Bieke (Gereserveerd)

Bemiddeling type 1

Gedrag in huis:

Bieke houdt van aandacht, aaien en knuffelen. Ze wil graag bij je in de buurt zijn en alles in de gaten houden. Ze houdt van alle soorten knuffels en balletjes en speelt daar graag mee. Bieke is waaks.

Gedrag aan de lijn:

Bieke trekt als we beginnen met wandelen aan de lijn. Als ze andere honden ziet is ze snel afgeleid en wil ze daarheen. Trainen met het commando 'volg' helpt goed in dit soort situaties. Dit moet ze nog veel oefenen. Op de terugweg is ze meestal rustiger en trekt ze niet meer.

Gedrag tijdens het loslopen:

Bieke loopt het liefst los, dat vindt ze heerlijk. Ze blijft altijd bij je in de buurt en loopt al snuffelend achter je of voor je. Ze houdt enorm van spelen met stokjes en het opjagen van vogeltjes. Ook jaagt ze achter poezen aan, dus voor haar eigen veiligheid kan ze echt alleen loslopen in het bos of een afgesloten park.

Gedrag naar andere honden:

Bieke is vrij territoriaal. Dit betekent dat ze eerst buiten op neutraal terrein kennis moet maken met nieuwe honden, voordat ze mee naar binnen kunnen. Als het eenmaal goed is, is het geen enkel probleem om andere honden binnen te laten.
Buiten is Bieke meestal heel vriendelijk naar andere honden toe, maar soms ook niet en dan kan ze opeens uitvallen. Wij weten niet goed wat er dan aan de hand is.

Gedrag naar katten:

Bieke houdt niet van katten.

Gedrag naar kinderen:

Ze is naar bekende kinderen heel enthousiast en wil graag geaaid en geknuffeld worden. Met grotere jongens heeft ze vaak moeite, die vindt ze spannend. Het is heel belangrijk dat onbekenden, ook kinderen, Bieke in eerste instantie negeren, dus ook niet aankijken want daar schrikt ze van. Ze moet haar eigen moment kunnen uitkiezen om toenadering te zoeken.

Gedrag naar onbekende mensen:

Onbekende mensen vindt Bieke heel erg spannend. Ze is onzeker en zoekt steun bij haar baasjes. Met name vreemde mannen heeft ze moeite.
Ze houdt er niet van om zo maar geaaid te worden. Als het bezoek haar in eerste instantie negeert (en ook niet aankijkt), kan ze zelf op haar eigen tijd toenadering zoeken. Dan komt het uiteindelijk altijd goed. Maar soms duurt het echt even.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Bieke kan prima alleen thuis gelaten worden. Maximaal 5 uur achter elkaar overdag, dan moet ze uitgelaten worden.

Gedrag in de auto:

Ze kan zonder problemen in mee in de auto.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Bieke is een harde werker. Dat is echt haar hobby en dan is ze echt op haar best: zelfverzekerd, slim, handig, grappig, betrouwbaar, loyaal.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Bieke is snel overprikkeld, helemaal in hooikoortstijd. Ze wordt dan pinnig, zenuwachtig, gestrest en schrikkerig. Ze kan daardoor onvoorspelbaar worden in haar reacties, vooral naar onbekende honden toe. Bij veel prikkels wordt ze ook waakser en gaat ze meer blaffen.

Extra informatie:
Bieke haar blaas is verkeerd aangelegd: te laag in bekken en urineleiders komen te ver uit in de blaas. Hierdoor is Bieke incontinent. Dit is goed onder controle met blaasmedicatie. Overdag houdt ze het 5 uur tussen twee plassen uit, 's nachts gaat het helemaal goed.
Bieke is allergisch voor voer en allergisch voor 16 dingen in de lucht (atopisch). In het hooikoortsseizoen moet goed gelet worden op haar huid, i.v.m. jeuk is ze prikkelbaar, heeft ze meer kans op oorontstekingen, soms is ze misselijk en haar conditie is niet goed. Dan is ze snel moe. Met hypo-allergeen voer en anti-allergie medicatie zijn beiden goed onder controle.
Bieke heeft in het verleden nog wat andere kwaaltjes gehad maar deze waren altijd snel onder controle. Het is een beetje een pechvogeltje. Gelukkig is ze verzekerd en is de verzekering ook over te nemen door de nieuwe eigenaar.

Status herplaatsing: Op 25-06-2020 heeft een geïnteresseerde de contactgegevens doorgekregen van de eigenaar.
Woonplaats eigenaar: Utrecht, Zeist
Reden van herplaatsing: Wij hebben Bieke gekregen toen zij 4,5 maand oud was. Wij hebben haar overgenomen van mensen die niet meer voor haar konden zorgen. Helaas hebben zij de socialisatiefase niet goed met haar doorlopen, waardoor Bieke niet de stabiele hond is geworden die ze had kunnen zijn.

Wij hebben een druk gezin met 3 kinderen van 6, 11 en 14. Iedereen loopt constant in en uit, we maken veel lawaai, er is vaak bezoek. Bieke raakt daardoor gestrest.

Door de Corona zijn niet alleen wij nu ook nog eens de hele dag thuis, maar ook al onze buren. Wij wonen in een kinderrijke buurt en langs ons huis loopt het achterom van zeker 10 andere huizen. Iedereen loopt, fietst, rent en rolschaatst de hele dag langs en Bieke is totaal overprikkeld geraakt. Dit uit ze door heel fel te reageren op onze directe buren met als gevolg dat we niet meer rustig buiten kunnen zitten, omdat Bieke helemaal overstuur is.

Aangezien deze situatie niet snel zal veranderen en de zomervakantie voor de deur staat willen we voorkomen dat Bieke's gedrag verergert en omslaat in agressie. Met veel verdriet zoeken we daarom een nieuw, rustig, liefdevol huis voor onze Bieke. Een plek met veel ruimte binnen en buiten, zonder kinderen, weinig prikkels en baasjes met veel hondenkennis die haar kunnen helpen met haar onzekerheid.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Bieke
Ras: Labradoodle (22 kg)
Schofthoogte/Gewicht: 52 cm / 22 kg
Geslacht: Teef
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 01-08-2018
Laatste inenting: 27-09-2019
Titerbepaling geldig tot:
Verzekering:
Medische problemen: Bieke haar blaas is verkeerd aangelegd: te laag in bekken en urineleiders komen te ver uit in de blaas. Hierdoor is Bieke incontinent. Dit is goed onder controle met blaasmedicatie. Overdag houdt ze het 5 uur tussen twee plassen uit, 's nachts gaat het helemaal goed.
Bieke is allergisch voor voer en allergisch voor 16 dingen in de lucht (atopisch). In het hooikoortsseizoen moet goed gelet worden op haar huid, i.v.m. jeuk is ze prikkelbaar, heeft ze meer kans op oorontstekingen, soms is ze misselijk en haar conditie is niet goed. Dan is ze snel moe. Met hypo-allergeen voer en anti-allergie medicatie zijn beiden goed onder controle.
Bieke heeft in het verleden nog wat andere kwaaltjes gehad maar deze waren altijd snel onder controle. Het is een beetje een pechvogeltje. Gelukkig is ze verzekerd en is de verzekering ook over te nemen door de nieuwe eigenaar.
Speciaal voer: Ja Hill's Z/D voor voedselallergie.
Medicatie: Ja voor blaas en allergie.
Blaas Tensurin €29 per 4 maanden
Allergie Apoquel €100 per maand gedurende het hooikoorts seizoen
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Nee
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Ja
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Ja