Werkwijze interesse in hond

Let op! Voordat u kunt reageren op de honden die via de site een nieuw adres zoeken is het van belang dat u allereerst bij ons in het systeem staat geregistreerd.


                                                                                                                                                                                  

Direct aanmelden

 

Herplaatsing honden in Nederland
Herplaatsing hond in Nederland zet zich in voor de Nederlandse honden die wegens omstandigheden niet langer meer bij de huidige eigenaren kunnen verblijven. De eigenaren van de honden hebben onze hulp gevraagd bij het vinden van een goed nieuw adres voor hun hond.

 

shutterstock 92235148
De volgende onderdelen worden besproken in de werkwijze:

 

1. De advertenties op de site
2. De categoriën van de honden
3. Reageren op een hond
4. Inschrijven
5. Vergoeding die gevraagd wordt voor de honden

 

 

1. De advertenties op de site

Wij vinden het belangrijk dat de omschrijvingen van de honden op de site zo uitgebreid mogelijk zijn. Hoe uitgebreider en duidelijker de tekst, hoe beter u voor uzelf kunt nagaan of de hond past bij uw situatie. Het eerste gedeelte van de advertentie bestaat dan ook uit tekst waarin de hond zijn gedrag wordt omschreven. Wanneer er bij de aanmelding van de hond een te korte tekst is geleverd zullen wij vragen om een uitgebreidere tekst voordat de hond op de site wordt geplaatst. 

11
De foto's:

Op de site kunnen maximaal 5 foto's van de hond staan. Voor meer foto's kunt u naar onze Facebook pagina gaan. Daar worden regelmatig nieuwe foto's geplaatst van de honden.


De tabel:

In de tabel staat in het kort alle belangrijke informatie omschreven van de hond. Bovenaan de tabel staat de datum waarop de hond is aangemeld. Wij streven ernaar dat de site zo up to date mogelijk is, dit doen wij door regelmatig te controleren of de hond nog op zoek is naar een nieuw adres door een mail te sturen naar de eigenaren. Onder de datum van de aanmelding is dan ook nog een datum te vinden waarop wij aangeven wanneer wij voor het laatst een bevestiging van de eigenaar hebben gekregen dat de hond nog op zoek is naar een nieuw adres'.

shutterstock 256149367
Algemene informatie:

In het gedeelte "Algemene informatie" staat vermeld of de eigenaar in het bezit is van een paspoort en of de hond is gechipt. Dit wordt ook door ons gecontroleerd. Zodra wij een foto (en dus bewijs) hebben ontvangen van het paspoort zal er bij "Foto paspoort ontvangen" "Ja" komen te staan. Daarnaast controleren wij ook het opgegeven chipnummer. Wanneer deze niet (correct) staat geregistreerd of wanneer wij helemaal geen chipnummer hebben ontvangen van de eigenaar zal er een "Nee" komen te staan bij "Chip staat goed geregistreerd".


Gegevens van de hond:

In het gedeelte "Gegevens van de hond" staat omschreven wat de naam van de hond is, welk ras, het geslacht.. etc. Daarnaast wordt er in het kort weergegeven of de hond met andere honden, katten en kinderen kan. Tevens staat er omschreven of de hond in een flat geplaatst kan worden. De eigenaar mag bij de aanmelding zelf aangeven of zij er voor open staan om de hond in een flat te plaatsen. Wanneer dit niet het geval is zal er bij "Kan in een flat" "Nee" komen te staan. Het is dan niet mogelijk om op de hond te reageren wanneer u wonende bent in een appartement die zich niet bevindt op de begane grond.

 

2. CATEGORIËN HONDEN

Op de pagina van alle honden op de site ziet u dat de honden zijn onderverdeeld in categoriën. Hieronder kort een uitleg.

 

shutterstock 103711649
Honden met spoed:

De eigenaar heeft de hond aangemeld voor een spoed herplaatsing. Hiermee geven ze aan dat ze graag zo snel mogelijk een nieuw adres willen vinden voor hun hond.

Honden zonder spoed:

De eigenaar heeft de hond aangemeld voor een herplaatsing zonder spoed. Hiermee geven ze aan dat ze op zoek zijn naar een nieuw adres voor hun hond, maar dat er verder geen haast bij komt kijken.

Gereserveerd:

Een hond kan om verschillende redenen op gereserveerd staan. Als een hond op gereserveerd staat is het niet mogelijk meer om te reageren. 

