Binkie (Gereserveerd)

Categorie 2 - De categorie geeft aan op welke manier er gereageerd kan worden op de hond. In de werkwijze kunt u meer informatie vinden hoe u uw belangstelling kunt tonen.

Gedrag in huis:

In huis kan hij wat heen en weer blijven lopen totdat hij zijn rust kan vinden. Vindt het nu nog heel leuk om dingen te pakken en daarmee weg te lopen, zoals de stoffer en blik of een kussentje van de bank. Vandaar dat we veel spullen hoog weg leggen, totdat hij uit deze fase is. Tijdens het avondeten zit hij in de bench, 's´nachts in de woonkamer.

Gedrag buiten huis:

Buiten loopt Binkie lekker mee. In het losloopgebied loopt hij los en rent heen en weer. Luistert wel als je hem roept en beloond met een honden snoepje. Ik leer hem om bij elke oversteekplaats halt te houden, dat is zit en over. Hij heeft het al aardig door.

Gedrag aan de lijn:

Aan de lijn is het wel oke, maar zodra het kan loopt hij liever los. Hij snuffelt veel in de bosjes. Trekt op de terugweg wel aan de lijn. Hiermee ben ik nog aan het oefenen.

Gedrag tijdens het loslopen:

Het loslopen gaat heel goed, van pup af aan heeft hij geleerd om los te lopen en weer terug te komen bij het baasje. Hij springt gelukkig nog niet in de sloot. Wel kan hij reigers opjagen, of als hij een muisje ruikt volgt hij het spoor. Een Stabij is een echte mollenvanger, dus hij kan met zijn neus in de aarde staan, als hij iets ruikt. Hij kan de ruimte krijgen om te rennen en te snuffelen, wanneer ik hem weer roep dan komt hij wel. Als beloning krijgt hij een snoepje.

Gedrag naar andere honden:

Naar andere honden toe gedraagt hij zich in eerste instantie onderdanig, liggen op de grond. Als het aftasten is geweest dan beginnen ze te spelen. Met veel honden klikt het en hij begroet ook altijd het baasje van de hond, laat zich even aaien. Gaat aan de voeten zitten. Sommige honden vinden hem te druk, en dan lopen we gewoon weer verder.

Gedrag naar katten:

Geen ervaring met katten in huis. Buitenshuis kan hij er langs lopen, maar als ze weg rennen en huppen is het interessant en gaat hij er achter aan.

Gedrag naar kinderen:

Wij hebben zelf puber kinderen. Hij is nog onzeker naar hele jonge kinderen, omdat die zelf ook nog veel onverwachtse bewegingen maken. Hij gaat ze uit de weg. Iets oudere kinderen vanaf 8 jaar gaat wel goed. Is te zien bij de puppy training, waar anderen hun kinderen ook mee naar toe nemen.

Gedrag naar onbekende mensen:

Op straat kunnen we gewoon langs onbekende mensen heen lopen. Hij kan wat onzeker zijn als het postuur van iemand groot is, of als diegene een pet draagt. Is onder de indruk van mensen die dominant overkomen (hoewel ze dit niet echt zijn). Bij vrouwen is het altijd goed. Het is nog een jonge hond die moet wennen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Als hij alleen is, gaat hij meestal liggen slapen. De bedoeling is in zijn mand, maar kiest hiervoor een stoel uit in de kamer, wat we liever niet willen maar toch gebeurt. Hij kan prima een paar uur alleen zijn.

Gedrag in de auto:

Hij kan in de achterbak van de auto mee. Heb wel een hondenrek geplaatst zodat hij niet naar voren kan.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Wandelen waarbij hij veel heen en weer rent en aan het ontdekken is. Snuffelen in de tuin, op een tak knagen of een bot. Bij ons in de buurt op een kleedje op de grond gaan liggen in de avond.

Waar de hond moeite mee heeft:

Het is nog een jonge hond van bijna 6 maanden, dus hij moet nog leren wat wel en niet mag. Hij is nu binnen erg nieuwsgierig bv wat er op de tafel ligt, en gaat dan opspringen. Dit zijn we hem aan het afleren.

Status herplaatsing: Gereserveerd
Woonplaats eigenaar: Zuid-Holland, Rotterdam
Reden van herplaatsing: Vanwege astma. Ik reageer allergische op de huidschilfers van de hond. Dit was nog niet bekend voordat we aan de hond begonnen.
Vergoeding: 150
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Binkie
Ras: Friese Stabij
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 11-06-2019
Laatste inenting: 20-09-2019
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Vanaf 8 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Beetje