Callas

Categorie 2 - De categorie geeft aan op welke manier er gereageerd kan worden op de hond. In de werkwijze kunt u meer informatie vinden hoe u uw belangstelling kunt tonen.

Gedrag in huis:

Callas is in huis een rustige hond, ligt graag op de bank of in zijn mand te slapen mits hij natuurlijk voldoende beweging krijgt.
Callas is in huis waaks.

Gedrag buiten huis:

Hij speelt graag zoekspelletjes met brokjes of speelt graag met de flos of bal, voor voer doet hij heel veel.

Gedrag aan de lijn:

Loopt als je verder geen andere honden tegenkomt rustig mee aan de riem. Bij het zien van andere honden wil hij er graag naartoe en zal dan gaan trekken (is dan sterk!).

Gedrag tijdens het loslopen:

Loslopen kan op een overzichtelijke plek. Bij mijn man gaat het prima met loslopen, bij mij gaat Callas nog weleens achter hardlopers en fietsen aanrennen en kan daarbij naar ze happen om ze weg te jagen.

Gedrag naar andere honden:

Het contact met andere honden verloopt altijd het beste als Callas losloopt. Dan snuffelt hij of gaat hij spelen. Als hij geen behoefte heeft aan contact dan loopt hij er met een boog omheen.
Aan de lijn wil hij altijd snuffelen met andere honden, maar is dan ook wat angstig. Als de andere hond wil spelen dan gaat hij hierin mee. Als hij niet naar de hond toe mag dan valt hij uit frustratie uit naar de andere hond. Ook naar postbodes valt hij uit.

Gedrag naar katten:

Binnen onbekend. Buiten jaagt hij er achter aan als ze wegrennen, als ze blijven zitten zal hij ze niks doen.

Gedrag naar kinderen:

Met bekende kinderen gaat het goed. Onbekende kinderen daarentegen vindt hij erg spannend, vooral als ze ineens binnen staan, dan kan hij naar ze happen. Kinderen zijn te druk en onvoorspelbaar en daar wordt Callas heel onrustig van.

Gedrag naar onbekende mensen:

Met begeleiding gaat het goed. We doen Calles meestal eerst even in de bench en als de mensen rustig zitten dan laten we hem uit de bench. Zonder begeleiding, dus als mensen ineens binnenstaan, kan hij gaan happen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Kan heel goed alleen zijn, gaat dan liggen slapen.

Gedrag in de auto:

Ligt rustig in de auto, gaat graag mee!

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Zwemmen, wandelen en met grote stokken sjouwen, spelen met de bal, zoekspelletjes, behendigheid, samen met je bezig zijn. Callas is een hele lieve aanhankelijke hond maar ook heel gevoelig. Hij ligt erg graag lekker tegen je aan op de bank. Hij vindt het heel fijn om voor je te werken zeker als daar lekkere brokjes bij komen kijken.

Waar de hond moeite mee heeft:

Aangelijnd passeren van andere honden hij valt dan uit als hij er niet naartoe mag. Onbekende mensen die op bezoek komen. Callas is best angstig aangelegd.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 25-11-2019
Woonplaats eigenaar: Noord-Brabant, Langenboom
Reden van herplaatsing: Wij hebben Callas nu 4 jaar. De vorige eigenaar moest afstand doen vanwege ziekte. Ze konden Callas niet de beweging en aandacht geven die hij nodig had en ze waren heel vaak weg omdat ze naar het ziekenhuis moesten.
Callas blijft zeer angstig voor vreemde kinderen die bij ons komen spelen en wil dan ook nog wel eens happen. We hebben echt van alles geprobeerd om dit gedrag om te buigen maar het wil gewoon echt niet lukken. Callas is echt een super lieve en gevoelige hond maar ook heel angstig en met pijn in ons hart moeten we concluderen dat ons gezin toch echt te druk is voor Callas vooral de in- en uitloop van vriendjes van de kinderen die komen spelen. Het geeft hem te veel stress en we willen daarom ook graag een rustige plek voor Callas bij mensen zonder kinderen en die ook echt de tijd hebben voor Callas om met hem te wandelen en trainen. Callas is geen hond voor beginners.
Vergoeding: 0
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Nee
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Callas
Ras: Heidewachtel (58 cm / 30 kg)
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 19-07-2014
Laatste inenting: 26-07-2019
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Nee
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Nee
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja