Boeddha (Gereserveerd)

Bemiddeling type 1

Gedrag in huis:

Als wij binnenkomen is Boeddha heel blij en komt hij het liefst even knuffelen. Als we gesetteld zijn gaat hij meestal rustig zelf ergens liggen. Het liefst in een straaltje zon dat tussen de rolgordijnen heen straalt. Afhankelijk van hoe dik zijn vacht is, komt hij ook graag bij je liggen. Meestal in de eerste weken na het trimmen komt hij extra tegen ons aan liggen. Hij geeft zelf aan of hij behoefte heeft aan aandacht. Als hij ergens rustig ligt dan wil hij ook liever met rust gelaten worden.
Hij is altijd in voor een speelkwartiertje wanneer je zijn speeltje gooit. Boeddha is alert en reageert wanneer er iemand voor de deur staat. De ene keer gaat hij bij de deur staan en soms blaft hij er ook bij.
Wij hebben niet het idee dat Boeddha veel beweging nodig heeft om voldaan te raken. Grappig feit is dat wanneer het regent, hij er weinig zin in heeft en snel zijn behoeftes doet.
Als je richting zijn etensbak loopt, dan wil hij dat wel eens gaan beschermen door er voor te gaan staan.

Gedrag in een vreemde omgeving:

In een vreemde omgeving is Boeddha erg nieuwsgierig en laten wij hem meestal zijn gang even gaan alvorens hij een plekje zoekt om te gaan liggen. Of iemand om mee te spelen.

Gedrag aan de lijn:

Aan de lijn luistert Boeddha in principe redelijk. Hij is altijd aan het snuffelen en ontdekken.

Gedrag tijdens het loslopen:

Alleen in het bos en op het strand waar geen auto's en dergelijke komen, laten wij hem loslopen. Hij vindt dat natuurlijk geweldig en gaat op verkenning. Hij houdt ons wel altijd in de gaten. In het bos spelen we dan verstoppertje met hem. Wanneer hij een stuk voor ons uit loopt, gaan we achter een boom staan en roepen we 'doei Boeddha'. Hij komt dan snel terug rennen, zoekt ons op en is weer helemaal blij dat hij ons heeft gevonden.

Gedrag naar andere honden:

Als hij binnenshuis een hond leuk vind, is hij er zeker voor in om even te spelen. Wanneer hij het niet leuk vind, zoekt hij een plekje en wil hij ook met rust gelaten worden.
Buitenshuis gaat het soms goed en soms niet. Volgens de gedragstherapeute is hij wat angstig en daarom valt hij uit tegen sommige honden die dan te dichtbij komen. Het verwarrende is dat Boeddha per se naar de hond toe wil als hij een hond ziet en is daar dan ook op gefixeerd. Eenmaal dichtbij is het wisselend hoe hij reageert. De ene keer zal hij snuffelen en gaan spelen, een andere keer kan zijn gedrag omslaan en dan valt hij uit naar ze. Het is voor ons moeilijk om te voorspellen wat zijn reactie zal zijn.

Gedrag naar katten:

Hij vindt katten heel interessant en wil er vaak naartoe. Vanwege het onvoorspelbare gedrag van de katten houden wij hem dan wel op afstand.

Gedrag naar kinderen:

Boeddha reageert goed op kinderen in onze buurt die ooit weleens langskomen. Maar bij ons thuis botert het niet tussen hem en ons zoontje van bijna 1,5 jaar. Boeddha voelt zich constant bedreigd door hem en wordt daarbij ook agressief. Volgens de gedragstherapeute vertoont hij dit gedrag thuis omdat het binnen zijn roedel gebeurt. Conclusie daarin is dat wij hem niet willen herplaatsen bij mensen met kinderen, een kinderwens of mensen die oppassen op kleine kinderen.

Gedrag naar onbekende mensen:

Boeddha is heel sociaal naar andere mensen toe en krijgt graag aandacht van iedereen die hij tegenkomt.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Boeddha is gewend alleen te zijn en gaat dan slapen. Zelfs wanneer hij iets krijgt wat hij heel lekker vind, bewaart hij dit tot wanneer wij terug zijn.

Gedrag in de auto:

In de auto gaat hij rustig op de daarvoor bestemde mat op de achterbank liggen.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Boeddha vind het, hoe verrassend, leuk om iets lekkers te krijgen. Hij vindt het leuk als er iemand binnen komt en vraagt dan graag om aandacht van die mensen. Hij vind het leuk om naar het bos of naar het strand te gaan. Ook gaat hij graag mee de tuin in om daar rustig te gaan liggen.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Boeddha heeft moeite zich te gedragen tegen onze zoon van bijna 1,5. Hij ziet hem echt als een bedreiging en blaft ook heel agressief naar hem. Dit is ook het enige wat niet goed te trainen is, volgens de gedragstherapeute. Boeddha vertoont bezitterig gedrag bij bijvoorbeeld zijn eten of zijn mand. Hij laat dan grommend weten dat het van hem is. Boeddha houd je niet voor de gek door de ontwormingspil in een lekkere verpakking te stoppen. Hij eet de worst/kaas/pindakaas/kip etc er vakkundig omheen weg en het is dan ook nodig om deze pil zelf achterin zijn keel te leggen.

Status herplaatsing: Op 08-08-2020 staat er een afspraak gepland met een geïnteresseerde.
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: De reden is, hoe pijnlijk het ook gaat zijn, dat Boeddha zich bedreigt voelt door ons zoontje en we er een dagtaak aan hebben om ze gescheiden te houden. Boeddha vertoont hierin zodanig agressief gedrag dat wij bang zijn dat hij ons zoontje wellicht iets aandoet. Wij hebben een gedragstherapeute ingeschakeld om wellicht een en ander te kunnen veranderen en verbeteren. Maar haar conclusie is datgene dat wij eigenlijk al dachten, dat Boeddha beter af zal zijn bij een ander baasje. We zien Boeddha constant alert en gestrest wat voor onze zoon en eventueel toekomstige kinderen gevaarlijk is en voor hem zelf ook niet leuk. We willen Boeddha natuurlijk het liefst houden, want je neemt geen hond om hem vervolgens weg te doen. Maar verstand is op dit moment belangrijker dan de emoties die erbij komen kijken.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Boeddha
Ras: Lhasa apso 3/4, shit-zu 1/4
Schofthoogte/Gewicht: 13,75 kg
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 19-03-2014
Laatste inenting: 01-05-2020
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: -
Medische problemen: Niet dat wij weten. De gedragstherapeute die ons herplaatsing heeft aanbevolen, gaf wel als tip om uit te laten sluiten of hij wellicht iets onder de leden heeft. Echter is Boeddha verschillende keren voor consulten bij de dierenarts geweest en hebben zij altijd aangegeven dat hij gezond en sterk is.
Speciaal voer: Krijgt Royal Canin medium adult voor honden van 11 tot 25 kg.
Medicatie: Niets buiten de maandelijkse pipetten tegen teken, vlooien etc en de driemaandelijkse ontwormingspil.
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Nee
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Niet per se nodig