Jade (en Micky) (Gereserveerd)

Categorie 1 - De categorie geeft aan op welke manier er gereageerd kan worden op de hond. In de werkwijze kunt u meer informatie vinden hoe u uw belangstelling kunt tonen.

Gedrag in huis:

Jade is een rustig hondje. Ze ligt graag op haar eigen kussen. Ook ligt ze graag tegen je aan om te knuffelen.

Gedrag buiten huis:

Over het algemeen is Jade het liefste binnen. Wanneer het mooi weer is maar niet te warm wil ze graag in het zonnetje gaan liggen. Ze vindt het wel heel fijn om samen met Micky en de baas gaan te wandelen.

Gedrag aan de lijn:

Wanneer Jade mee mag is ze eerst wat opgewonden maar deze zakt zodra ze de eerste meters heeft gelopen en dan loopt ze netjes mee aan de lijn. Alleen wanneer ze een andere hond tegenkomt begint ze te trekken en te blaffen op de andere hond.

Gedrag tijdens het loslopen:

Op de uitlaatplekken loopt Jade los. Soms loopt ze voor je uit maar ze houdt de baas altijd goed in de gaten en gaat niet te ver weg. Ook komt ze meteen terug wanneer je haar roept. Alleen als ze andere honden ziet, stormt ze er op af en zal op een afstandje blaffen naar ze.

Gedrag naar andere honden:

Jade en Micky zijn altijd samen geweest en de omgang met Micky is goed. Jade wil geen andere honden in haar omgeving. Binnen zal ze eerst grommen naar een andere hond als hij te dichtbij komt. Als de andere hond aandringt staat ze op en gaat ergens anders liggen.
Buiten zal ze blaffen naar een andere hond maar er verder met een boogje omheen lopen.

Gedrag naar katten:

Indien de kat haar met rust laat zal Jade ook de kat met rust laten.

Gedrag naar kinderen:

Bij de binnenkomst van de kinderen wil ze graag aangehaald worden door ze. Daarna gaat ze rustig ergens liggen. Onze kleinkinderen zijn regelmatig hier dus ze is gewend aan de omgang met kinderen. De kleinkinderen hebben haar ook regelmatig aan de lijn met het uitlaten.

Gedrag naar onbekende mensen:

Bij binnenkomst van onbekende mensen, blaft Jade. Vraagt eerst even om aandacht en gaat daarna weer ergens rustig liggen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Jade en Micky zijn altijd samen geweest. Ze is niet graag alleen zonder Micky.

Gedrag in de auto:

Meestal nemen we Jade in de auto mee als we voor een lange wandeling gaan. Ze weet dat en is eerst opgewonden wanneer ze in de auto gezet wordt. Zodra we onderweg zijn neemt de opwinding af en gaat ze zitten of liggen.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Jade vindt het fijn om bij de baas te zijn en aandacht te krijgen. Ze vindt het fijn samen met Micky in een mandje of op een kussen te liggen. Ook vindt ze het fijn te gaan wandelen met Micky en de baas.

Waar de hond moeite mee heeft:

Jade wil geen andere honden in haar buurt hebben. Ze gromt eerst als ze te dicht in haar buurt komen en als ze niet weggaan, staat ze op en gaat ergens anders liggen. Alleen Micky mag bij haar komen liggen.

Status herplaatsing: Proefperiode loopt tot 26-02-2020
Woonplaats eigenaar: Noord-Brabant, Helmond
Reden van herplaatsing: Wij hebben meerdere honden in huis. Jade vindt dat niet fijn. Alleen de omgang met Micky vindt ze fijn. Wanneer hij niet in de buurt is mist ze hem erg. Ze zijn altijd samen geweest vandaar dat ze ook samen herplaatst worden.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Nee
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Jade (en Micky)
Ras: Maltezer
Geslacht: Teef
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 09-09-2014
Laatste inenting: 02-12-2019
Kan met honden: Nee
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Heel even
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Ja, zowel met als zonder lift
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja