Max (Gereserveerd)

Bemiddeling type 2

Gedrag in huis:

Max is een ontzettend lieve en ook wel wat eigenwijze hond die het erg fijn vindt om te kluiven als hij in huis is. Het duurt een tijdje voor hij binnenshuis zijn rust vindt. Zijn bench vindt hij heerlijk. Daar heeft hij rust en kan hij lekker relaxen.

Gedrag buiten huis:

Buitenshuis is Max lekker enthousiast. Hij speelt graag met een bal of stokken en heeft veel energie die hij maar al te graag helemaal kwijt wil buiten.

Gedrag aan de lijn:

Max is gewend om aan de riem te lopen. Voordat hij zijn behoefte heeft gedaan is hij meestal wat onrustig. Heeft hij zijn behoefte gedaan, dan kan hij rustig mee lopen.Echter vindt hij snel bewegende voorwerpen of dieren erg interessant. Aan de lijn kan Max uitvallen naar andere honden.

Gedrag tijdens het loslopen:

Als hij los is en hij is samen met andere honden, speelt hij heel enthousiast en graag met hun. Als hij alleen los is, snuffelt hij graag en kan hij af en toe zijn dolle 5 minuten hebben, waarin hij dan al zijn energie eruit rent.

Gedrag naar andere honden:

Buitenshuis aan de riem kan Max uitvallen naar andere honden en is dan sterk. Als hij op het speelveld los is, speelt hij heerlijk met andere honden.

Gedrag naar katten:

Max vindt het heerlijk om katten op te jagen.

Gedrag naar kinderen:

Hij krijgt van kinderen erg veel prikkels binnen, waardoor hij nerveus wordt en stress ontwikkelt. Dan kan hij niet altijd even vriendelijk reageren op kinderen (uitvallen, grommen, blaffen).

Gedrag naar onbekende mensen:

Onbekende mensen horen niet in Max zijn territorium, vindt hij zelf. Daarom zal hij altijd van zich laten horen door te blaffen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Max kan uitstekend alleen zijn. Hij ligt dan relaxed te slapen in zijn ruime bench.

Gedrag in de auto:

Autorijden vindt Max heerlijk. Hij zit rustig en kijkt om zich heen. Hij associeert een autorit met een leuke gebeurtenis.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Max vindt het heerlijk om trekspelletjes te doen, te kluiven, denkspelletjes, snuffelen, commando's leren (hij kent er al een heleboel en leert makkelijk).

Waar de hond moeite mee heeft:

Max heeft moeite met de vele prikkels die kinderen hem geven. Ook als Max aan de lijn loopt en een andere hond tegenkomt, is het erg moeilijk om deze te negeren. Meestal zal hij dan uitvallen.

Extra informatie:
Max is geopereerd aan beide voorpoten, maar is daar volledig van hersteld en genezen.

Status herplaatsing: Proefperiode loopt tot 03-06-2020
Woonplaats eigenaar: Noord-Brabant, Steenbergen
Reden van herplaatsing: We hebben erg veel energie in Max gestoken voordat we de moeilijke beslissing hebben genomen om een nieuw thuis voor hem te zoeken. De voornaamste reden is, dat Max niet met kinderen overweg kan. Aangezien wij 2 kinderen (4 en 9) hebben, is het te gevaarlijk om Max nog langer te houden helaas.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Nee
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Nee
Naam: Max
Ras: Rottweiler
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 28-08-2018
Laatste inenting: 2019
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Nee
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja