Hunter

Bemiddeling type 1

Gedrag in huis:

Binnenhuis geniet Hunter veelal van zijn mand en van dutjes doen. Verder komt Hunter geregeld langs voor een aai of een knuffel. Naar de baas toe toont Hunter altijd heel veel liefde.
Als hij door het raam een kat ziet, laat hij zeker van zich horen.

Gedrag buiten huis:

Het liefst wandelt hij in de bossen, dan is hij op zijn gelukkigst.

Gedrag aan de lijn:

Hunter kan behoorlijk trekken aan de lijn. Vooral in het begin van de wandeling als hij zijn behoefte moet doen. Hij weet hoe hij netjes naast moet lopen, maar dit lukt hem niet altijd.

Gedrag tijdens het loslopen:

Dit doen we alleen op locaties waar we in principe niks tegenkomen. Zonder verdere afleiding komt hij na een paar keer roepen netjes terug.

Gedrag naar andere honden:

Binnenhuis woont Hunter samen met onze Jack Russel Kwispel. Hunter is opgegroeid met Kwispel, die ouder is dan Hunter. Ze kunnen het goed met elkaar vinden.
Buitenhuis is Hunter heel alert naar andere honden. Bij het zien van andere honden (ook op een grotere afstand) gaat hij hard blaffen. De kan zijn omdat hij wil spelen, maar een andere keer dan lijkt het dat Hunter zwart voor zijn ogen ziet en andere bedoelingen heeft. Hunter heeft vanaf zijn jonge jaren al moeite met andere honden. Als het klikt met een hond dan zit het wel goed.

Gedrag naar katten:

Hunter zal met katten nooit vrienden worden.

Gedrag naar kinderen:

Naar onze zoon van 1 toont Hunter zo nu en dan interesse middels een likje. Ook naar de kinderen in onze straat is Hunter veelal rustig en zit hij alleen maar. Wel is een oplettende houding nodig want als hij een andere hond ziet, wordt hij heel druk en maken de kinderen hem niks uit.

Gedrag naar onbekende mensen:

Hunter toont altijd interesse in mensen, is heel toegankelijk. Hij komt even ruiken en wilt dan begroet worden. Na de begroeting is een kleine reactie nog wel nodig dat het 'nu wel goed is'.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Hunter is gewend om samen met een andere hond te zijn als wij er niet zijn. Het is ook weleens voorgekomen dat we weg waren met de andere hond waardoor Hunter helemaal alleen zat. Dit houdt hij dan prima 4 uur vol (dit hebben we gezien met een camera).
Hunter is geen hond om hele dagen alleen te zijn. Hij zal dan gaan blaffen. Dit weten we omdat de buren ons dit weleens hebben gemeld.
Hunter brengt de nachten door in zijn bench in de garage. Dit gaat goed.

Gedrag in de auto:

Hunter is meestal rustig in de auto. Hunter zit bij ons in de auto altijd in een reisbench. Hij kijkt veel naar buiten. Wanneer hij honden of katten ziet, gaat hij blaffen.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Hunter houdt van lekker rennen. De bal toont hij weinig interesse voor. Wel houdt Hunter van een trekspelletje.

Waar de hond moeite mee heeft:

Luisteren naar de baas wanneer hij katten of andere honden ziet.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 05-06-2020
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: De eigenaar heeft aangegeven de reden van herplaatsing privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Hunter
Ras: Mechelse Herder
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 06-08-2013
Laatste inenting: 24-06-2019
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Vanaf 5 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja