Hunter

Bemiddeling type 1

Gedrag in huis:

Hunter is gewoon de perfecte hond in huis, de liefste voor zijn gezin. Luistert goed, knuffelt graag en ligt het liefst bij zijn mensen in de buurt.
Hunter houdt graag in de gaten wat er gebeurt. In een gezin met 4 (oudere) kinderen gebeurd er eigenlijk altijd wel wat, waardoor Hunter niet altijd even goed zijn rust pakt. Om die reden doen wij hem af en toe in de bench, zodat hij zijn rust beter pakt. Hoe minder er in huis gebeurd, hoe beter hij uit zichzelf rust pakt.
Hunter is een slimme hond, begrijpt heel veel. Hersenspelletjes vindt hij ook erg leuk. Kan erg enthousiast en blij reageren.

Gedrag in een vreemde omgeving:

In een vreemde omgeving is Hunter angstig. Het is niet altijd duidelijk waar hij ineens angstig voor is. Hunter krijgt dan vluchtgedrag en wil alleen maar naar huis.

Gedrag aan de lijn:

Hunter loopt redelijk netjes aan de lijn. Tenzij hij angstig wordt, dan trekt hij flink omdat hij naar huis wil. Reageert dan niet op toespreken, is niet bereikbaar.

Gedrag tijdens het loslopen:

Hunter is op zijn gelukkigst als hij los in het bos kan rennen. Hij voelt zich dan vrij en gaat lekker op ontdekking uit. Blijft de baas wel goed in de gaten houden en zal nooit te ver weg van je vandaan gaan. Hij zoekt vaak een stok waar hij dan mee gaat rondlopen. Af en toe komt hij dan even brengen om te gooien.
Hunter reageert goed op het woordje wachten, bij bv oversteken. Als je dan de stok even overneemt loopt hij netjes naast.

Gedrag naar andere honden:

Hunter is thuis opgegroeid met een Yorkshire terriër. Dit gaat goed. Wil soms stoeien, maar is wat lomp. Hunter stoeit met zijn poten.
Hunter is meer gericht op mensen dan op honden. Contact maken met andere honden tijdens de wandeling hoeft voor hem niet zo. Als hij losloopt is hij voornamelijk bezig met lekker vrij rondlopen, zijn stok en zijn baas. Als hij andere honden tegenkomt zal hij deze dan ook negeren. Als een hond zijn stok probeert af te pakken dan waarschuwt hij de andere hond door middel van een grom of blaf. Aan de lijn kan hij gaan blaffen naar een vreemde hond.

Gedrag naar katten:

In huis negeert hij de katten. Buitenhuis in principe ook. Maar daar is soms wel de verleiding om er achteraan te willen. Na een waarschuwing laat hij ze meestal wel met rust.

Gedrag naar kinderen:

Aangezien Hunter een angstige hond is ben ik erg voorzichtig met kinderen. Deze maken toch vaak onverwachte bewegingen.

Gedrag naar onbekende mensen:

Vreemde kunnen hem in eerste instantie beter negeren. Hem niet aankijken. Net doen of hij er niet is. Hij komt dan vanzelf als hij zich zeker genoeg voelt. Als je eenmaal bekend voor hem bent is het een echte lieverd.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Hunter zit in de bench als er niemand thuis is of in de nachten. Vindt dit ook geen probleem.
Bij het weggaan gaat hij zelf al in de bench zitten.

Gedrag in de auto:

Hunter gaat graag in de auto. Is dan in eerste instantie opgewonden. Lange ritten gaan ook goed. Maar zal niet echt uit zichzelf gaan liggen. Meestal staat hij leunend tegen de achterbank in de kofferbak rond te kijken.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Hunter stoeit graag met mijn jongste zoon. Hunter is gewend met iets in zijn bek te stoeien. Hij gromt/bromt dan wel tijdens het spel, maar dit is zijn manier van spelen.
Verder knaagt hij graag op zijn kong. Deze gebruikt hij om zijn angst/overprikkeling te laten zakken.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Hunter is een angstige hond. In huis is het goed. Is hij tevreden en een echte vriend.
Buiten is het lastig. Hunter is snel angstig, bij geluiden, geuren. Voor ons niet altijd duidelijk waar de angst voor is.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 05-08-2020
Woonplaats eigenaar: Flevoland, Almere
Reden van herplaatsing: Na lang nadenken, meerdere cursussen en gedragstrainingen blijven we er tegen aan lopen dat mijn omgeving te druk is voor Hunter. Wij wonen in een drukke wijk, waar er altijd drukte is. Het is elke keer een zoektocht naar het beste moment om Hunter uit te laten. Dat is nu vroeg in de ochtend, rond half 7 en in de avond na 21 uur. Gevolg is dat Hunter bijna niet uit gaat.
Het uitlaten levert inmiddels ook voor mijn gezinsleden en mij zoveel spanning op, dat het gewoon zielig is voor Hunter.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Nee
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Nee
Naam: Hunter
Ras: Rottweiler x Herder
Schofthoogte/Gewicht: 60 cm / 35 kilo
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 17-09-2015
Laatste inenting: 15-12-2017
Titerbepaling geldig tot:
Verzekering:
Medische problemen: Nee
Speciaal voer: Hunter krijgt bij ons compleet vers vlees voeding van Kivo.
Medicatie: nee
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Nee
Heeft een tuin nodig: Ja