Judas (Gereserveerd)

Bemiddeling type 2

Gedrag in huis:

Judas is altijd graag dicht bij je in de buurt behalve als buiten het zonnetje lekker schijnt, dan gaat Judas heerlijk buiten in de zon liggen. Het is met Judas heel verschillend of hij achter ons aan loopt als wij iets gaan doen. De ene keer doet hij dit wel, maar kijkt hij meer uit nieuwsgierigheid wat we dan gaan doen. Als Judas aandacht nodig geeft komt hij zelf naar ons toe om even te knuffelen of met zijn speeltje. Ook vindt hij het erg leuk als wij naar hem toe komen om hem aandacht te geven.

Judas is ook erg waaks. Bij iedereen die langs komt lopen staat hij voor het raam te kijken. Ook sprint hij bij de meeste harde geluiden naar buiten om te kijken wat er aan de hand is. Sinds de geboorte van onze zoon blaft hij ook af en toe op geluiden, maar als je hem roept stopt hij met blaffen.

Gedrag aan de lijn:

Judas is erg enthousiast als we met hem gaan lopen. In het begin van de wandeling zal hij zeker trekken maar als het enthousiasme zakt trekt hij niet meer / minder. Het is niet vertrouwd om hem door kinderen uit te laten. Het is een hele sterke hond en kan dus niet door kinderen worden gehouden.

Gedrag tijdens het loslopen:

Judas kan niet loslopen. Dit hebben wij hem ook nooit aangeleerd.

Gedrag naar andere honden:

Judas is altijd heel enthousiast als hij een hond tegen komt, zowel binnen als buiten huis. Meestal gaat hij eerst plat op zijn buik liggen in afwachting van de andere hond. Daarna gaat hij spelen. Judas speelt wel heel fysiek, niet alle honden waarderen dit. Verder heeft hij nog nooit agressief gedrag vertoond naar andere honden.

Gedrag naar katten:

Hier hebben wij geen enkele ervaring mee. Wij denken dat hij er waarschijnlijk mee wil spelen.

Gedrag naar kinderen:

Judas kan goed met kinderen. Wij hebben zelf een zoontje van bijna 10 maanden en dit gaat altijd al heel goed. Ons zoontje kruipt gewoon hier door het huis en Judas kan hier op zijn manier voorzichtig mee om gaan. Ook speelt hij vaak in de tuin met kinderen van de buurt. Dit vindt hij heel leuk.

Gedrag naar onbekende mensen:

Judas is enorm enthousiast. Bekend of onbekend, hij begroet iedereen op dezelfde enthousiaste manier. Als er mensen bij ons komen doen wij Judas meestal in de bench, dit doen we omdat de meeste mensen niet van grote honden houden. Als onze ouders komen wordt hij ook nog steeds super enthousiast. Zij begroeten hem dan bij binnenkomst en dan negeren ze hem even tot dat het enthousiasme zakt.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Judas kan heel goed alleen. Hij is bij ons de meeste dagen de ochtend alleen thuis. Hij zit dan wel in de bench. Ook kan hij prima alleen even beneden zijn als je bijvoorbeeld gaat douchen of iets boven moet doen. Judas kauwt niet aan meubels of iets dergelijks.

Gedrag in de auto:

Wij hebben Judas altijd in de kofferbak, dit vindt hij het fijnst. Geen grote stukken want hij vindt het wel een beetje eng.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Judas houdt enorm van trekspelletjes. Ook vindt hij het heerlijk om aandacht te krijgen en lekker te knuffelen. Samen een dutje doen kan hij ook van genieten maar daarna wel lekker wandelen.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Judas is bang voor water. Je moet dus creatief zijn met wassen.

Extra informatie:
Judas krijgt bij ons geperste brokken omdat hij bij andere brokken hij snel last heeft van diarree.

Status herplaatsing: Op 27-06-2020 heeft een geïnteresseerde de contactgegevens doorgekregen van de eigenaar.
Woonplaats eigenaar: Flevoland, Tollebeek
Reden van herplaatsing: Wij hebben helaas de tijd en aandacht niet meer voor Judas die hij verdient.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Judas
Ras: Amerikaanse Stafford
Schofthoogte/Gewicht: ongeveer 35 kg
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 01-12-2016
Laatste inenting: 30-04-2019
Titerbepaling geldig tot:
Verzekering:
Medische problemen: Nee
Speciaal voer: Judas krijgt bij ons geperste brokken omdat hij bij andere brokken hij snel last heeft van diarree.
Medicatie: Nee
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Ja
Kan los lopen: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Ja