Kára

Bemiddeling type 1

Gedrag in huis:

Is in huis graag bij je in de buurt en is altijd in voor een knuffel. Ze is nieuwsgierig en houdt in de gaten wat je aan het doen bent in huis, maar kan ook prima ergens rustig gaan liggen (vooral als ze voldaan is).
Als ze voldaan (zowel mentaal als fysiek) dan is ze relaxt in huis.

Gedrag buiten huis:

Ze is graag in de tuin te vinden. Wel opletten met katten en vogels, hier kan ze achteraan gaan.

Gedrag aan de lijn:

Kara wandelt het liefst op een rustige locatie, bijvoorbeeld in een bos. Dan kan ze ook netjes aan de lijn lopen.
Als ze uitgelaten wordt in een drukkere omgeving zoals een woonwijk of park dan raakt ze snel overprikkelt en trekt ze behoorlijk aan de lijn. Het is dan ook moeilijker om haar af te leiden.

Gedrag tijdens het loslopen:

In een rustige omgeving kan ze loslopen en dan kan ze ook heerlijk genieten van de wandeling. Ze luistert goed. Als ik mensen aan zie komen dan lijn ik haar altijd even aan, omdat ze anders nog weleens tegen mensen aan wil springen. Opletten met fietsers, joggers en katten. Deze kan ze achterna gaan.

Gedrag naar andere honden:

Kara is een echte lieverd naar andere honden toe, zowel in als buitenshuis. is ze altijd blij om andere honden te zien en speelt ze graag met ze. Kara gaat een confrontatie met een andere hond altijd uit de weg. Als een (kleine) hond te intens is dan rent ze ervoor weg.

Gedrag naar katten:

Reageert heftig op het zien van katten en gaat ze achterna. Kara is geen goede match met katten.

Gedrag naar kinderen:

Kara is niet gewend om met kinderen in huis te leven. Ondanks dat ze lief is voor kinderen zou ik haar niet plaatsen bij een gezin. Dit omdat Kara moeite heeft met plotselinge en snelle bewegingen. Daarnaast heeft Kara een bijt verleden bij de vorige eigenaar, wat haar minder geschikt maakt om haar te plaatsen bij kinderen.

Gedrag naar onbekende mensen:

Kara vindt de meeste mensen erg leuk en is vriendelijk naar ze. Visite kan dan ook gewoon langskomen. Ze kan dan in het begin wel gaan springen.
Buiten huis kan ze op een enkel persoon negatief reageren. Je ziet dan duidelijk aan haar lichaamstaal dat ze zich niet prettig voelt, ze bevriest en gaat staren. Op dat soort moment is het van belang haar af te leiden en haar aan te lijnen (mocht ze op dat moment loslopen).

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Kan zo'n 3 à 4 uur alleen zijn. Dit dient echter wel rustig aan opgebouwd te worden op het nieuwe adres.

Gedrag in de auto:

Ze is dol op autorijden. Wel kan ze blaffen naar andere honden en fietsers als ze in de auto zit. Voor haar veiligheid hebben we haar dan ook in een bench in de auto.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Kara is dol op speurwerk. Dit doen we voornamelijk in huis, zodat ze zich goed kan focussen. Ze is graag aan het werk en het is voor haar ook heel belangrijk dat ze mentaal gestimuleerd wordt.
Daarnaast vindt Kara het heerlijk om te knuffelen. Ze is graag in de buurt van haar baas.

Waar de hond moeite mee heeft:

Drukke omgevingen met veel verkeer is erg moeilijk voor Kara. Een wandeling in een woonwijk / park kan na 5 à 10 minuten al te stressvol voor haar worden en als haar emmertje overloopt dan kan ze gaan bijten. Dit is ook wat gebeurde bij haar vorige eigenaar.
Zelf let ik altijd erg goed op het stresslevel van Kara waardoor ze mij ook nooit heeft gebeten. Meestal gaan we met de auto op pad en gaan we wandelen in een rustige omgeving. Dan kan ze ook goed haar ei kwijt en kan ze rustig 30 tot 60 minuten wandelen zonder overprikkelt te raken.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 25-05-2020
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: Kara was oorspronkelijk van mijn ex, maar na onze relatiebreuk wilde hij haar niet meer hebben. Ik hou zoveel van Kara dat ik besloot haar te houden. Echter is mijn huidige situatie niet geschikt voor Kara.
Het zou fijner zijn voor Kara als ze ergens meer buitenaf zou kunnen wonen, zodat ze een beter leven kan leiden met minder stress door haar omgeving.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Nee
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Nee
Naam: Kára
Ras: Hollandse herder
Geslacht: Teef
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: +/- 2018
Laatste inenting: 27-03-2020
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Nee
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Beetje