Noa (Gereserveerd)

Bemiddeling type 1

Gedrag in huis:

Noa is een super lieve, sociale en rustige hond. Luistert in huis heel goed. Zoekspelletjes vindt ze ook erg leuk. Noa is een slimme hond. Je kunt haar met beloningskoekjes snel iets leren.

Gedrag buiten huis:

We laten Noa niet zo vaak alleen in de tuin. Daar vindt ze ook niet zoveel aan. Ze gaat dan meestal voor de deur liggen wachten tot ze weer naar binnen mag.
Als we in een nieuwe omgeving met haar gaan wandelen gaat ze in haar enthousiasme aan de lijn trekken en wil ze alle nieuwe dingen besnuffelen en ontdekken.

Gedrag aan de lijn:

Noa trekt aan het begin van de wandeling aan de lijn en snuffelt veel in het gras. Na een aantal minuten lopen, zakt haar enthousiasme en loopt ze netjes aan de lijn. Dan belonen we haar met koekjes.

Gedrag tijdens het loslopen:

We laten Noa soms los lopen in de bossen. Zolang er geen afleiding is in de omgeving luistert Noa goed. Zodra ze een hond ziet gaat ze erop af en dan luistert ze niet meer.
Op plaatsen waar veel hondenpoep ligt, laten we haar niet los. Dit omdat ze anders de poep gaat eten. Ze is geneigd om van veel vieze dingen te eten en krijgt daarna diarree of moet overgeven. Dat is de reden dat we haar niet zo vaak los laten.

Gedrag naar andere honden:

Noa is erg sociaal en onderdanig. Zodra andere honden haar op korte afstand naderen, gaat ze op de grond liggen, laat ze de andere hond snuffelen en wil ze daarna enthousiast spelen. Op dat moment vindt ze de andere hond veel interessanter dan het baasje en luistert ze niet zo goed. Naar kleine honden toe is ze meestal wat te lomp, maar wordt ze rustiger als de andere hond duidelijk maakt dat hij er niet van is gediend. Dan is ze er uiteindelijk heel lief mee.

Gedrag naar katten:

Als Noa buiten een kat ziet is ze erg nieuwsgierig en wil ze er graag achteraan om te spelen.
Binnen huis onbekend.

Gedrag naar kinderen:

Noa is heel lief voor kinderen, zowel klein als groot.

Gedrag naar onbekende mensen:

Noa is nieuwsgierig en echt een allemansvriend. Als een onbekend persoon haar benadert is ze blij en wil ze maar al te graag aandacht.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Als we niet thuis zijn laten we de gang deur open en gaat ze naar buiten kijken. Ze is niet waaks. Noa kan goed een halve dag alleen zijn. We hebben haar nooit langer dan 5 uur alleen gelaten. Ook voor het nieuwe adres is de wens dat zij Noa nooit langer dan 5 uur alleen laten op een dag.

Gedrag in de auto:

Noa vindt het niet erg om mee te rijden. Ze springt zelf in de auto en gaat dan op haar gemak naar buiten kijken.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Noa houdt van lange wandelingen en vindt het erg leuk om met een stok te lopen. Ook vindt ze het geweldig als er een tennisballetje gegooid wordt. Noa speelt het allerliefste met andere honden.

Waar de hond moeite mee heeft:

Noa heeft een paar keer oorontsteking gehad. Dit is nu goed onder controle. Op advies van de dierenarts laten we haar niet meer zwemmen.
We hebben voor Noa niet de juiste brok kunnen vinden. We vermoeden dat ze niet goed reageert op granen. We geven haar sinds een half jaar rauw vlees van Smuldier. Hier doet ze het erg goed op. Aangezien ze niet goed reageert op ander voedsel krijgt ze verder niks anders, behalve beloningssnoepjes en snacks zonder granen.
Ze is geneigd om van veel vieze dingen te eten en krijgt daarna diarree of moet overgeven.

Status herplaatsing: Op 05-04-2020 staat er een vervolg afspraak gepland met een geïnteresseerde.
Woonplaats eigenaar: Noord-Brabant, Rosmalen
Reden van herplaatsing: Door verandering in onze werktijden en locatie (buitenland) is Noa te veel alleen. Dit zou normaliter goed opgevangen kunnen worden door een hondendagopvang, maar daar eet ze poep en wordt daar vervolgens ziek van. Wij kunnen haar niet geven wat ze verdient.
We zoeken een baasje voor Noa die veel thuis is en Noa niet naar de hondenopvang brengt en/of in de vakanties naar een hondenpension.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Nee
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Noa
Ras: Labrador
Geslacht: Teef
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 05-07-2017
Laatste inenting: 03-05-2019
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Nee
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Nee