Snow (Gereserveerd)

Categorie 1 - De categorie geeft aan op welke manier er gereageerd kan worden op de hond. In de werkwijze kunt u meer informatie vinden hoe u uw belangstelling kunt tonen.

Gedrag in huis:

Snow is een gezinshond en volgt je het liefste overal naartoe. Hij houdt alles nieuwsgierig in de gaten en is een grote vrolijke knuffeldier. Bij elk persoon en op elk moment van de dag reageert hij blij om de aandacht die hij krijgt.

Gedrag buiten huis:

Snow is actief buiten zijn gewend. Minimaal een paar keer per week een lange wandeling en/of naar het hondenspeelveld.

Snow kan prima in de tuin zijn maar bij alleen zijn kan hij uit verveling kuilen gaan graven. Snow reageert nieuwsgierig op geluiden van buitenaf en zou even kunnen blaffen (doet hij weinig en nooit aanhoudend). Zowel bekenden als vreemden benaderd hij met vriendelijke nieuwsgierigheid en al snel met grote enthousiasme. Het is dus absoluut geen waakhond.

Gedrag aan de lijn:

Snow is een grote energieke hond en trekt zonder snuitband aan de lijn. Hij heeft dus een volwassene nodig die hem regelmatig uitlaat en eventueel hem verder met hem wil trainen zodat hij ook zonder snuitband goed uit te laten is in de toekomst.
* HHIN raadt het gebruik van een snuitband af.

Gedrag tijdens het loslopen:

Op de rustigere plekken zoals het bos laten we Snow loslopen als er niemand in de buurt is en dan komt hij netjes bij het roepen/fluiten terug. Voor de zekerheid lijnen we hem altijd weer aan bij het benaderen van mensen (om te voorkomen dat hij vrolijk tegen ze aan gaat springen) en van andere honden (totdat zeker is dat de andere hond open staat voor contact of spelen).

Gedrag naar andere honden:

Er zit geen greintje kwaad in Snow. Hij stoeit heel graag, vooral met honden van zijn formaat. Het samen ravotten is tevens een hele goede manier om zijn energie kwijt te kunnen. Ook binnen is hij vriendelijk voor honden die op visite zijn. Snow zou het zeker goed doen met een andere hond (of meer) die net zo sociaal is als hij.

Gedrag naar katten:

Niet bekend.

Gedrag naar kinderen:

Snow reageert altijd lief en speels naar alle kinderen van alle leeftijden. Het opspringen doet hij niet bij onze kleine kinderen maar wel alert zijn bij onbekende kleine kinderen (en ouderen!) omdat hij ze in zijn enthousiasme en lompheid zou kunnen omduwen. Tegen onze pubers en hun vriendinnen springt hij wel altijd vrolijk op.
Onze voorkeur gaat ernaar uit om Snow te plaatsen op een adres zonder kinderen of met oudere kinderen (12+).

Gedrag naar onbekende mensen:

In de eerste instantie vriendelijk en nieuwsgierig. Zodra hij ziet dat er contact is dan is de reactie vrolijk, enthousiast opspringen en het willen knuffelen. Snow springt tegen mensen aan om contact te maken.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Rustig en afwachtend. Wanneer wij weg gaan loopt hij mee naar de deur, duidelijk hopend dat hij mee kan. Een enkele keer springt hij heel even zielig tegen de deur op als we buiten zijn maar verder blaft of jankt Snow niet. Hij is bij ons gewend om een paar keer per week voor een paar uren alleen te zijn. Wel moet hij vooraf of achteraf flink uitgelaten worden om zijn energie kwijt te kunnen. Een kauwbot/stevig speeltje is extra fijn zodat hij zichzelf kan vermaken.

Gedrag in de auto:

Snow heeft als puppy veel last gehad van wagenziekte en kreeg hierdoor angst voor verplaatsen met de auto. Tijdens de cursussen kregen we goede adviezen om mee aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld door hem geen voer te geven voor het reizen. Daarnaast hebben wij hem heel veel positieve ervaringen laten doen met de auto. Helemaal ontspannen doet hij nog steeds niet (piept soms de eerste paar minuten van de rit en blijft het liefste staan) maar Snow springt nu elke keer enthousiast in de auto en uit ervaring weten we dat Snow zonder problemen een lange rit aankan.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Samen spelen/knuffelen met het baasje, samen in de tuin zitten, lange wandelingen (het liefst loslopend door het bos). Favoriet zijn een apporteerspelletje en naar het hondenspeelveld. Snow is na het actief zijn makkelijker toegeven aan lekker luieren. Snow vindt het ook heerlijk om ´s avonds knus aan de voeten van zijn baasje(s) te liggen.

Waar de hond moeite mee heeft:

-Het rustig aan de lijn meelopen zonder zijn snuitband.
-Het niet kwijt kunnen van zijn energie of te weinig uitdaging hebben. Snow heeft of één van beiden nodig en het liefst allebei. Het is een hele energieke en slimme hond en met de hele tijd saai binnen zitten doe je hem absoluut geen plezier.

Status herplaatsing: Alle geïnteresseerden die een bel afspraak hebben staan zullen worden gebeld. Daarna worden alle geïnteresseerden voorgelegd bij de eigenaar. Het is vanaf nu (03-12-2019 - 13.45 uur) niet meer mogelijk om een nieuwe bel afspraak aan te vragen voor Snow.
Woonplaats eigenaar: Noord-Brabant, Roosendaal
Reden van herplaatsing: Een aantal maanden terug kregen we het nieuws dat één van onze kinderen zwaar allergisch blijkt te zijn voor o.a. honden. Het leven met een hond in huis blijkt voor onze zoon chronische gezondheidsklachten en terugkerende heftige allergische reacties mee te brengen. We hebben destijds het advies gekregen: Snow per direct uit huis te plaatsen of om hem als buitenhond te gaan houden. Het laatste kan absoluut niet omdat het een gezinshond is en uit huis plaatsen wilden we ook niet. We wilden het eerst proberen met aanpassingen in huis. Om de verspreiding van allergenen te beperken zijn we inmiddels echter constant aan het saneren en heeft Snow binnenshuis steeds minder vrijheid. Een situatie waarbij we er nu niet langer omheen kunnen dat een herplaatsing (hoe moeilijk ook) het meest wenselijk is.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Nee
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Snow
Ras: Koningspoedel (62 cm / 22,7 kg)
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 19-06-2018
Laatste inenting: 23-08-2019
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Nee
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Nee