Herplaatst:

Dit zijn de honden die herplaatst zijn via de site. Ook op deze honden kunt u niet meer reageren.

 

 

3. Reageren op een hond

Zoals u wellicht al hebt kunnen zien ontbreken de persoonlijke gegevens van de eigenaren op de site. Dit maakt onze bemiddeling dan ook anders dan anderen. Naast dat wij een plek aanbieden om de hond op de site te plaatsen, helpen wij ook persoonlijk bij de bemiddeling. Wanneer u geïnteresseerd bent in een hond op de site dan zal het eerste contact via ons verlopen. Niet alleen de honden eigenaren, maar ook u als geïnteresseerde zal persoonlijk worden begeleid tijdens het gehele proces. Hieronder zullen wij in het kort omschrijven hoe de procedure gaat.

Inschrijven:

Voordat u kunt reageren op de honden die via de site een nieuw adres zoeken is het van belang dat u allereerst bij ons staat ingeschreven. Hierover zullen wij later meer informatie geven. 

Bel afspraak maken:

Nadat u bent ingeschreven bij ons ontvangt u inlogcodes, hiermee kunt u inloggen op de site. Zodra u bent ingelogd kunt u bij de bel afspraken agenda komen. Hieronder ziet u een voorbeeld van hoe zo'n agenda er uit ziet. Zoals u ziet staan er verschillende tijdstippen waarop er een bel afspraak met ons kan worden ingepland. Wanneer er al een bel afspraak met ons staat ingepland door een ander zal de tekst grijs en doorgestreept staan. 

333

Tijdens een bel afspraak kunt u uw interesse aangeven. Op de advertenties van de honden wordt er al zo veel mogelijk informatie gegeven over de hond zodat u een zo goed mogelijk beeld kunt vormen. Echter kan de tekst vaak verschillend gelezen worden. Tijdens het gesprek bespreken we dan ook nogmaals het gedrag van de hond en waar u allemaal rekening mee moet houden. Daarnaast zijn wij uiteraard ook erg benieuwd naar wie u bent en wat u aanspreekt aan de hond. Er zal door ons ook kritisch worden gekeken naar of wij vinden dat u het juiste kunt bieden aan de hond. Sommige honden zijn meer gebaad bij een adres zonder kinderen, maar andere honden zijn juist meer gebaad bij een adres met kinderen. Er staan honden op de site waarbij het van belang is dat de eigenaar voldoende ervaring heeft met honden, deze honden zullen dan ook niet geplaatst worden bij mensen die voor het eerst beginnen aan honden. Het gebeurd zelden dat wij mensen "weigeren", maar het kan voorkomen dat na overleg er besloten wordt dat de hond waar u op reageert niet helemaal bij uw situatie past. We zijn er van overtuigt dat voor iedereen een geschikte hond te vinden is.  

shutterstock 140745739

Uw interesse doorgeven aan de eigenaar van de hond:

Het eerste contact met ons is gelegd. In overleg is er besloten dat de hond waar u op reageert mogelijk goed bij uw situatie zal passen. Er zal door ons dan ook contact worden opgenomen met de eigenaar. Wij leggen uw situatie voor aan de eiegnaar en vragen toestemming om aan u de contact gegevens door te geven. Zodra wij toestemming hebben gekregen zullen wij u deze contact gegevens geven.
Het kan voorkomen dat er meerdere geïnteresseerden reageren op dezelfde hond. In dat geval worden alle geïnteresseerden zo uitgebreid mogelijk voorgelegd aan de eigenaar. De eigenaar mag dan kiezen met wie hij/zij graag in contact wil komen. Er zal altijd maar één iemand een telefoonnummer doorkrijgen en de rest niet. Wanneer u niet degene bent die het telefoonnummer doorkrijgt kunt u gewoon weer reageren op een andere hond.

Contact opnemen met de eigenaar:

Zodra u de contact gegevens hebt ontvangen van ons, kunt u telefonisch contact opnemen met de eigenaar. U kunt nog een aantal extra inhoudelijke vragen stellen. Als dit gesprek goed aanvoelt dan plant u een afspraak in met de eigenaar om de hond te komen bekijken. 

De eerste afspraak:

Tijdens zo'n eerste afspraak kunt u de hond leren kennen. Neem hier dan ook ruim de tijd voor en ga ook wandelen met de hond. Zorg er voor dat je een zo goed mogelijk beeld krijgt van de hond en stel alle vragen die u wilt stellen. Mochten er dingen zijn die u graag met ons zou willen bespreken dan kunt u hierover altijd contact met ons opnemen, wij zullen u dan zo goed mogelijk proberen te helpen om de herplaatsing zo succesvol mogelijk te laten verlopen. 

Proefperiode:

Na zo'n eerste afspraak kan het voorkomen dat er nog een afspraak wordt ingepland. Wanneer er besloten wordt door alle partijen dat het goed aanvoelt en dat er ook een klik is met de hond, dan zal de hond naar het nieuwe adres toe gaan. Er zal dan een proefperiode worden afgesproken. Zo'n proefperiode is er niet voor om een hond "uit te proberen". De proefperiode is er voor het geval dat er iets gebeurd wat van te voren niet te voorspellen was. Stel u heeft al een hond en tijdens de afspraak verliep alles soepel, maar de andere hond bij u in huis woont is het opeens vechten tussen de honden, dan kunt u de eigenaar opbellen en vragen of de hond terug kan. De eigenaar zal dan de hond terug in huis nemen.

 

4. Inschrijven

Zoals hierboven vermeld is het van belang dat u bij ons in het systeem staat geregistreerd voordat u kunt reageren op de honden die via de site een nieuw adres zoeken. Deze inschrijving is om bij ons in het systeem te komen staan en niet om maar op één hond te reageren. Het kan natuurlijk voorkomen dat als u de hond in het echt ziet dat er geen klik aanwezig is. U hoeft zich dan niet opnieuw in te schrijven en kunt daarna gewoon weer op een andere hond reageren.

shutterstock 256330465Formulier invullen:

U kunt uzelf inschrijven door in de menubalk naar het knopje "Aanmelden" te gaan en daarna op "Interesse in een hond" te klikken. U komt dan terecht bij een formulier. Op dit formulier worden een aantal korte vragen gesteld, deze hoeft u niet uitgebreid te beantwoorden. Tijdens het eerste telefoongesprek met ons worden deze punten namelijk nogmaals uitgebreid besproken.

Inschrijfgeld:

Om de aanmelding af te ronden wordt eenmalig inschrijfgeld gevraagd. Door inschrijfgeld te vragen bouwen wij een extra drempel in om op de honden te reageren, zo voorkomen wij dat er te impulsief wordt gereageerd op de honden. Bij het inschrijven kunt u kiezen uit twee soorten accounts, hieronder zal omschreven worden wat het verschil is tussen deze accounts.

shutterstock 257547106
Basic account

Voor een Basic account wordt een vergoeding van 10,00 euro gevraagd. Wanneer u een Basic account hebt dan kunt u een bel afspraak met ons inplannen van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Premium account

Voor een Premium account wordt een vergoeding van 17,50 euro gevraagd. Wanneer u een Premium account hebt kunt u een bel afspraak met ons inplannen van maandag tot en met zondag van 10.00 tot 20.00. (In het weekend aangepaste tijden)

* Houd er rekening mee dat de agenda vol kan staan.

De betaling (Ideal):

De betaling kan alleen worden voldaan met Ideal. Het is niet mogelijk om op een andere manier de betaling te voldoen. Mocht u niet in het bezit zijn van internet bankieren dan kunt u het beste hulp in uw omgeving vragen.


5. Vergoeding die gevraagd wordt voor de honden

De eigenaren van de honden mogen zelf beslissen of en hoeveel vergoeding er gevraagd wordt voor de hond. Dit verschilt dus per hond. Er wordt door ons gekeken naar of het gaat om een herplaatsing bedrag of een verkoop bedrag. Wanneer wij vinden dat het gaat om een verkoop bedrag zullen we de hond niet toelaten op de site. Voor de veiligheid van de honden zullen wij geen informatie verstrekken over de eventuele vergoeding die gevraagd wordt voor de hond aan de mensen die niet bij ons in het systeem staan. Wanneer u wel bij ons in het systeem staat zal deze informatie wel gegeven worden. Er zullen geen honden “gratis” aangeboden worden op onze site.


Extra informatie:

Het is niet mogelijk om te reageren vanuit het buitenland. 
Er zal geen niet gecastreerde reu bij een niet gesteriliseerde teef of andersom geplaatst worden.

 

Meld u nu aan

 

Vindt u het prettig om meer informatie te zien op deze pagina? U kunt dit aangeven via de mail, tips zijn altijd welkom.
Mocht u vragen hebben dan kunt u ons het beste mailen naarDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.