Werkwijze hond aanmelden

Waarom kiezen voor HHIN?:

  • De hond verblijft bij u thuis.
  • U beslist zelf waar de hond naartoe gaat.
  • Er wordt zorgvuldig omgegaan met uw privacy.
  • Persoonlijke begeleiding van een hondengedragstherapeut.
  • U kunt ten alle tijden contact opnemen met ons voor adviezen en tips.
  • Het is vele malen veiliger dan Marktplaats!
  • Groot bereik waardoor een snelle herplaatsing vaak mogelijk is.
  • Eenmalige lage inschrijfkosten.

 

HHIN biedt professionele begeleiding gedurende het gehele herplaatsingsproces

Steeds meer asielen in Nederland raken overvol en steeds meer asielen moeten het doen zonder subsidies. Zou het niet mooi zijn als we zouden kunnen voorkomen dat een hond eerst naar het asiel moet voordat ze een nieuw adres vinden? 

Vanuit deze gedachtegang zijn we verder gaan denken; waarom doen mensen afstand van hun hond, wat vinden mensen belangrijk en bestaat er al een herplaatsing site die aan deze wensen voldoet?
We hebben ervaren dat persoonlijk contact met de bemiddelaar, de persoon die u helpt bij het zoeken van een nieuw adres voor uw hond, als zeer prettig ervaren wordt. Met de ervaringen die wij gaandeweg hebben opgedaan, streven wij er naar de herplaatsing zo min mogelijk stressvol voor de hond én de eigenaren eigenaren te laten verlopen.

Hieronder zal er een uitgebreide omschrijving gegeven worden over onze werkwijze en wat u kunt verwachten wanneer u gebruik maakt van onze bemiddeling. 

Groot bereik waardoor een snelle herplaatsing vaak mogelijk is

Herplaatsing honden in Nederland is een veel bezochte site. De site scoort ook hoog in Google waardoor wij goed vindbaar zijn voor de mensen die op zoek zijn naar een herplaatsing hond. Daarnaast hebben we een groot bereik via Facebook, namelijk van zo'n 20.000+ mensen. 

Bij HHIN staan er veel mensen geregistreerd die bewust op zoek zijn naar een herplaatsing hond. Deze mensen krijgen van ons een mail toegestuurd zodra er een nieuwe hond op de site is komen te staan. Hiermee vergroten wij de herplaatsingskans van de hond en tevens zorgen wij ervoor dat hierdoor de honden sneller een nieuw adres vinden.

Veilig!

Het is vele malen veiliger om uw hond via HHIN te herplaatsen dan bijvoorbeeld via Marktplaats. Om de veiligheid van de honden zo goed mogelijk te waarborgen hebben wij namelijk een aantal maatregelen genomen, hieronder zullen wij de twee belangrijkste maatregelen benoemen:

  • Alleen de mensen die bij ons in het systeem staan kunnen reageren op de honden die via de site een nieuw adres zoeken. Dit kunnen ze doen door het registratieformulier op de site in te vullen. Voor dit formulier wordt eenmalig een vergoeding van 20 euro gevraagd. Hiermee bouwen wij een drempel in voor de mensen om te reageren en voorkomen wij impulsreacties waardoor de hond uiteindelijk weer opnieuw herplaatst zal moeten worden.
  • Er worden door ons geen uitspraken gedaan over de eventuele vergoedingen die voor de honden gevraagd worden. Voordat mensen zich aanmelden bij ons in het systeem hebben zij geen enkel idee óf en hoeveel kosten er eventueel nog aan de herplaatsing verbonden kunnen zijn. Dit wordt uiteraard wel besproken met serieus geïnteresseerde mensen die bij ons in het systeem staan. Hiermee voorkomen wij dat mensen met de verkeerde bedoeling (denk aan doorverkoop van de honden) zullen reageren.

Er wordt zorgvuldig omgegaan met uw privacy:

Er wordt door ons zorgvuldig omgegaan met uw contact gegevens. Uw persoonlijke contactgegevens zullen dan ook nooit openbaar op de site worden geplaatst. Wanneer iemand belangstelling heeft in uw hond leggen wij de situatie van de geïnteresseerde aan u voor. Wij zullen uw contactgegevens pas doorgeven aan de geïnteresseerde wanneer u ons hier toestemming voor hebt gegeven. 

De hond verblijft bij u thuis:

Wanneer een hond naar een nieuwe omgeving moet kan dit als stressvol ervaren worden door de hond. De ene hond heeft hier meer last van dan de ander. Wij vinden het belangrijk dat een hond niet onnodig vaak hoeft te verhuizen. Er wordt door ons dan ook geen gebruik gemaakt van opvangen. In de periode dat er een nieuw adres gezocht wordt voor de hond, verblijft de hond bij u (de eigenaren) thuis. Doordat de hond niet vaker dan nodig naar een ander adres heeft moeten verhuizen, heeft de hond minder last van stress en zal de hond een eerlijkere kans krijgen op het nieuwe adres.

