Adriaan (Gereserveerd)

Bemiddeling type 1

Gedrag in huis:

Heel rustig. Vindt het leuk om spelletjes te spelen, lekker in zijn bed liggen of een plekje in de zon te vinden. Blaft zelden tot nooit.

Gedrag buiten huis:

Over het algemeen superlief en rustig.

Gedrag aan de lijn:

Rustig maar reageert wel op andere honden.

Is soms wat angstig of 'hyper' in zijn reactie op vreemde honden. Soms door te tollen, soms door wat te grommen, maar soms ook helemaal niet. Zeker/absoluut niet agressief, wel soms wat onzeker/angstig.

Gedrag tijdens het loslopen:

Heel rustig. Hij blijft prima bij me als ik hem laat loslopen maar dat doe ik alleen 's ochtends heel vroeg of 's avonds heel laat.

Gedrag naar andere honden:

Met bekende honden gaat het goed. Dat voelt vertrouwd voor hem. Je merkt wel dat hij een voorkeur heeft voor teefjes.
Naar honden die hij nog niet goed kent kan hij wat onzeker/angstig zijn. Op het nieuwe adres zal hij dan ook rustig de tijd moeten krijgen om de honden in de omgeving te leren kennen. Bij voorkeur wordt dit geleidelijk aan gedaan zodat het niet teveel wordt voor hem om te kunnen verwerken. Adriaan is goed af te leiden en loopt goed mee als je besluit een ander weggetje in te slaan.

Gedrag naar katten:

Binnen geen ervaring met katten. Buiten reageert hij eigenlijk niet/nauwelijks op katten. Heel af en toe wat speels.

Gedrag naar kinderen:

Adriaan is niet gewend om met kinderen in huis te leven. Als er oudere kinderen op visite komen dan is hij heel rustig en gaat het prima. Met jonge kinderen gaat het ook goed, maar je merkt wel dat Adriaan het minder fijn vindt als kinderen druk doen. Op dat soort momenten kruipt hij dan een beetje weg.
We denken dat Adriaan zich het prettigste zal voelen op een adres met oudere kinderen (12+) of zonder kinderen. Het is verder geen probleem als er zo nu en dan jongere kinderen op visite komen.

Gedrag naar onbekende mensen:

Heel rustig, soms wat verkennend, even snuffelen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Ligt dan rustig in zijn bed op de gang, kan makkelijk 4-5 uur alleen zijn. Langer misschien ook nog wel maar is natuurlijk niet zo leuk. Hij gaat 's middags altijd met de lange uitlaatronde mee.

Gedrag in de auto:

Rustig, soms wat zenuwachtig (piepen) maar normaal gesproken gaat hij lekker liggen.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Spelletjes spelen met zijn baasje! Dat vindt hij het allerleukste.

Waar de hond moeite mee heeft:

Goed luisteren, moeilijke opdrachten (hij ging ook elke week naar 'school') en soms buiten met honden die hij niet kent en eng vindt.

Extra informatie:
We hebben verschillende broksoorten geprobeerd voor Adriaan en merken dat hij het op de huidige voeding (Edgar Cooper) goed doet en dan stevige ontlasting heeft. We proberen vissen en kip te vermijden omdat we merken dat hij dan wat dunnere ontlasting krijgt.

Status herplaatsing: Op 10-05-2020 staat er een afspraak gepland met een geïnteresseerde.
Woonplaats eigenaar: Zuid-Holland, Berkel en Rodenrijs
Reden van herplaatsing: Wij hebben Adriaan eind juli 2017 uit het asiel gehaald. De vorige eigenaar is ons niet bekend. We weten wel dat hij slecht is behandeld in zijn jongste jaren en daardoor een 'rugzakje' heeft. Hij is soms wat angstig en het kan even duren voordat er vertrouwen is met nieuwe mensen of honden.
Helaas zijn wij uit elkaar en hebben ons huis moeten verkopen. We gaan allebei terug naar appartement in stadscentrum. Adriaan wil lekker buiten lopen, liefst in buurt met veel groen en heeft meer aandacht nodig van zijn baasje dan ik hem in mijn eentje straks kan geven.
Vergoeding: 50
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Adriaan
Ras: Labrador (mix)
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 05-08-2014
Laatste inenting: 2019
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Beetje