Stippel

Bemiddeling type 1

Gedrag in huis:

Stippel is een gezelligheidsdier en vindt het fijn als er mensen thuis zijn. In huis is hij over het algemeen rustig, kan je wel achterna lopen als je in huis bezig bent.

Gedrag aan de lijn:

Stippel is gewend om aan een vaste lijn mee te lopen maar is ook gewend om aan een rol lijn te lopen. We hebben hem geleerd zijn behoeften pas te doen als we in het park zijn en dit doet hij dan ook heel erg goed. Stippel wil nog weleens trekken aan de lijn en heeft de neiging om dingen op te eten.

Gedrag tijdens het loslopen:

Stippel kent de basis commando's. Is er een andere hond in de buurt dan is de verleiding wel wat groter om niet direct te komen. Met een bal is hij wel af te leiden.

Gedrag naar andere honden:

Stippel wordt steeds valser naar andere honden en dan met name honden van dezelfde grootte of kleiner. Wij proberen andere honden dan ook zoveel mogelijk te mijden. Op het losloopveld vertoond hij ook soms dit gedrag.

Gedrag naar katten:

Naar katten toe hebben we geen ervaring, die zijn hier nauwelijks.

Gedrag naar kinderen:

Het gedrag naar kinderen is in principe rustig, maar hij is speels en kan springen. Wij leren onze kinderen om zich nooit kleiner te maken dan een hond en bijvoorbeeld de bal nooit boven je hoofd te houden. Zij weten dit ondertussen, maar andere kinderen niet en dan kan hij soms onverwacht uit de hoek komen en kan je bijv een kras oplopen. Hij heeft nog nooit gebeten oid.

Gedrag naar onbekende mensen:

Idem als bij kinderen. hij is rustig naar onbekenden, mits er geen aandacht wordt gegeven. Anders wordt hij enthousiast en kan hij springen (bijna een meter hoog) en zit er geen rem op.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Stippel kan heel even alleen zijn kan. Hij zit bij ons dan in de gang en kan in principe nergens heen. Wel moet je zorgen dat alle deuren gesloten zijn want anders gaat hij op zoek of kan hij spullen kapot maken. Bij langer alleen gaat hij piepen en blaffen. Hij is wel zindelijk en kan makkelijk overdag alleen zijn zonder iets in huis te doen.

Gedrag in de auto:

Hij zit als we wel eens met de auto weggaan achter in de bak aan een lijn, anders zit hij door heel de auto. In het begin erg onrustig, maar uiteindelijk gaat hij liggen. Wij gaan niet veel met hem met de auto weg.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Spelen met de bal, rennen, rennen, rennen en rennen, ruimte hebben, zwemmen.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Rust pakken. Als wij rustig zijn, bijv 's avonds, dan ligt hij rustig in zijn mand, maar bij elke beweging is hij actief, volgt je.
Hij heeft dus ook moeite met andere honden en dat lijkt toe te nemen.
Je moet Stippel ook niet opsluiten in bijvoorbeeld een bench.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 27-06-2020
Woonplaats eigenaar: Noord-Brabant, Eindhoven
Reden van herplaatsing: Wij hebben Stippel uit een gezin gehaald toen hij een maand of 9 oud was. De eigenaar wilde Stippel wegdoen wegens klagen van de buurvrouw (?). Toen wij daar waren viel ons op dat hij door de kinderen uit dat gezin soms werd geschopt of geknepen. Of ze gaven hem stiekem iets te eten en zeiden dan dat hij het had afgepakt, waardoor Stippel op zijn kop kreeg. Wij wilde Stippel een kans geven.
Stippel is een schat van een hond, maar wij merken dat hij de laatste tijd steeds onrustiger wordt. Hij heeft veel meer ruimte en beweging nodig dan wij hem kunnen bieden en ook zou het voor Stippel fijner zijn als hij iemand heeft die de hele tijd bij hem is. Ik ben ervan overtuigd dat als hij in een huisje komt met veel ruimte en aandacht dan is hij een prima kameraad.
Vergoeding: 50
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Stippel
Ras: Jack russel x Cocker spaniël
Schofthoogte/Gewicht: +/- 30 cm / 8,7 kg
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 01-12-2016
Laatste inenting: 09-05-2019
Titerbepaling geldig tot:
Verzekering:
Medische problemen: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Medicatie: N.v.t.
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Heel even
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Bij voorkeur wel