Mila

Bemiddeling type 2

Gedrag in huis:

Aanhankelijk en vraagt veel om aandacht. Mila is speels en aanwezig.
Weet goed wat wel en niet mag, maar als ze vindt dat ze te weinig aandacht krijgt zoekt ze soms aandacht door spullen te pakken die niet mogen. Als je het vervolgens probeert af te pakken maakt ze er een spel van.
Mila is alert en heeft de neiging alles in de gaten te houden waardoor ze veel prikkels binnenkrijgt. Hierdoor kan ze soms moeilijk tot rust komen. Dit is de reden dat we voor haar een bench gebruiken. In de bench wordt ze even gekaderd waardoor ze beter tot rust kan komen.

Gedrag buiten huis:

Is graag buiten en in beweging. Heeft het ook echt nodig om haar energie kwijt te kunnen.

Gedrag aan de lijn:

Kan netjes naast lopen. Bij veel prikkels kan ze in de lijn gaan hangen. Ze is erg beschermend en kan daardoor wel uitvallen naar honden, mensen en verkeer (auto's, brommers en fietsers).

Gedrag tijdens het loslopen:

Kan loslopen en kan ook goed luisteren. Ze weet goed wat er van haar verwacht wordt, maar door haar alerte karakter kan ze ook snel afgeleid zijn en op dat moment even niet luisteren. Ze is wel altijd erg gericht op eigenaar en deze zal ze echt nooit uit het oog verliezen. Ze loopt dus ook niet weg of gaat ook niet extreem ver bij je vandaan. Ze springt overal waar ze kan in het water, ook bij slecht/koud weer. Ze is gek op zwemmen. Spelen met een bal o.i.d. vind ze fantastisch en is daar dan ook helemaal op gefocust.

Gedrag naar andere honden:

Kleine honden reageert ze agressief op. Ze heeft nog nooit een andere hond gebeten maar kleine honden vind ik persoonlijk absoluut niet vertrouwt.
Grote honden gaat ze vol zelfvertrouwen op af, maar is vervolgens wel snel onder de indruk en bang en deinst dan wel terug. Bij sommige grote honden ze heel druk spelen en dit kan erg vervelend zijn. De honden die dit niet toelaten daar neemt ze een onderdanige rol bij aan.
In haar eigen huis/territorium is ze minder vriendelijk naar vreemde honden. Ze beschermd graag haar omgeving.

Gedrag naar katten:

Ze heeft echt het jacht instinct van een herder. Ze jaagt daarom katten graag op. Als katten wegrennen gaat ze er graag achter aan. Een kat die stil zit heeft ze nog nooit gebeten o.i.d.. Ze blijft er dan naar kijken tot hij weer gaat rennen om er vervolgens achter aan te gaan.
Ik denk niet dat het raadzaam is om haar zonder toezicht in een ruimte met een kat te zetten.

Gedrag naar kinderen:

Mila is erg druk en daardoor vaak heel hardhandig in haar bewegingen. Kinderen zijn vaak ook druk en speels waardoor ze hier graag in mee doet. Dit zorgt niet voor veilige situaties voor het kind en daarom is dit echt af te raden.

Gedrag naar onbekende mensen:

Beschermd voor de eigenaar. Ze heeft het nodig om haar plek te weten hierin en te wennen aan de onbekende. Dit doen wij altijd vanuit de bench, zo kan ze even wennen aan de nieuwe persoon.
Na een tijdje kan ze er dan gewoon uit en is ze erg lief. Mensen die bang voor haar zijn is niet handig omdat ze dit voelt en als bedreigend ervaart.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

In de bench vindt ze dit prima. Ze gaat dan slapen en is rustig.
We hebben ook weleens zonder bench geprobeerd, maar doordat ze dan minder gekaderd is ziet/ervaart ze veel prikkels en wordt hier onrustig door. Dit kan zich dan na enkele uren gaan uitten in vernielen. Sindsdien hebben we haar gewoon steeds in de bench gelaten en dat gaat goed.

Gedrag in de auto:

Ze vindt dit fantastisch en zit het liefst op de bijrijders stoel om zich heen te kijken. Auto associeert ze met leuke dingen doen zoals strand of bos waar ze lekker los mag rennen.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Alles waar ze veel energie in kan stoppen. Zwemmen, met de bal spelen, rennen, zoek spelletjes, los lopen etc.

Waar de hond moeite mee heeft:

Ze kan slecht met prikkels omgaan. Als ze dit niet kwijt kan gaat ze uitdagen en ongewenst gedrag vertonen.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 30-03-2020
Woonplaats eigenaar: Friesland, Franeker
Reden van herplaatsing: De eigenaar heeft aangegeven de reden van herplaatsing privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Nee
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Nee
Naam: Mila
Ras: Mechelse herder x Rottweiler (35 kg)
Geslacht: Teef
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 27-12-2017
Laatste inenting: 01-07-2018
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Nee
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja