hij vanaf het begin heel zenuwachtig en angstig op kinderen reageert heb ik kinderen van vrienden ook niet op visite laten komen. Kinderen buiten huis houd ik dan ook altijd op afstand.

Gedrag naar onbekende mensen:

Op onbekende mensen reageert hij waaks blaffend en angstig. Ik zorg bij binnenkomst dat hij eerst in zijn mand of bench moet zitten voordat mensen binnen komen. Visite moet hem negeren en niet aankijken. Als hij rustiger is mag hij eruit, maar visite moet hem blijven negeren. Als mensen vaker komen blijft dit de route, maar kan hij sneller erbij komen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Op het moment zit Bodhi meerdere dagen in de week gemiddeld 5 uur per dag alleen. Dit is toch iets teveel voor hem en dit zorgt voor verlatingsangst. Toen hij minder alleen was ging het beter.

Gedrag in de auto:

Bodhi is dol op autorijden en springt makkelijk op de achterbank waar hij vastzit in zijn tuigje aan een riem. Tijdens het rijden kijkt hij uit het raam of gaat liggen slapen. We gaan zeker 1 keer per week en soms vaker met de auto weg. De ritjes zijn van een kwartier tot 1,5 uur.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Het is heel leuk om samen met speeltjes te spelen, bal gooien, trekken met slappe dierknuffels of verstoppertje spelen. Ook is het leuk om samen met geheugenspelletjes bezig te zijn. Stap voor stap moeilijkere versies. Hij is dol op mensen die hij kent en daarmee echt de leukste en liefste hond. Dol op knuffelen, pootjes geven en bij je op schoot zitten of liggen. Als hij blij is of enthousiast wiebelt hij van staart tot neus. Heel grappig om te zien hoe dan echt alles aan hem wiebelt.

Waar de hond moeite mee heeft:

Tijdens het wandelen aan de lijn reageert hij heftiger op honden, katten en kinderen en soms ook op voorbijgaande fietsen en skeelers, etc die rammelen.
Hij is als de dood voor schapen. Heeft tijdens een wandeling een keer een flinke schok gehad van een elektrisch hek om de schapen heen en heeft die tik geassocieerd met schapen. Zet het echt op een rennen als hij schapen ziet.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 25-09-2019
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. De mensen die in het systeem staan kunnen deze informatie wel zien.
Reden van herplaatsing: Mijn leven is het laatste half jaar zo veranderd dat hij te veel alleen is. Ook de vooruitzichten zijn dat mijn leven voorlopig niet veranderd kan worden. Hierdoor is zijn angst en angst agressie en verlatingsangst verder gegroeid. Ook het vaak ’s nachts loeien zorgt voor een slechte slaap. Doordat ik chronisch ziek ben worden mijn klachten dan erger. Samen zitten we dus in een neerwaartse spiraal. Hulp van een hondentrainster een jaar geleden heeft een deel toen opgelost, maar lang niet alles. Alle andere oplossingen zijn bekeken en juist omdat ik zoveel van hem hou zoek ik een ander huis voor hem.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Bodhi
Ras: Kooikerhondje
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 19-04-2017
Laatste inenting: 24-09-2019
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Nee
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja