Pip (2) (Gereserveerd)

Categorie 2 - De categorie geeft aan op welke manier er gereageerd kan worden op de hond. In de werkwijze kunt u meer informatie vinden hoe u uw belangstelling kunt tonen.

De (2) achter de naam van Pip geeft aan om welke hond het gaat. Dit omdat er meerdere honden op de site staan met de naam Pip.

Gedrag in huis:

Pip is een ontzettende knuffelkont. Het is een geweldige lieve hond mits hij voldoende beweging of uitdaging heeft gehad. Heeft hij dit niet dan kan hij nogal onrustig/blafferig zijn in huis.

Gedrag buiten huis:

Hier weer hetzelfde als in huis. Bij voldoende uitdaging een fijne hond en kan ook rustig buiten slapen. Alleen als hij kerkklokken hoort gaat hij janken. Pip kan buiten wel meer blaffen maar dit is voornamelijk als hij iets hoort.

Gedrag aan de lijn:

Pip heeft de puppycursus en de vervolg cursus gedaan. Als je hier meer aan werkt loopt hij prima aan lijn. Als hij herten ziet of een hond waar hij heel erg graag mee wil spelen, trekt hij wel aan de lijn.

Gedrag tijdens het loslopen:

Pip wil graag veel rennen! Hij vindt het dan ook heerlijk om los te kunnen lopen tijdens de wandeling. Ga je met Pip los wandelen met een bal en werpstok dan blijft hij heel goed bij je lopen. Als Pip herten ruikt dan gaat hier hier wel achteraan. Zodra hij het spoor kwijt is komt hij wel meteen terug.

Gedrag naar andere honden:

Pip kan goed samen met de meeste andere honden. Hij is ook niet bezitterig over voer of speelgoed. Hij vindt het echter niet fijn als honden heel enthousiast en opdringerig zijn en zal dan van zich afbijten.
Thuis leeft Pip samen met nog een andere hond en dat gaat goed samen. Onze voorkeur gaat echter uit naar een adres zonder andere honden zodat Pip de volle aandacht kan krijgen. Pip is namelijk een hond die veel beweging en uitdaging nodig heeft en we denken dat hij dit beter kan krijgen op een adres zonder andere honden.

Gedrag naar katten:

We hebben zelf geen katten. Als we tijdens het wandelen een kat tegenkomen dan vindt hij deze wel heel erg interessant.

Gedrag naar kinderen:

We hebben 2 pubers van 14 en 12 jaar. Dat gaat goed. Met kleine kinderen weet ik niet. Heb het vermoeden dat Pip het beter zal doen met wat oudere kinderen (vanaf 10 jaar).

Gedrag naar onbekende mensen:

Goed, nooit problemen mee gehad. Ook de postbode niet.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Wij werken vaak vanuit huis dus hij is niet gewend om lang alleen te zijn. Het is belangrijk dat Pip voldoende is lichamelijk en mentaal voldoende is uitgedaagd als je hem alleen laat, dan gaat hij lekker liggen op zijn vertrouwde plekje.

Gedrag in de auto:

Hij gaat rustig liggen bij langere auto ritten.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Rennen, zwemmen en alles met ballen!

Waar de hond moeite mee heeft:

Voor Pip is het belangrijk om een duidelijk / voorspelbaar ritme te hebben. Een goede balans tussen rust en mentale/fysieke uitdaging is belangrijk voor hem. Bij te weinig uitdaging kan hij verveeld raken en gaan blaffen. Ook kan hij dan wat dingen kapot gaan maken zoals ritsen (makkelijk te voorkomen door een kauwbot te geven). Naast voldoende uitdaging is het ook belangrijk dat hij op een eigen vertrouwde plek kan liggen. Hij zal zelf aangeven wat voor hem voelt als een fijne en vertrouwde plek. Een plek forceren werkt niet bij hem, dan zal hij gaan blaffen en tegenstribbelen. Het is geen hond die tegen dwang kan.
Pip kan geen trap lopen! Hij vindt dit doodeng en gaat ook flink uithalen op het moment je hem dan naar beneden wil dragen/tillen. Zelf laten lopen is dan ook geen optie. Ook de dierenarts vindt hij erg spannend.

Status herplaatsing: Op 28-01-2020 staat er een afspraak gepland met een geïnteresseerde.
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. De mensen die in het systeem staan kunnen deze informatie wel zien.
Reden van herplaatsing: Met ontzettend veel verdriet zijn we erachter gekomen wij Pip niet kunnen bieden wat hij echt nodig heeft. Voordat we aan de slag gingen met een gedragsdeskundige heeft Pip een aantal keren naar ons uitgehaald waardoor er in ons gezin het vertrouwen niet 100% is. Dit verdient hij wel. Wij hebben er echt alles aan gedaan om dit te voorkomen maar helaas is het ons niet gelukt.
Vergoeding: 50
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Nee
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Nee
Naam: Pip (2)
Ras: Border collie x Australian shepherd
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 24-07-2018
Laatste inenting: 20-07-2019
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Vanaf 8 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Beetje