Ollie (Gereserveerd)

Bemiddeling type 1

Gedrag in huis:

Ollie is erg blij en enthousiast. Hij loopt graag mee om te kijken wat je aan het doen bent. Als je rustig gaat zitten wil hij er graag bij liggen. Uiteindelijk zoekt hij z’n eigen mandje op.

Gedrag buiten huis:

Ollie is graag de hele dag buiten. Hij snuffelt dan in de tuin of ligt in de zon op een botje te kauwen. Hij jaagt graag duiven en konijnen op.

Gedrag aan de lijn:

Ollie is een jonge hond en heeft nog steeds training nodig. Hij loopt goed aan de riem, tenzij hij klein wild ziet, dan gaat hij trekken.

Gedrag tijdens het loslopen:

Ollie vindt loslopen heerlijk! Hij leeft zich dan helemaal uit. Als hij klein wild ziet gaat hij er achteraan. Om deze reden loopt Ollie sinds kort niet meer los vanwege het vele leven nu in de weilanden en sloten. Als er geen afleiding is luistert hij goed en komt snel terug.

Gedrag naar andere honden:

Ollie wil het liefst de hele dag spelen. Ollie houdt echter niet op als een andere hond niet wil spelen. Hij moet dan op z’n plek worden gezet.

Gedrag naar katten:

Onbekend.

Gedrag naar kinderen:

Enthousiast. In zijn enthousiasme is hij soms wat lomp. Als kinderen gaan rennen of bang worden weet Ollie niet goed wat hij moet doen, hij denkt dat dit spelen is. Ollie is heel vriendelijk en tolerant naar mijn dochter. Als hij het zat is gaat hij een stukje verderop liggen. Zodra onze dochter uit bed is, dan is hij bij onze dochter.
Ollie heeft nog weleens de neiging om rondslingerende spulletjes te pakken. Dit is dus wel altijd goed opletten (en opruimen).

Gedrag naar onbekende mensen:

Ollie blaft als onbekende mensen binnenkomen. Zodra hij even mag snuffelen is dit snel voorbij. Als hij niet mag snuffelen blijft hij blaffen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

We hebben er lang over gedaan om Ollie te leren alleen te zijn. Het gaat nu goed, hij blijft alleen in de keuken. Als we weggaan krijgt hij een Kong. Hij gaat dan op de stoel slapen. Als er spullen niet opgeruimd zijn maakt hij deze kapot (schoenen, speelgoed). Hij is nog nooit langer alleen geweest dan 2 uur.

Gedrag in de auto:

Ollie vindt autorijden spannend. Hij is auto ziek en krijgt altijd een reistabletje. Als hij voorin mag gaat hij zitten en kijken. In de kattebak blijft hij staan. Ollie kwijlt als het ritje te lang duurt. Hij geeft niet over en springt na veel oefenen zelf in de auto. Hij gaat 2 keer in de week met de uitlaatservice mee in de bus, dit gaat goed.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Buiten in de tuin lopen, op een botje kauwen, wandelen. Ollie is gelukkig als hij lekkere lange wandelingen mag maken. Ollie kan zich vermaken met de kleinste dingen en heeft al heel wat wasknijpers vakkundig gesloopt.

Waar de hond moeite mee heeft:

Ollie kan niet in de bench of in een kleine ruimte. Hij gaat dan janken en aan de deur krabben. Ik denk dat hij hier een slechte ervaring mee heeft gehad, bench training hebben we wel geprobeerd maar opgegeven.

Ollie is bij ons gekomen als een wat onzeker hondje van 4 maanden. Het heeft veel tijd en aandacht nodig gehad om hem zindelijk te krijgen. Op een nieuw adres zou dit misschien weer mis kunnen gaan. We merken ook dat als we ‘uitslapen’ tot 7.30 hij het net niet red en soms een plas doet (1 keer per maand?). Hij heeft nog stappen te zetten om een zelfverzekerde hond te worden.

Status herplaatsing: Op 01-06-2020 staat er een afspraak gepland met een geïnteresseerde.
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: De eigenaar heeft aangegeven de reden van herplaatsing privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Nee
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Ollie
Ras: Beagle x Friese Stabij
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 07-07-2019
Laatste inenting: 13-11-2019
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Heel even
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Nee
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Beetje