Voske (Gereserveerd)

Bemiddeling type 1

Gereserveerd i.v.m. meerdere geïnteresseerden. Alle mensen die een bel afspraak hebben staan zullen worden gebeld, daarna worden alle geïnteresseerden voorgelegd bij de eigenaar. Het is vanaf nu 30-06-2019 8.00 uur niet meer mogelijk om een nieuwe bel afspraak aan te vragen.

Gedrag in huis:

Voske is een lieve, aanhankelijke hond die in huis afwachtend is maar wel oplettend. Ze houdt vooral mij als primaire verzorger goed in de gaten.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Voske kan prima mee naar een terrasje, sportveld of naar het water. Haar houding hangt wel af van haar energielevel. En we laten eigenlijk geen vreemden in haar buurt komen, ook niet tijdens wandelingen, omdat ze hier met spanningssignalen op reageert.

Gedrag aan de lijn:

Voske loopt netjes aan de lijn. Ze heeft een borsttuig en lange lijn waarmee je prima rustig kan lopen. Heeft nog wel moeite met volgen als we nét op pad gaan of wanneer ze andere honden ziet. Ze laat zich echter sturen door de lijn goed te voeren en haar mee te nemen. Ze reageert er goed op als je tegen haar praat; Dus ‘kom maar mee’ , of ‘deze kant op’ en ‘even wachten’ is voldoende om haar mee te krijgen.

Gedrag tijdens het loslopen:

Voske luistert goed dus ze kan prima loslopen en geniet hier erg van. Lekker rennen, haar neus achterna en op onderzoek. Ze jaagt niet en komt vrijwel gelijk als je haar vrolijk roept. Ze houdt erg van snuffelspelletjes/zoekspelletjes dus dit doen we vaak tijdens een wandeling. Stokken/ballen gooien alleen bij het water en we laten haar niet apporteren omdat ze anders blijft uitnodigen tot spel en dit kan ook dwingend worden.

Gedrag naar andere honden:

Voske speelt leuk met bekende honden. Ze daagt hen uit maar springt er nooit gelijk op af. Ze is eerder afwachtend, ook naar vreemde honden maar eenmaal in spel vrolijk en uitdagend. Ze is enthousiast en kan nog even door gaan als een andere hond er klaar mee is maar weet steeds beter wat hondentaal is.

Gedrag naar katten:

Ze reageert goed op katten. Is nieuwsgierig en wil spelen, maar dit laten we niet toe. Ze blaft niet tegen katten. Ook op paarden, koeien of andere dieren reageert ze nieuwsgierig en uitdagend.

Gedrag naar kinderen:

Ik denk dat het voor Voske fijn is als ze in een rustig huishouden komt, zónder inwonende kinderen. Dit geeft haar veel spanning en ze gedijt hier niet heel goed op. Doordat wij jonge kinderen hebben is het ook vaak druk met onverwachtse geluiden, bewegingen en bezoek en hier reageert ze alert op. Onze dochter is onbevangen en kan veel bij haar maken. Onze zoon is juist heel lief en voorzichtig maar dit vindt ze lastiger. Ze kan dan gaan sneppen/happen of laat spanning zien.

Gedrag naar onbekende mensen:

Ze heeft de tijd nodig om te wennen. Bij een directe en te drukke benadering laat ze spanningssignalen zien. Het werkt het beste om haar zelf aan iemand te laten wennen en initiatief te nemen in contact.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Voske is maximaal 4 uur alleen. Ze blaft niet, gaat rustig liggen of spelen/botje kluiven. Wij hebben haar nooit langer alleen gelaten omdat we hier niet achter staan. We maken geen gebruik van een bench.

Gedrag in de auto:

Dit gaat goed. Doordat wij een grote auto hebben kan ze prima op de bank/stoel liggen en dit gaat prima. In een kleine auto met veel deining/geluid kan ze wel eens overgeven, meestal als ze vlak ervoor gegeten heeft.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Met mooi weer is ze ook veel in de tuin om een koel plekje te zoeken of om te spelen. Ze kan zich goed zelf vermaken met een bal, doekje, treinspelletje, knuffel, stok, kapotte voetbal of bot.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Voske is een alerte, gevoelig en aanhankelijke hond die alles goed in de gaten heeft en snel reageert op veranderingen in huis. Ook op wisseling in stemming reageert ze. Ze trekt zich dan terug. Ze blaft niet naar geluiden buitenshuis.

Ze gedijt het beste bij een vriendelijke, zachte benadering.

Status herplaatsing: Gereserveerd i.v.m. meerdere geïnteresseerden. Alle mensen die een bel afspraak hebben staan zullen worden gebeld, daarna worden alle geïnteresseerden voorgelegd bij de eigenaar. Het is vanaf nu 30-06-2019 8.00 uur niet meer mogelijk om een nieuwe bel afspraak aan te vragen.
Woonplaats eigenaar: Gelderland, Lent
Reden van herplaatsing: De eigenaar heeft aangegeven de reden van herplaatsing privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Vergoeding: 200
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Nee
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Voske
Ras: Australian Shepherd
Schofthoogte/Gewicht: 40 cm / 25 kg
Geslacht: Teef
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 22-10-2018
Laatste inenting: 27-05-2020
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: -
Medische problemen: -
Speciaal voer: -
Medicatie: -
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Ja