Toby

Categorie 1 - De categorie geeft aan op welke manier er gereageerd kan worden op de hond. In de werkwijze kunt u meer informatie vinden hoe u uw belangstelling kunt tonen.

Gedrag in huis:

Toby is in huis graag bij je in de buurt. Hij vindt het hartstikke leuk als je hem aandacht geeft, hij gaat vaak meteen op ze rug liggen en wachten tot je hem aait. Hij komt ook soms naar je toe even kusje geven en gaat dan weer verder slapen. Als je zelf rondloopt in het huis dan loopt hij je achterna. Hij heeft er wat moeite mee als je in een andere kamer bent en hij niet mee kan.

Gedrag buiten huis:

Toby is gek op buiten zijn. Hij houdt ook van graven. Ik heb zelf geen tuin maar het liefst wil ik wel dat die bij iemand komt met een tuin. Hij houdt van buiten zijn en ik merk ook verschil wanneer we veel buiten zijn in de zomer en nu in de winter minder.
Toby kan prima mee naar drukkere omgevingen. Hij vindt alles leuk zolang hij buiten is, hij de drukte van Amsterdam gewend en tot nu toe heb ik hem nog nooit bang meegemaakt. Bij terrasjes kan hij rustig zitten zolang geen andere honden er zijn. Hij kan overal mee en zolang niemand hem aandacht geeft gaat hij gewoon rustig liggen en slapen.

Gedrag aan de lijn:

Ik laat Toby uit met een anti-trektuig omdat hij anders heel erg trekt aan de lijn. Met het anti-trektuig kan ik hem beter houden.
Als Toby iets heel interessants ruikt en je wil zelf verder lopen dan kan hij weleens besluiten om op de grond te gaan liggen en niet meer mee te lopen. Dat gebeurd gelukkig niet vaak.
Bij het zien van andere honden raakt hij heel enthousiast en wil er dan dolgraag naartoe.

Gedrag tijdens het loslopen:

Ik laat Toby vaak los bij hondenvelden of waar andere honden ook zijn. Toby springt wel eens tegen mensen op, dus als er geen hek omheen staat laat ik hem liever niet los. Bij een hondenveld kan hij gewoon zijn gang gaan. Hij is heel sociaal en vindt elke hond leuk.

Gedrag naar andere honden:

Toby is altijd overenthousiast naar andere honden. Hij wilt ze ruiken en springen en met ze spelen, noem maar op. Hij kan uren lang spelen met een andere hond.
Met andere honden in huis moet er wel voorzichtig zijn met eten. Hij is heel beschermend over zijn eten.

Gedrag naar katten:

We hebben het een keer geprobeerd om Toby kennis te laten maken met een kat. Toby was heel enthousiast en nieuwsgierig, wilde graag weten wie de kat was maar was wel heel druk op dat moment en daar zijn katten niet zo dol op.

Gedrag naar kinderen:

Hij is gek op kinderen wil altijd spelen, likken, op ze springen, geaaid worden. Maak niet uit de leeftijd, hij vindt het hartstikke leuk om geaaid te worden. Hij is alleen heel erg lomp.
Ik denk dat Toby beter zijn rust kan vinden op een adres zonder inwonende kinderen.

Gedrag naar onbekende mensen:

Toby is over enthousiast naar onbekende. Hij vindt iedereen leuk!

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Toby kan in principe prima alleen zijn, maar het is een jonge hond die nog boordevol energie zit. Een hele dag alleen moeten zijn is dan ook niks voor hem, dan gaat hij zich vervelen en gaat dan dingen pakken om op te kauwen (plastic tassen, schoenen, speelgoed etc.). Hij kan (na opbouwen) prima halve dagen alleen zijn als hij van te voren voldoende wordt uitgelaten. In de nachten slaapt Toby in dezelfde ruimte.
Toby is geen hond voor in de bench, dit vindt hij niet prettig.

Gedrag in de auto:

Toby vindt autorijden helemaal oké. Hij slaapt bij lange ritjes en als hij onrustig wordt dan moet hij meestal even zijn behoefte doen.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Toby vindt alles leuk. Hij is super makkelijk te vermaken, zelfs een vlieg vindt hij leuk. Hij houdt van alles maar het leukst vindt hij het om echt buiten spelen. Maak niet uit of dat met mens of hond is.

Waar de hond moeite mee heeft:

Toby heeft nergens echt moeite mee. Toby is echt een zelfverzekerd hond. Enige is echt alleen thuis blijven en aanvallend zijn wanneer eten in de mix is met andere honden.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 04-11-2019
Woonplaats eigenaar: Noord-Holland, Amsterdam
Reden van herplaatsing: Ik heb Toby nu voor 4 maanden. Daarvoor zat die bij een familie met 3 kinderen en 1 baby. 2 van de kinderen zijn autistisch en die waren bang voor Toby.
Toen ik Toby in huis nam had ik voldoende tijd voor hem, maar door onverwachte omstandigheden heb ik nu te weinig tijd voor hem en dit zal in de nabije toekomst nog erger worden.
Vergoeding: 200
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Nee
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Nee
Naam: Toby
Ras: Franse Bulldog x Duitse Herder
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 06-03-2019
Laatste inenting: 07-08-2019
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Heel even
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Nee
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja