Kennismakingsgesprek

Een kennismakingsgesprek is bedoeld om alvast kennis met elkaar te maken.

Wij zijn uiteraard erg benieuwd naar u en uw situatie, wat voor ervaringen u tot nu toe hebt opgedaan met honden en naar wat voor hond u op zoek bent. Er zullen aantekeningen worden gemaakt van het telefoongesprek en deze informatie zal voortaan ook meegenomen worden wanneer u belangstelling toont in een hond.

Mocht u zelf nog verdere vragen hebben aan ons, dan kunt u deze vragen stellen tijdens het telefoongesprek.

 WhatsApp Image 2018 05 01 at 18.35.52

Gesprek aanvragen

U kunt op de volgende manier een (kennismakings)gesprek aanvragen:
Log in met uw inlogcodes -> Klik in de menubalk op "Agenda" -> Kies een tijdstip uit -> Vul de gegevens in en plan de afspraak.

* Een kennismakingsgesprek is alleen aan te vragen wanneer u staat ingeschreven bij HHIN. 

 WhatsApp Image 2018 05 01 at 18.05.17 Een goede match! Dat is wat wij willen. 

Bij het zien van een leuke hond zijn wij mensen vaak geneigd om erg enthousiast te worden en gaan daardoor door een roze bril te kijken. We lezen vooral de positieve kanten en zien daarbij soms wat minder goed de mindere kanten van de hond. Daarom is het belangrijk om altijd even een stapje terug te doen: Is dit de hond die bij mijn situatie past? Kan de hond voldoen aan de wensen die ik heb? En kan ik de hond bieden wat de hond nodig heeft? 


Wij zoeken niet naar de persoon met de grootste tuin, de meeste tijd of de meeste ervaring. Er wordt ook geen voorrang gegeven aan mensen die als eerste reageren of al langer in het systeem staan. Wij zoeken naar de juiste match, want dat is tenslotte het belangrijkste.

Een voorbeeld: 
Amanda is 40 jaar, is vrijwel altijd thuis en woont samen met haar 2-jarige hond in een huis met een tuin. In het verleden heeft ze verschillende getraumatiseerde honden gehad. Aan ervaring dus geen gebrek. 
Nu reageert Amanda op een hond met een ernstig trauma. Door dit trauma raakt de hond in blinde paniek bij het zien van een andere hond. Zodra de hond in contact komt met een andere hond, zal hij de hond bijten. 
In deze zullen wij dan ook niet meegaan in Amanda haar wens om deze hond over te nemen. Het trauma van de hond is dermate groot dat het een te grote stap zal zijn om de hond bij een andere hond te plaatsen. Tevens zal het risico op verwondingen bij de andere hond te groot worden. 
Ons advies aan Amanda: Benut de ervaring die je hebt met honden door op een hond te reageren die goed met andere honden kan, maar wellicht een trauma heeft op een ander gebied (bijvoorbeeld een hond die niet goed met kinderen kan). Zo kan ze de hond in een rustig tempo begeleiden om van de angsten af te komen zonder dat haar eigen hond er onder hoeft te lijden. Kortom; een aanvulling zijn voor elkaar. 


WhatsApp Image 2018 05 01 at 18.45.22 

 

27971805 1825437817527691 869953850345157545 n  Plan gerust nog een gesprek in als u daar behoefte aan hebt!

Ook na het kennismakingsgesprek mag u altijd een bel afspraak aanvragen via de website.


 Terug naar de werkwijze