Veda

Bemiddeling type 2

Gedrag in huis:

In huis is ze heel rustig en ligt het liefst voor de deur of op een kleedje op de grond. Ze heeft een knuffel waar ze graag mee speelt en wil hier dan wel eens het huis door ravotten. Ze vindt het heerlijk om op haar buik te worden geaaid en gaat er ook goed voor liggen.

Gedrag aan de lijn:

Goed, ze loopt bij ons aan zowel de korte lijn als de flex lijn. Trekt niet aan de lijn tijdens het lopen, als ze iets ruikt kan ze je wel mee willen trekken naar die plek.

Gedrag tijdens het loslopen:

Ze kan dit prima, zolang het maar in een omheinde omgeving is. Hier kan ze los in het bos op een veld of strand. Loopt graag vooruit en kijkt regelmatig achterom waar je blijft en of je nog wel komt. Als ze eenden ziet wegvliegen of uit de sloot ziet vliegen rent ze mee. Dit is ook wel haar jachtinstinct die naar boven komt. Het gaat haar om het opjagen. Ze komt altijd wel weer keurig naar je terug. Schapen en paarden heeft ze geen interesse in. Springt het liefst tussen het gras en riet op zoek naar kleine insecten wat zij erg interessant vindt.

Gedrag naar andere honden:

Erg lief en sociaal in haar benadering. Los vindt ze het heerlijk om met andere honden te spelen en zoekt ze dan al te graag op. Met puppy's is ze erg lief en toegankelijk, ze kan wat wild zijn in haar speelgedrag. Aan de lijn wilt ze het liefst ook naar andere honden toe en kan dat wat trekken en piepen aan de lijn als ze er niet heen mag. Valt niet uit naar andere honden aan de lijn en wilt graag snuffelen.

Gedrag naar katten:

Ze is vanaf pup opgegroeid met een kat binnenhuis. Nu geen kat in huis, waar echter de buurt kat vaak langs komt die ze erg interessant vind. Ze kijkt er naar op afstand maar wil er graag op af om op te jagen zodra de kat het op 'rennen' zet.

Gedrag naar kinderen:

Wisselend. Jonge kinderen vindt ze vrij spannend, ze kan hierop reageren door te gaan blaffen. Met oudere kinderen (11 a 12 jaar) gaat goed zolang de benadering maar rustig is. Met baby's is ze daarentegen erg lief en wilt ze het liefst de hele dag 'likjes' geven.

Gedrag naar onbekende mensen:

Ze reageert hier erg wisselend op. Los kan ze uitvallen naar vreemden, vooral mannen of personen die zich anders gedragen of een pet e.d. op hebben. Dit doet ze dan door middel van blaffen. Ze laat zich soms wel aaien of komt zelf handen ruiken/likken. Ze komt zelf bij je om te ruiken/snuffelen, in een keer benaderen en aaien is prima als ze je eenmaal goed kent en of vaker heeft gezien.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Kan goed alleen thuis blijven. Ze kan wolven, +- 10 min. als ze alleen thuis is en stopt dan vanzelf.

Gedrag in de auto:

Rustig. Springt zo in de auto en vindt het heerlijk om auto te rijden. Kijkt graag mee waar de rit naar toe gaat.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Lekker los lopen/rennen in een omheind gebied en spelen met andere honden. Gaat graag haar eigen gang tijdens het lopen en zoekt bewust plekjes op waar ze even in het water kan staan, ze gaat er dan in tot haar buik.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Absoluut geen allemansvriend, ze heeft er nogal moeite mee als vreemde mensen haar ineens willen aaien. Ze reageert hierop door te blaffen en of staart omlaag.

Ze reageert heel wisselend op harde geluiden/vreemde objecten door staart tussen de poten of zoekt benadering. Bij ons gaat alleen in de tuin niet, tenzij wij buiten zitten en het gedrag voor zijn indien de buren thuis komen/geluid maken.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 24-06-2020
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: De eigenaar heeft aangegeven de reden van herplaatsing privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Nee
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Nee
Naam: Veda
Ras: (Amerikaanse) Akita
Schofthoogte/Gewicht: 30 kg
Geslacht: Teef
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 26-08-2018
Laatste inenting: 22-11-2018
Titerbepaling geldig tot: N.v.t.
Verzekering: -
Medische problemen: -
Speciaal voer: -
Medicatie: -
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Nee
Heeft een tuin nodig: Ja