Henk

Bemiddeling type 1

Gedrag in huis:

Henk is het liefst lui in huis en ligt graag bij je onder de tafel of op zijn bed. Hij weet graag wat je doet, maar kan ook compleet van de wereld zijn zodat je hem moet wakker maken om mee te gaan wandelen. Hij is meegaand en alert, maar wel een grote knuffelkont.

Gedrag buiten huis:

Henk is heel alert, kan schrikken van onverwachte geluiden en gebeurtenissen. Wanneer je hem onder appèl houdt, heb je zijn aandacht en is hij minder schrikachtig.

Gedrag aan de lijn:

Hij loopt over het algemeen netjes naast je, maar kan fel reageren op honden die te dichtbij langs lopen. Daar wil hij dan naar toe, hij is niet altijd even aardig naar andere honden.

Gedrag tijdens het loslopen:

Henk loopt nooit los - voor zijn eigen veiligheid maar ook van die van andere honden en van fietsers. Die zou hij zo omver kunnen lopen als hij er vandoor gaat.

Gedrag naar andere honden:

Er kunnen geen andere honden in huis zijn. Op straat is hij in de regel fel naar andere honden toe.

Gedrag naar katten:

Hij woont samen met een kat, maar dat gaat niet goed. De kat ontwijkt hem steevast - en dat lijkt ons slim van hem. Buitenshuis gaat Henk achter katten aan.

Gedrag naar kinderen:

Naar kinderen toe is hij nieuwsgierig en zacht, zal niet opspringen maar wel even zijn grote neus tegen een kindje aanduwen - ter kennismaking.

Gedrag naar onbekende mensen:

Henk kijkt (dog eigen) bij vreemden even de kat uit de boom. Hij kan dan een paar keer blaffen. Even later zal hij toenadering zoeken en komen snuffelen - we zeggen mensen altijd om hem te negeren, hij komt vanzelf wel.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Henk is gewend om soms alleen te zijn - hij is dan altijd nog samen met Harrie, de andere dog in het gezin. Gemiddeld zijn ze nooit langer dan 5-6 uur alleen. In de avond zijn ze altijd heel rustig en liggen ze rustig te slapen. Ook dan kunnen ze prima alleen zijn.
Wanneer ze overdag te lang alleen zijn gaan ze ons zoeken, en dat kan zich uiten in een blafpartij.

Gedrag in de auto:

Tegenwoordig gaat Henk goed mee in de auto, hij gaat dan al snel om zich heen liggen kijken.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Hij is dol op speelgoed, en speelt liever met een knuffelbeest dan met een bal. Het concept stok en apporteren heeft hij niet door. Wanneer ik na m'n werk thuis kom, staat hij me op te wachten. Kwispelend en met een speeltje in zijn bek om even te rauzen.

Waar de hond moeite mee heeft:

Honden. Hij is niet gesocialiseerd.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 04-04-2020
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: De eigenaar heeft aangegeven de reden van herplaatsing privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Henk
Ras: Duitse dog (61 kg)
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 24-12-2014
Laatste inenting: 10-02-2020
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Vanaf 8 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Nee
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja