Werkwijze hond aanmelden

Waarom kiezen voor HHIN?:

 • De hond verblijft bij u thuis.
 • U heeft ten alle tijden de eindbeslissing over waar uw hond naartoe gaat.
 • Er wordt zorgvuldig omgegaan met uw privacy.
 • Groot bereik waardoor een snelle (én zorgvuldige) herplaatsing vaak mogelijk is.
 • Persoonlijke begeleiding van een hondengedragstherapeut.
 • U kunt ten alle tijden contact opnemen met ons voor adviezen en tips.
 • Het is vele malen veiliger dan Marktplaats!

 

shutterstock 93891658

De gedachtegang van HHIN

Het kan iedereen overkomen dat ze in een situatie terechtkomen waarbij ze genoodzaakt zijn om voor hun hond een nieuw adres te zoeken. Je wilt natuurlijk alleen maar het beste voor je viervoeter en wilt hem zoveel mogelijk stress besparen. Hoe minder tussenstappen er zijn, hoe beter.

Voor de meeste eigenaren is het de eerste keer dat ze hun hond moeten herplaatsen. We vinden het daarom extra belangrijk om mensen begeleiding te bieden tijdens dit proces, zodat de herplaatsing succesvol en zonder problemen verloopt.

We hebben ervaren dat persoonlijk contact met de bemiddelaar als zeer prettig ervaren wordt. En dat maakt herplaatsing via HHIN zo bijzonder. Na een aanmelding nemen we telefonisch contact met u op om de aanmelding te bespreken. Daarnaast zullen wij u tijdens het gehele herplaatsing proces zo goed mogelijk proberen te begeleiden.

 

shutterstock 253073653Snelle herplaatsing is vaak mogelijk

In de meeste gevallen komen er binnen de eerste 1 tot 14 dag(en) na de aanmelding al serieuze reacties.
Doordat we een groot en divers bestand hebben met mensen die actief op zoek zijn naar een hond, is het zeker geen uitzondering dat er al snel reacties komen na een aanmelding. Natuurlijk geldt dit niet voor alle honden die aangemeld worden. Honden met een grote(re) "rugzak" zullen gemiddeld wat langer op de website staan, maar ook deze honden vinden doorgaans een goed nieuw adres.

Maar vooral het belangrijkste: We werken zorgvuldig

Want wat heb je aan een snelle herplaatsing als je een paar dagen later een telefoontje krijgt dat het niet goed gaat op het nieuwe adres en de hond weer terug moet?

Daar komt onze persoonlijke en professionele begeleiding om de hoek kijken. De herplaatsing wordt begeleid door een gediplomeerd hondengedragsdeskundige aangesloten bij de PDTE en er vindt op regelmatige basis bijscholing plaats op het gebied van hondengedrag en gezondheid.

En bovendien: Veilig!

Om de veiligheid van de honden zo goed mogelijk te waarborgen hebben wij een aantal maatregelen genomen:

 • Alleen de mensen die bij ons in het systeem staan kunnen reageren op de honden die via de site een nieuw adres zoeken. Dit kunnen ze doen door het registratieformulier op de site in te vullen. Voor dit formulier wordt eenmalig inschrifjgeld voor gevraagd. Hiermee bouwen wij een drempel in voor de mensen om te reageren en voorkomen wij impulsreacties waardoor de hond uiteindelijk weer opnieuw herplaatst zal moeten worden.
 • We houden alles wat er gebeurd op de website in de gaten. We controleren alle nieuwe aanmelding waardoor we het direct zien als er een verdachte aanmelding binnenkomt.

 

Kosten inschrijving:

   Bemiddeling type 1 Bemiddeling type 2
 Eerste contact met geïnteresseerden verloopt via:  HHIN Uzelf
 Inschrijfkosten:  Eenmalig € 40,00 Eenmalig € 10,00

 • Na inschrijving nemen wij telefonisch contact met u op om de aanmelding te bespreken.
 • Tijdens het gehele herplaatsing proces beiden bij persoonlijke begeleiding aan.
 • Bemiddeling type 1: Wij zullen de eerste telefoongesprekken met geïnteresseerden voor u voeren om zo alvast een eerste filtering te maken.
 • Bemiddeling type 2: Bij belangstelling krijgt u de informatie over de geïnteresseerden direct doorgestuurd via de mail.
 • Uw contactgegevens blijven privé tot aan het moment dat u ons toestemming geeft om een geïnteresseerde uw contactgegevens door te geven.
 • U heeft altijd zelf de eind beslissing over waar uw hond geplaatst wordt.

Voorwaarden aanmelding HHIN:

Wij hebben er voor gekozen om alleen te helpen bij het vinden van een nieuw adres voor Nederlandse honden. Onder Nederlandse honden verstaan wij honden die in Nederland zijn geboren en tevens in Nederland verblijven. Wanneer uw hond niet voldoet aan deze voorwaarden is het niet mogelijk om uw hond aan te melden bij HHIN.

We gaan er vanuit dat mensen die hun hond bij ons aanmelden dit doen omdat zij graag op een zo veilig en zorgvuldig mogelijke manier op zoek willen gaan naar een nieuw adres voor hun hond. Wanneer u ervoor kiest om via HHIN op zoek te gaan naar een goed nieuw adres voor uw hond zullen wij ons uiterste best doen om voor u en uw hond.
Mensen die hun hond graag z.s.m. herplaatst zien hebben ongeacht of dit nu bij een passend adres is of niet en daarbij de hond op alle mogelijke websites plaatsen om zo de kans op een snelle plaatsing te vergroten vallen niet binnen ons plaatje. Wanneer u uw hond aanmeld bij HHIN is het helaas niet toegestaan om de hond op andere websites te plaatsen. In overleg kunnen we hierop uiteraard uitzonderingen maken, bijvoorbeeld als uw hondentrainer zijn/haar netwerk gebruikt om samen met u een ander adres te vinden voor uw hond.

Facebook:

Het is een hele stap om tot de beslissing te komen om een nieuw adres te zoeken voor uw hond. Er heerst vaa onbegrip vanuit de mensen in uw omgeving. Op Facebook hebben wij een aparte privé groep aangemaakt voor de personen die zijn of haar hond hebben aangemeld. Alleen de personen die de hond in het verleden hebben aangemaakt worden toegelaten, voor alle overige personen is het niet mogelijk om te zien wat er wordt geschreven binnen de groep.

Meer informatie:

Wanneer u graag uitgebreidere informatie zou willen ontvangen over onze procedure dan bespreken wij dit graag met u tijdens een telefoongesprek. Via de mail kunt u een bel afspraak met ons aanvragen.


Meld uw hond nu aan