Chica

Categorie 1 - De categorie geeft aan op welke manier er gereageerd kan worden op de hond. In de werkwijze kunt u meer informatie vinden hoe u uw belangstelling kunt tonen.

Gedrag in huis:

Chica is graag bij je in de buurt, maar kan ook prima rustig blijven liggen als je dingen in huis aan het doen bent. Ze is lief, aanhankelijk, beschermend, trouw, wilt werken voor de baas en heeft de roedel graag bij elkaar.

Gedrag buiten huis:

In de zomer is ze vaak in de tuin te vinden en kan hier dan ook heerlijk van genieten. De tuin moet wel omheind zijn omdat ze anders achter katten aan zal gaan.
Chica wandelt graag. Wij laten haar zeker een uur per dag los lopen en daarnaast nog de kortere wandelingen.

Gedrag aan de lijn:

Chica kan trekken aan de lijn als ze in een voor haar spannende omgeving is of als ze poezen / andere honden ziet.

Gedrag tijdens het loslopen:

We laten Chica dagelijks loslopen in het losloop gebied. Ze houdt je tijdens het loslopen goed in de gaten. Ze komt altijd als je haar roept, soms kan het een paar minuten langer duren, omdat ze nog met iets bezig is. Als ze losloopt dan reageer ze ook beter op andere honden en spannende situaties.

Gedrag naar andere honden:

Er komen weleens honden op visite en dat gaat prima. Speeltjes en of botten kunnen gewoon blijven liggen.

Buitenhuis wil ze graag naar iedere hond toe. Als ze aan de lijn loopt en ze komt een hond tegen die ze niet kent dan kan ze heftig reageren door in de lijn te gaan hangen. Dit is een afweer mechanisme van haar. Meestal als er gesnuffeld is of kennis gemaakt is dan gaat het wel oké, maar dit is dus wel een aandachtspuntje.
Als ze losloopt reageert ze beter op andere honden.

Gedrag naar katten:

Kan niet met katten.

Gedrag naar kinderen:

Wij hebben zelf kinderen van 14, 17 en 19. Ze is goed met alle drie. Alleen voor de jongste loopt ze wel eens weg als hij te druk doet. Als er gestoeid wordt dan gaat ze dit ook liever uit de weg en neemt dan haar afstand.
Kinderen onder de 10 jaar wordt ze wat zenuwachtig van. Maar zal ze eerder ontwijken / afstand nemen dan dat ze negatief op ze zal reageren.

Gedrag naar onbekende mensen:

Ze gaat eerst blaffen. De mensen moeten haar eerst negeren en alleen laten snuffelen. Als ze gesnuffeld heeft is het oké.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Ze moet in haar mand gaan liggen en dan krijgt ze een dentastix of lamsvleessticks en dan gaan we weg. We laten de muziek zacht aan staan. En dat gaat altijd goed. Ze kan zo'n 4 uur alleen zijn. Ze is nooit langer alleen geweest, dan regelen we altijd oppas.

Gedrag in de auto:

Ze gaat makkelijk in de auto, maar wel in een bench met een kleed er over, want anders vliegt ze door de bench om alles te kunnen volgen.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Je maakt haar het allergelukkigst met een heerlijke wandeling waar ze los kan lopen, zwemmen, snuffelen, graven en af een stok mag opspeuren.

Waar de hond moeite mee heeft:

Ze heeft moeite met druk verkeer, met name bussen, vrachtverkeer, tractoren, vuurwerk, onweer, ruzies.
Angst voor verkeer is in het verleden heftiger geweest, maar het is niet opgelost. Ze is gewoon liever in een rustige omgeving met zo min mogelijk prikkels.

Extra informatie:
Chica lijkt wel eens last van haar rug te hebben, maar er zijn 2 scans gemaakt waar niets op aan te tonen is.
Chica heeft een gevoelig maagdarmstelsel, daarom geven wij haar 1x per dag Planet Pet sensitive dogs en 2x per dag Carnibest (kip, kalkoen, eend, lam of rund). Het gaat nu eigenlijk altijd goed.

Wij hebben voor Chica een verzekering afgesloten bij Ohra (Ohra Dekking Top + Extra pakketten vaccinaties en gebit). De kosten hiervoor zijn 40,06 euro per maand. De verzekering kan/mag overgenomen worden door de nieuwe eigenaar.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 20-10-2019
Woonplaats eigenaar: Zuid-Holland, Kinderdijk
Reden van herplaatsing: De eigenaar heeft aangegeven de reden van herplaatsing privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. De mensen die in het systeem staan kunnen deze informatie wel zien.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Chica
Ras: Oud Duitse Herder
Geslacht: Teef
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 16-06-2016
Laatste inenting: 30-06-2018 (Titeren)
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Beetje