Boyke

Categorie 1 - De categorie geeft aan op welke manier er gereageerd kan worden op de hond. In de werkwijze kunt u meer informatie vinden hoe u uw belangstelling kunt tonen.

Gedrag in huis:

Boyke is in huis rustig en lief en mag graag dicht bij je in de buurt zijn. Bij mensen die hij vertrouwt en lief vindt wil hij graag zo dicht mogelijk bij in de buurt zijn. Niet vaak op schoot, maar wel zo dicht mogelijk tegen je aan. Het aanhalen is vaak op zijn initiatief. Soms vertoont hij speels gedrag, maar is zeker geen drukke hond.

Gedrag buiten huis:

Wanneer we buiten in de tuin zijn volgt Boyke ons naar buiten, maar zal niet gauw alleen buiten blijven.
Je doet Boyke geen plezier met drukkere of vreemde omgevingen, hier reageert hij onzeker en angstig op.

Gedrag aan de lijn:

Boyke wordt uitgelaten met halsband en rollijn, hij mag graag gebruik maken van de volledige lengte, zowel achter als voor je. In normale omstandigheden trekt Boyke niet aan de lijn, behalve wanneer hij een andere hond tegen komt. Op andere honden reageert hij agressief, angstig en met veel lawaai. Dit komt doordat Boyke als pup meerdere keren is aangevallen door grotere honden.

Gedrag tijdens het loslopen:

Nvt

Gedrag naar andere honden:

Boyke woont samen met een andere boomer en dit gaat erg goed. Wanneer er andere honden langs komen vertoont hij gestrest, angstig en agressief gedrag. Er komen dus geen andere honden bij ons binnen.
Buiten reageert hij agressief, angstig en met veel lawaai op andere honden. Dit komt doordat Boyke als pup meerdere keren is aangevallen door grotere honden. Door de afstand groter te houden (bv straat oversteken) is Boyke wel rustiger te houden. Wanneer er een loslopende hond op Boyke afkomt probeert hij te vluchten.

Gedrag naar katten:

De ervaring met katten in huis is bij vrienden. Zolang de kat geen interesse toont op wil vluchten zal Boyke niet al teveel aandacht aan de kat besteden. Zo gauw de kat vlucht zal Boyke hem proberen op te jagen, dit geldt ook buitenshuis.

Gedrag naar kinderen:

Bekende kinderen gaat prima, maar hij houdt er niet van dat ze aan hem trekken of hem opjagen. Op onbekende kinderen reageert hij angstig en terughoudend. Onverwachte toenadering stelt Boyke niet op prijs.

Gedrag naar onbekende mensen:

Afwachtend, terughoudend, angstig en Boyke blijft blaffen. Wanneer de onbekende het geduld heeft om Boyke kort te negeren, komt hij tot rust en zal hij toenadering zoeken. Dit zal zich een aantal keer herhalen totdat Boyke de persoon herkent en vertrouwd. Wanneer Boyke buitenshuis onverwacht door vreemde benaderd wordt of wordt verrast, kan hij soms grommen of uitvallen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Boyke kan goed alleen zijn, zowel los in de kamer als in de bench. Het komt gebeurd niet vaak, maar Boyke kan gerust 4 uur alleen zijn.

Gedrag in de auto:

Boyke gaat meestal graag en makkelijk mee in de auto. Tijdens de rit ligt Boyke in de bench, en slaapt het grootste gedeelte van de rit. Bij korte ritjes ligt hij rustig op de achterbank. Het aantal en de duur is wisselend maar 2 uur houdt Boy met gemak vol.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Boyke wil af en toe best graag spelen, maar neemt hiertoe zelden het initiatief. Verder vindt hij het fijn geknuffeld te worden door mensen die hij lief vindt. Boyke is dol op vis, zoals haring of gerookte zalm.

Waar de hond moeite mee heeft:

Boyke heeft moeite met andere honden, vreemde mensen en onverwachte gebeurtenissen. Hierop reageert hij angstig en soms agressief.

Extra informatie:
Boyke heeft een klein navelbreukje (gecontroleerd door dierenarts).

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 11-11-2019
Woonplaats eigenaar: Drenthe, Hoogeveen
Reden van herplaatsing: Wij zijn niet in staat gebleken om het angstige en soms agressieve gedrag van Boyke te veranderen. Wij merken dat dit in toenemende mate ook onze andere hond beïnvloedt. Door een ander liefdevol thuis te zoeken hopen we dat Boyke een socialer en gelukkiger leven kan krijgen.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Boyke
Ras: Boomer
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 20-12-2016
Laatste inenting: 15-02-2019
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Nee
Kan in een flat: Ja, zowel met als zonder lift
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja