Jurre (Gereserveerd)

Bemiddeling type 1

Gereserveerd i.v.m. meerdere belangstellenden voor Jurre. Iedereen die een bel afspraak heeft staan zal worden gebeld, daarna worden alle geïnteresseerden voorgelegd bij de eigenaar.
Het is vanaf nu (02-08-2020 - 10.45 uur) niet meer mogelijk om een bel afspraak aan te vragen voor Jurre.

Gedrag in huis:

Als er geen vertier is scharrelt Jurre wat rond en gaat slapen. Als er wat te beleven is, is hij enthousiast en nieuwsgierig en zal dan minder snel zijn rust pakken.
Hij vindt het fijn om af en toe tegen je aan te liggen maar na een tijdje zoekt Jurre zijn eigen plek.
Regelmatig staat hij hier voor het raam te kijken naar wie er voorbij komt. Bij sommige mensen of dieren laat hij zich even horen door kort maar hard te blaffen. Ook als de deurbel gaat slaat Jurre aan.
Als er te lang geen vertier is geweest zal Jurre zich gaan vervelen en gaat hij op zoek naar kattenkwaad. Hij komt dan wel eens aanzetten met een schoen waarmee hij aangeeft dat hij wat vertier wil hebben. Reageer je hier niet op dan heb je kans dat hij een hapje uit je schoen neemt.
Ook zijn deken krijgt het regelmatig te verduren. Een hondenmand is (nog) niet aan hem besteedt. Hij heeft nog niet goed begrepen dat die zijn om lekker op te liggen.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Jurre is dan in het begin wat druk en wil alles ontdekken.

Gedrag aan de lijn:

Tot een aantal maanden geleden liep Jurre keurig naast. Nu hij wat groter en sterker is geworden vindt hij dat wat lastiger. Tijdens de gewone looprondes loopt Jurre nu met een gentle leader. Dit gaat prima. Wij zien dit als een tijdelijke oplossing en oefenen d.m.v. belonen dat hij weer netjes naast gaat lopen met een gewone halsband of evt. tuigje.
* HHIN raadt het gebruik van een Gentle leader af.

Gedrag tijdens het loslopen:

Loslopen gaat prima. Hij gaat wel eens wat verder van mij weg als ik zou willen maar hij komt altijd keurig terug. Zeker als ik iets lekkers bij me heb. In een gebied waar je niet mag loslopen loopt Jurre met een lange lijn (15 meter) Dit gaat ook goed. Af en toe even opletten dat de lijn niet om je eigen benen is gewikkeld maar verder goed te doen. Jurre zoekt graag vertier. Als hij een andere hond of een plas water tegenkomt gaat hij erop af.
Wel moet je er alert op zijn als er herten of schapen in de buurt zijn. Jurre is in het bezit van een redelijk sterk jachtinstinct. Dan gooit hij zijn neus in de lucht en kan het echt niet weerstaan om achter die geur aan te gaan. Het mooiste zou zijn als hij een soort jachttraining zou krijgen. Zoekspelletjes vindt hij dan ook geweldig. Of gewoon een paar brokjes in de tuin gooien. Op het commando “zoek” gaat hij dan ook los.

Gedrag naar andere honden:

Als we tijdens het uitlaten een andere hond tegenkomen is Jurre meestal wel nieuwsgierig. Er wordt even gesnuffeld en dan is het goed. Tijdens het loslopen zoekt Jurre graag andere honden op om te spelen. Hij kan met bijna alle honden goed opschieten.

Gedrag naar katten:

Jurre vindt ze reuze interessant. Hij gaat er dan ook vanuit dat die katten het net zo leuk vinden als hij om te ravotten. Dat is meestal niet het geval. Als de kat er dan ook nog vandoor gaat vindt Jurre het eigenlijk nog leuker worden. Geen idee of hij dus echt een positieve relatie op kan bouwen met een kat? Onze kat krijgt wel eens een knuffel maar het volgende moment moet onze kat rennen voor zijn leven.

Gedrag naar kinderen:

Jurre is hier opgegroeid met 2 pubers. Dit gaat goed. Met kleine kinderen is Jurre vaak te lomp en te sterk. Hij springt nog wel eens tegen ze aan. Hij kent het begrip “laag” echter prima maar kan zich vaak nog niet bedwingen. Met een beetje geluk krijg je dan ook nog een natte lebber in je gezicht. Vooral voor kleine kinderen is dit best een beetje eng. Jurre heeft geen ervaring met hele jonge kinderen. Ik heb dan ook geen idee hoe hij zich dan zal gedragen.

Gedrag naar onbekende mensen:

Meestal enthousiast. Hij springt dan graag tegen mensen op. Dit proberen wij af te leren maar dat is nog moeilijk.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Mede door Corona is Jurre niet vaak alleen. Hij is gewend geraakt dat er meestal wel iemand thuis is.
Jurre kan prima een dagdeel alleen zijn. Hij zit dan wel in een grote bench. Hier slaapt hij ’s nachts ook in. Dit vindt hij prima. Als Jurre een hele dag alleen is gaat hij altijd naar de oppas.

Gedrag in de auto:

Jurre kan prima mee in de auto. Bij ons zit hij achterin in een bench.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Lange wandelingen maken, spelen met andere honden, achter een balletje aanrennen (hij komt hem alleen niet altijd terugbrengen), zoekspelletjes, eten.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Jurre is erg gericht op eten, ook zaken die minder eetbaar zijn zoals bv de keutels uit de kattenbak. Sokken moet je goed opruimen want ook die vindt hij erg lekker.
Ook lijkt Jurre moeite te hebben met mensen die angstig zijn voor honden. Jurre kan zich hier onzeker door voelen en reageren met een grom.
Jurre is een geweldige leuke, lieve maar ook intense hond. Hij is nog jong en kan erg actief zijn. Hij is zeker geen hond voor beginners of mensen die alleen kleine hondjes zijn gewend.

Status herplaatsing: Gereserveerd i.v.m. meerdere belangstellenden voor Jurre. Iedereen die een bel afspraak heeft staan zal worden gebeld, daarna worden alle geïnteresseerden voorgelegd bij de eigenaar. Het is vanaf nu (02-08-2020 - 10.45 uur) niet meer mogelijk om een bel afspraak aan te vragen voor Jurre.
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: De eigenaar heeft aangegeven de reden van herplaatsing privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Jurre
Ras: Labrador Retriever (zilverkleurig)
Schofthoogte/Gewicht: 33 kilo
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 30-05-2019
Laatste inenting: 01-05-2020
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: Petplan, is eventueel over te nemen.
Medische problemen: -
Speciaal voer: -
Medicatie: -
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Beetje
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Ja