 

Hoe gaat een inschrijving te werk?:

U kunt een advertentie aanmaken door het aanmeldformulier op de site in te vullen. 

Op het formulier vragen wij uitgebreid naar het gedrag van uw hond. Hoe beter u een omschrijving geeft van de hond, hoe beter wij een inschatting kunnen maken van hem/haar. Daarnaast geeft het voor de mensen die eventueel interesse hebben in de hond ook een vertrouwelijker gevoel als u een zeer uitgebreide omschrijving hebt gegeven. Wanneer wij vinden dat de tekst verbeterd kan worden, zullen wij dit aangeven bij u. 
Onderaan het formulier kunt u foto's van de hond uploaden. Zodra u alles hebt ingevuld en de foto's hebt toegevoegd kunt u klikken op "Verzenden en overgaan tot de betaling". Zodra de betaling voldaan is zullen wij aan de slag gaan met de aanmelding en zullen ook nog telefonisch contact met u opnemen om de aanmelding te bespreken. 
Wij streven er naar om binnen 24 uur de advertentie online te hebben staan. Deze 24 uur gaan in vanaf het moment dat wij alles goed hebben ontvangen. 

* Let op! Wij hebben er voor gekozen om alleen te helpen bij het vinden van een nieuw adres voor Nederlandse honden. Onder Nederlandse honden verstaan wij honden die in Nederland zijn geboren en tevens in Nederland verblijven. Wanneer uw hond niet voldoet aan deze voorwaarden is het niet mogelijk om uw hond aan te melden bij HHIN.

Kosten:

U heeft via HHIN twee opties waar u uit kunt kiezen:

- Het eerste contact met geïnteresseerden verloopt via HHIN - (Categorie 1).

Wanneer mensen interesse willen tonen hebben ze allereerst contact met HHIN. We gaan vervolgens uitgebreid met de mensen in gesprek om te kijken of het een mogelijke match zou kunnen zijn. Zodra wij denken een geschikte match te hebben gevonden nemen wij contact met u op. De geïnteresseerde zal dan worden voorgelegd aan u. Zij krijgen pas uw contact gegevens door wanneer u daar zelf toestemming voor hebt gegeven.
Kosten: Eenmalig 30,00 euro

- Het eerste contact met geïnteresseerden verloopt via uzelf - (Categorie 2).

Mensen kunnen aangeven bij ons dat zij interesse willen tonen in uw hond. U ontvangt dan van ons via de mail informatie over de geïnteresseerden. Vervolgens kunt u bij ons aangeven of u ook graag in contact zou willen komen met deze mensen. Wanneer dat het geval is ontvangen de geïnteresseerden van ons uw contact gegevens. Zij zullen dan contact met u opnemen waarna u verdere afspraken kan inplannen.
Kosten: Eenmalig 10,00 euro

U beslist zelf waar uw hond geplaatst wordt:

U beslist te allen tijde zelf waar uw hond geplaatst wordt. Wanneer er blijkt dat er geen klik is tussen uw hond en de geïnteresseerden of als u er zelf geen goed gevoel bij de geïnteresseerden hebt, dan kunt u dit aangeven. Wij gaan dan gewoon weer verder op zoek naar een geschikt nieuw adres voor uw hond.

Vergoeding:

Het is mogelijk om een vergoeding te vragen voor uw hond. Hierop staat wel een limiet van 200 euro. Er wordt door ons gekeken of het om een herplaatsingsbedrag gaat. Wanneer wij vinden dat er te veel geld wordt gevraagd voor de hond, dan zullen wij hierover een mail sturen.
Bijvoorbeeld: Een 9 jarige hond wordt aangemeld voor 150 euro. Daarover zullen wij dan een mail sturen dat wij dat een te hoog bedrag vinden voor deze leeftijd. 

Hoe lang duurt een herplaatsing?

Iedere hond en iedere situatie is verschillend. Daarom is het voor ons niet mogelijk om te voorspellen hoe lang een herplaatsing zal gaan duren. Wanneer u een sociale jonge hond heeft, houd er dan rekening mee dat er vaak binnen een dag al vele reacties kunnen komen. Bereid u dan eerst voor op wat er komen gaat, voordat u de hond aanmeldt.

Facebook:

Het is een hele stap om tot de beslissing te komen om een nieuw adres te zoeken voor uw hond. Er is vaak geen begrip vanuit de mensen in uw omgeving. Op Facebook hebben wij een aparte privé groep aangemaakt voor de personen die zijn of haar hond hebben aangemeld. Alleen de personen die de hond in het verleden hebben aangemaakt worden toegelaten, voor alle overige personen is het niet mogelijk om te zien wat er wordt geschreven binnen de groep.

Meer informatie:

Wanneer u graag uitgebreidere informatie zou willen ontvangen over onze procedure dan bespreken wij dit graag met u tijdens een telefoongesprek. Via de mail kunt u een bel afspraak met ons aanvragen.


Meld uw hond nu aan