Mixie

Bemiddeling type 1

Gedrag in huis:

Mixie zoekt veel contact met mensen en is altijd blij je te zien. Ze gaat graag dicht tegen je aan liggen en houdt van knuffelen en geaaid worden. Het is een echte charmeur, want dit krijgt ze altijd voor elkaar.
Mixie heeft veel beweging nodig. Krijgt ze dit niet, dan kan ze nog wel eens schoenen of kussens kapot maken uit verveling. Ze heeft veel aandacht nodig, maar je krijgt er ook veel liefde en loyaliteit voor terug. Ze blaft eens een enkele keer naar een voorbijlopende hond, maar blijft dit gelukkig niet aan één stuk doorgaan. Ze is erg nieuwsgierig en er vallen haar nog steeds dingen te leren.

Gedrag buiten huis:

Buiten ligt Mixie vaak lekker te luieren in de zon, maar ze vermaakt zichzelf ook prima door rondjes te sprinten door de tuin, of met een touw/speeltje te spelen.

Gedrag aan de lijn:

Er is een verschil tussen het alleen uitlaten van Mix en dit samen met iemand doen. Als je alleen met haar bent heeft zij meer aandacht voor jou en volgt zij beter. Zijn er meer personen bij dan wordt ze enthousiaster en gaat ook meer trekken. Met koekjes of andere beloningen hou je Mix haar aandacht er beter bij, en voor Mix geldt nog meer dan bij de meeste honden: belonen van goed gedrag werkt beter dan afstraffen voor slecht gedrag.

Gedrag tijdens het loslopen:

Omdat wij aardig vrij wonen hebben wij Mix vaker los dan aangelijnd. Ze blijft mooi bij je in de buurt en volgt je beter als ze losloopt dan als ze aangelijnd is. Ze houdt van water en ook als het koud is, is zwemmen geen probleem voor Mixie.

Gedrag naar andere honden:

Als wij lopen met Mix en wij zien een andere hond aankomen doen wij haar altijd even aan de lijn, ze wil dan wel naar de andere hond toe maar is toch vaak angstig als ze erg dicht in de buurt komen, en wil dan nog wel eens snauwen. Toch hebben wij Mix met honden van vrienden kennis laten maken. Dit altijd onder toezicht en op neutraal gebied. Met deze honden kan Mix urenlang zonder problemen spelen.

Gedrag naar katten:

Mix heeft 2 jaar lang met onze katten samengeleefd. Pas recent is dit fout gegaan toen er mensen over de vloer kwamen. De katten kregen ook aandacht en Mix wordt dan gauw jaloers. Hierdoor heeft Mix één van onze katten aangevallen.

Gedrag naar kinderen:

Mix is altijd lief en voorzichtig geweest tegen kinderen die hier over de vloer kwamen, hiermee hebben wij nooit problemen ondervonden. Mixie is echter niet gewend om echt samen te leven met kinderen. Daarom lijkt het ons verstandiger om haar te plaatsen op een adres zonder kinderen of met oudere kinderen.

Gedrag naar onbekende mensen:

Als Mix onbekende mensen ziet merk je in het begin wel enige angst/terughoudendheid. Iemand die haar heel druk/dominant benaderd versterkt dit. Mix heeft gelukkig snel door dat er niets is om bang voor te zijn en als ze je eenmaal kent, zal ze elke keer ontzettend blij zijn je te zien.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Mix houdt van mensen om haar heen, maar kan ook best een paar uren alleen zijn. Met mooi weer laten we haar in de tuin, en anders in de keuken. ‘s Nachts doen we haar in de bench en hoor je haar niet. Alleen ‘s ochtends wil ze nog wel eens blaffen als je laat wakker wordt.

Gedrag in de auto:

Nooit problemen gehad met Mix in de auto. Ze kijkt om zich heen of gaat lekker liggen.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Mix houdt van lekker wandelen. Dit kan ze ook uren volhouden. Maar ook gewoon lekker luieren naast de baas doet ze graag. Ze vindt het ook heerlijk om in de tuin te zonnen of met haar touw te spelen.

Waar de hond moeite mee heeft:

Mix heeft wel een bepaald verleden waar rekening mee gehouden moet worden. Als pup is zij slecht behandeld en wij kregen haar dan ook in zeer slechte staat; vermagerd, een gebroken kaak en meer kwalen. Momenteel heeft ze ook nog wat last van een gevoelige huid. Ondanks dit alles was ze gelijk ontzettend lief en speels, maar wel wat angstig en onzeker. Daarom is het zo belangrijk Mix positief te benaderen en duidelijk te zijn. Voorbeeld: niet op de bank is ook echt niet op de bank, de ene keer iets toelaten en de andere keer hetzelfde afstraffen moet je bij geen enkele hond doen, maar voor Mix zorgt dit alleen maar voor onzekerheid. Voor de zorg die wij haar hebben gegeven om er weer bovenop te komen hebben wij alleen maar liefde van dit beestje teruggekregen, wat dit ook zo moeilijk voor ons maakt. Wij hopen van harte dat Mixie het thuis krijgt dat ze verdient.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 20-05-2020
Woonplaats eigenaar: Drenthe, Zorgvlied
Reden van herplaatsing: Ondanks dat Mixie een schat is tegenover mensen, is ze te onvoorspelbaar tegenover andere dieren. Zo ook voor die van ons. Daarom zijn wij genoodzaakt Mixie met pijn in ons hart te herplaatsen.
Vergoeding: 0
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Nee
Naam: Mixie
Ras: Pitbull x Amerikaanse bully
Geslacht: Teef
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 29-06-2016
Laatste inenting: 2019
Kan met honden: Nee
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja