Diesel

Bemiddeling type 1

Gedrag in huis:

Lieve hond die erg van aandacht houdt. Binnen huis is een aai en aandacht het enige wat hij wil. Diesel is echt een slungel, dit houdt ook in dat hij soms lomp kan zijn. Past erg op met niks van de salontafel af te slaan met zijn staart maar iets eetbaars zal hij meestal wel proberen te pakken als je er niet bij bent.
Diesel is erg waaks en reageert door te blaffen op hetgeen wat er buiten gebeurd en let op wie er buiten is.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Heel nieuwsgierig en zal pas na flink onderzoek weer rustig een plekje zoeken om te gaan liggen. Op het terras wil hij het liefste naar iedereen toe.

Gedrag aan de lijn:

Aan het begin van een wandeling kan hij uit enthousiasme wat trekken, maar niet buitensporig. Hij snuffelt graag aan van alles wat je tegenkomt.

Gedrag tijdens het loslopen:

Hij blijft redelijk bij je in de buurt vooral als je een balletje hebt, dit is echt zijn grootste obsessie en zal dan ook nergens anders oog voor hebben. Ik loop in het bos en park gewoon los met hem. Honden vindt hij vaak wel leuk om op af te gaan om te snuffelen en spelen maar is dit ook vrij snel weer beu. Op herdershonden kan hij soms wat angstig reageren.

Gedrag naar andere honden:

Diesel is een erg geduldig en onderdanige hond die veel accepteert tot hij er echt klaar mee is dan zal hij wel van zich afsnauwen maar daar blijft het ook bij. Hij wil dan gewoon met rust gelaten worden. Buitenhuis zal hij alleen fel reageren op andere honden als er fel of gemeen tegen hem wordt gedaan, dan verdedigd hij zichzelf en jou wel.

Gedrag naar katten:

Met mijn kat gaat het inmiddels perfect. De kat is overigens wel de baas in huis. Hij moest in het begin niks van Diesel weten maar zijn aan elkaar gewend. Mijn voorkeur gaat echter uit naar een adres zonder katten omdat er toch vaak een lange gewenningsperiode aan vooraf gaat voordat het goed gaat.
Katten buiten wil hij graag achteraan zitten maar doet ze niks.

Gedrag naar kinderen:

Met kinderen is hij erg voorzichtig en kijkt goed uit of hij niet te lomp is. Als ze huilen wil hij vaak helpen en komt troosten.

Gedrag naar onbekende mensen:

Als er mensen binnenkomen is hij even erg enthousiast maar wijs hem duidelijk naar zijn plaats dan gaat het snel weer over en komt hij weer tot rust.
Mensen die heel bang zijn of extreem nerveus kan hij grommend op reageren omdat hij dit gedrag als gevaarlijk beschouwd. Mijn stiefmoeder is doodsbang voor honden en daardoor reageert hij erg grommend op haar. Ook op straat een keer gehad met een erg verwarde jongen die heel nerveus en opgefokt over straat liep.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Hij kan heel goed alleen zijn maar is dit natuurlijk liever niet. Als hij niet in de bench zit zal hij alleen zeker weten proberen lekker plaats te nemen op de bank zodra je de deur uit gaat. Slopen heeft hij als jonge hond wel gedaan maar is al jaren niet meer gebeurd.

Gedrag in de auto:

Hij vindt het erg leuk in de auto. Springt ook zo de auto in. Hij weet dan dat er een lekkere wandeling aan zit te komen meestal. Na een tijdje rondkijken buiten gaat hij uiteindelijk vaak wel lekker rustig liggen slapen.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Achter balletjes aanrennen tot hij niet meer kan. Houd dit wel in de gaten want hij gaat erg ver over zijn eigen grenzen heen als hij eenmaal bezig is. Zwemmen vindt hij ook erg leuk. Lekker het water in plonsen! Echter wel alleen voor een bal. Deze zal hij zelfs onder water proberen te zoeken als die kwijt is.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Als je op hem af duikt en hard schreeuwt deinst hij terug op zijn plek. Hier wordt hij onzeker van (niet doen dus!). Hij is erg gevoelig voor de sfeer. Hij wordt echt trillerig als er heftige ruzie is in huis.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 07-08-2020
Woonplaats eigenaar: Gelderland, Nijmegen
Reden van herplaatsing: De eigenaar heeft aangegeven de reden van herplaatsing privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Nee
Gechipt: Nee
Chip staat goed geregistreerd: Nee
Naam: Diesel
Ras: Pittbul x Cane Corso
Schofthoogte/Gewicht: 55 cm / +/- 30 kg
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 01-09-2012
Laatste inenting: 09-2012
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: -
Medische problemen: -
Speciaal voer: -
Medicatie: -
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Ja